LADEN

Typ om te zoeken

Traden met algoritmes

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Traden met algoritmes

vectorvest

Is er een soort van magisch algoritme dat de markt blijvend kan verslaan?

 • Als dat zo is, dan heeft tot nu toe iedereen dat goed geheim weten te houden. Ik ken het namelijk niet.
  Het is ook niet zo gek dat niets blijvend werkt. Het karakter van de beurs veranderd en daarmee zal ook de manier waarop je in en uitstapt zich moeten aanpassen.
  Daarnaast is het bij 100% geautomatiseerde algoritmes zo dat de snellere computers zich er op gaan aanpassen. De grote handelaren zoals Goldman Sachs hebben altijd snellere computers en betere verbindingen met de beurzen. Als het dus op snelheid aankomt ga je dat niet van ze winnen. Als je in een fractie van een seconde sneller kan handelen terwijl je al wel gezien wat die ander voor positie wil innemen, dan kan je niet verliezen.
  Het is niet zo gek dat Goldman Sachs een cashmachine is.
  Het is mede daarom dat ik geen voorstander ben van 100% geautomatiseerde systemen. Die worden altijd verslagen zodra ze omzet gaan genereren. Zou je dus een perfect systeem hebben, dan hou je het liever geheim en klein. Zo kan je onopvallend de markt net genoeg leegtrekken om er van te leven, zonder dat de grote banken doorhebben dat je hun spelletje ook kan spelen.
  Helaas echter doen de meeste algoritme traders mee in grote systemen die in de testfase fantastisch scoorden. Ze gaan live maken veel reclame om klanten te werven en de opbrengst is al snel minder spectaculair en na enkele maanden constateren de deelnemers dat het helemaal niet meer werkt.
  Op zoek naar de volgende holy grail en opnieuw proberen met het geld dat over is.
  Vaak is er binnen drie maanden al geen geld meer over. U zal dan opnieuw moeten storten en hopen op betere resultaten.
  Ik voorspel dan nu al dat het weer niet gaat lukken…

Toch promoot ik hier al jaren het systeem van Aloys Mattijssen. Daar ben ik nog altijd wel enthousiast over. De reden is dat hij slechts 75% geautomatiseerd heeft. De rest blijft onvoorspelbaar mensenwerk en daar kunnen snellere computers nooit een standaard antwoord op vinden. Het is daarom dat zijn systeem na jaren nog altijd werkt.
Het is geen heilige graal, maar het is wel een degelijk systeem aangevuld met money management en strikte regels over stop loss en take profit niveaus.
Op 28 februari komt Aloys het systeem weer in Best presenteren.
Zorg dat je er bij bent
!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *