LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 jan 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 jan 2020

boeing

Het VK gaat ijzersterk de Brexit in. De werkgelegenheid was nooit beter. Toch is er bij uitzendbureaus enige angst over de politiek onzekerheid die zich mogelijk de rest van het jaar gaat laten zien. De uitzendbureau zien nu al teruglopende omzetten.

Blackrock heeft een belang van 1,95% in Randstad maar heeft daarmee wel 2,99% stemrecht in handen.

Het Corona virus heeft nu 7 dodelijke slachtoffers geëist en is nu voor het eerst ook in de VS opgedoken. Het aantal besmettingen in China is 400+. Overigens zijn er ook al gevallen in Japan, Thailand, Zuid Korea en Taiwan gemeld.

Het is Netflix gelukt om het aantal abonnees met 20% te laten stijgen. De toenemende concurrentie bijt ze nog niet.

Boeing heeft aangegeven dat ze niet verwachten dat de 737 Max nog voor halverwege 2020 zal vliegen. Wederom en half jaar vertraging dus. Dit gaan het bedrijf, maar ook verschillende vliegmaatschappijen heel erg veel pijn doen.

Bij Mitsubishi Duitsland is een inval gedaan naar aanleiding van een vermoeden van sjoemel software.

De ECB doet samen met enkele centrale banken onderzoek naar de mogelijkheid zelf met een cryptomunt te komen. Wat ze niet willen begrijpen is dat een goede cryptomunt onafhankelijk moet zijn om nut te hebben. Ze kunnen wel zoiets ontwikkelen, maar wat is het nut dan, als het op dezelfde manier gemanipuleerd kan worden als de fiat munten die ze nu uitgeven?

De Fake News wetgeving in Singapore is er niet gekomen om de oppositie dwars te zitten zegt de minister die het geïntroduceerd heeft… “Toevallig” is de uitvoering steeds terechtgekomen bij oppositie websites en kranten die schreven over zaken die de regering niet zo graag gepubliceerd zag worden. Niet zozeer fake news als wel zijnde ongewenst nieuws. De uitwerking is dezelfde. Het is een onderdrukkingswet gebleken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *