LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 juni 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 juni 2022

  • Gisteren gingen de Amerikaanse beurzen flink omlaag. Ik had voorbeurs wat kooporders heel scherp ingelegd, maar bij sommige aandelen was ik achteraf nog veel te duur uit.
  • In de VS moeten er een half miljoen oplaadstations komen voor elektrische auto’s. Er wordt 7,5 miljard voor beschikbaar gesteld om die ontwikkeling te ondersteunen.
  • Kreeg u ook een vragenlijst naar aanleiding van een klanttevredenheidsonderzoek van de belastingdienst? Gooi het maar weg. Er gaat niets mee gedaan worden. De belastingdienst probeert hiermee haar eigen falen te maskeren.
  • DE ECB wil inderdaad de rente in juli gaan verhogen van -0,5% naar -0,25%. Dit gaat om de rente die de ECB de banken in rekening brengt.
  • Het ziekteverzuim in Nederland kwam in het eerste kwartaal op een record niveau. Blijkbaar blijven we erg makkelijk thuis. Niet zo gek nu we ons veel bewuster zijn van het feit dat je anderen met je hoesten en proesten kan aansteken.
  • In de zelfverklaarde republiek Donbas zijn drie vreemdelingenlegioen soldaten van Oekraïne ter dood veroordeeld. Zouden ze het ook uitvoeren, dan zal dat de strijd in Oekraïne enorm verharden. Immers, overgave is dan geen optie meer. Beiden kanten gaan dan stoppen met soldaten gevangen nemen. Beter zou zijn als de strijdende partijen de aanklachten en de soldaten naar Den Haag over zouden brengen. Den Haag is echter door de Amerikanen al min of meer om zeep geholpen omdat de VS zelf ook al weigert dit hof te erkennen. President Bush Jr. was zelfs bereid Nederland binnen te vallen als het Hof er ooit een Amerikaanse soldaat zou aanklagen. Nu zie je, dat soort zaken kan op een later moment ook weer tegen werken.
  • Vandaag komt in de VS een nieuw inflatie rapport uit. De verwachting is dat de inflatie jaar op jaar op 8,3% uit zal komen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *