LADEN

Typ om te zoeken

Proton Capital Markets Limited

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Proton Capital Markets Limited

Van de site van de AFM: De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 26 april 2022 een last onder dwangsom opgelegd aan Proton Capital Markets Limited (Proton). De maatregel is opgelegd omdat Proton beleggingsdiensten verleent in Nederland zonder dat zij beschikt over de daartoe benodigde vergunning. Dat is een overtreding van de Wet op het financieel toezicht (Wft).
Overtreding vergunningplicht beleggingsdiensten

Nederlandse consumenten houden een beleggingsrekening aan bij Proton, waarop Proton voor rekening van deze consumenten zonder hun tussenkomst transacties uitvoert of laat uitvoeren in financiële instrumenten. Klanten benaderen Proton niet op eigen initiatief. Proton verleent daarmee beleggingsdiensten aan in Nederland gevestigde klanten. Hiervoor is een vergunning in Nederland vereist, namelijk voor het beheren van individuele vermogens.

  • Wat er hier dus gebeurde, is dat het bedrijf zelf contact op nam met beleggers. In feite zoals in vroeger tijden boiler rooms dat deden. Is Proton in feite zo’n boilerroom? Ja… in feite dan wel. Immers mag je niet zomaar bellen en moeten ze voor hun diensten een lokale vergunning hebben. Proton heeft de boete van 50.000 euro nog niet overgemaakt en ik denk ook niet dat dit ooit gaat gebeuren. Grote kans dat het bedrijf al lang verdwenen is en nu onder een nieuwe naam precies dezelfde producten weer op precies dezelfde illegale manier aan de man brengt.
    Er trappen nog altijd beleggers in. Dus het wordt dit soort bedrijven ook wel makkelijk gemaakt door consumenten die te gretig zijn.
    Op hun site staat nu de mededeling dat de site niet bedoeld is voor inwoners van de EU…
    Maar dat weet je niet als je door hen gebeld wordt.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *