LADEN

Typ om te zoeken

Problemen met internationaal betalen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Problemen met internationaal betalen

internationale overboeking

De banken zelf zijn de grootste boeven, maar u als kleine klant wordt gezien als de crimineel die met 10.000 euro het internationale terrorisme gaat ondersteunen.
U moet er bij internationale betalingen rekening mee houden dat de banken steeds meer eisen aan u gaan stellen.


Zo moet u nu ook aangeven en bewijzen waarvoor de overboeking is.
Het feit dat het uw geld is en u dus zelf kan bepalen wat u er mee doet, gaat niet meer op. Als ik niet de koopovereenkomst van ieder huis kan overhandigen, gaat het geld voor de aankopen van Amerikaans onroerend goed niet overgeboekt worden.
Daarbij moet ik jaarlijks bevestigen dat mijn bedrijf nog actief is. Dat kan niet met alleen een KvK verklaring maar die verklaring moet daarna ook nog eens door een notaris bekrachtigd worden. Tot voor kort kon ook mijn accountant die verklaring afgeven, maar EuroPacific eist nu echt een notariële verklaring.
Heeft u dus geld op een goud rekening in het buitenland, dan geeft dat enkele drempels.
De vraag is hoe u de last er van zo veel mogelijk kan verminderen, zonder uzelf op kosten te jagen.
Bij de meeste goudrekeningen is het ook mogelijk een debet card aan te vragen. Het mooie is dat u dan overal op de wereld de beschikking over uw geld heeft. Het nadeel is dat u niet onbeperkt geld kunt opnemen en dat iedere transactie u tot wel 1,5% aan kosten zal opleveren.
Een andere mogelijkheid is gewoon het geld op de rekening houden en slechts af en toe de benodigde formulieren te verversen. Dat scheelt u werk en kosten, maar het houdt wel in dat u uw documenten in orde moet maken op het moment dat u uw geld wilt overboeken.
Haast moet u dan niet hebben.
Overigens is het bij zakelijke rekeningen allemaal veel lastiger dan bij particuliere rekeningen.
Bij die laatste is een paspoort kopie en een kopie energierekening, eventueel via bekrachtiging notaris, al voldoende.
De vraag is of bijvoorbeeld crypto betalingen in de toekomst een sneller en goedkoper alternatief gaan worden. Op dit moment is een bitcoin overboeking eigenlijk niet goedkoper en zeker niet makkelijker. De andere partij moet daar ook maar mee om kunnen gaan. Bij zakelijke transacties is dat slechts zelden het geval. De overboekkosten liegen er ook niet om. In die zin is bitcoin wat mij betreft mislukt. Overboekingen met Paypal zijn met grote bedragen ook vaak niet mogelijk, zeker niet als je met overheden of notarissen van doen hebt. Dat is waar ik i.v.m. het kopen van de huizen mee van doen heb.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *