LADEN

Typ om te zoeken

Overheidsingrijpen

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Overheidsingrijpen

criminaliteit

Ik las een opmerkelijk artikel in het Eindhovens Dagblad. Het betreft de situatie in en rond de Kruisstraat in Eindhoven.
Wie daar loopt, kan volgens het artikel constateren dat het er niet pluis is. In één straat namelijk zes kappers, zes shishalounges en elf kababzaken. Volgens de gemeente keihard bewijs dat er geld wordt witgewassen.
Dit alleen doet mijn nekharen rijzen.
Immers daar waar ik woon drie schoonheidssalons in een straal van 100 meter. Er staan zes huizen waarvan er in drie een schoonheidssalon zit. Waar duidt dat dan op?
Nu gaat het artikel verder, maar is het niet gek dat als je als kebabzaak bij elkaar gaat zitten je crimineel moet zijn, terwijl de meubelboulevard boven verdenking staat? Is dat niet etnisch profileren?
Zoals gezegd, het artikel gaat verder. Zo heeft de overheid al geconstateerd dat zwervers iedere dag dezelfde route lopen. Dat is blijkbaar verdacht, want dan ben je fiscaal gezien eerder iemand met een opmerkelijke woon/werk route dan ‘zwerver’, hetgeen qua functienaam inhoudt dat je niet steeds dezelfde route loopt. Nu was ik me niet bewust van het feit dat je als zwerver aan routeregels gebonden bent, maar blijkbaar is dat wel zo.
In de wijk is volgens de lokale overheid ook veel sprake van huisjesmelken, woonfraude, spookbewoning en andere signalen van zware criminaliteit.
Er is veel drugshandel in de wijk.


Het is ook mij echt wel duidelijk dat er duistere zaken gaande zijn in die straat en de wijk waarin die straat ligt. Door nu echter op deze manier in de pers gebracht te worden, is iedereen die daar woont verdacht en is dus de onschuldige wijkbewoner nu ineens ook verdachte. Dát staat me tegen.
Op deze manier kunnen we een hele wijk in één keer criminaliseren. Iedereen verdacht, puur op basis van je adres.
Ik maak me daar zorgen over, want … om een voorbeeld te geven… als bewoner van het buitengebied heb je ook te maken met criminaliteit in de buurt. Leegstaande loodsen worden wietplantages, illegale huisvesting van Polen, uitbuiting van Oost Europeanen… Hoe lang nog tot iedereen in het buitengebied ‘verdacht’ is, puur vanwege je postcode?
Hoe zit dat bij u in de wijk, stad of dorp? Waar kan u van verdacht worden?

Terug naar Eindhoven… Wat is het doel van de gemeente Eindhoven?
Criminaliteit afschrikken? Of moet de prijs van onroerend goed er omlaag, terwijl de huidige, potentieel criminele, eigenaren buitenspel gezet worden en heel deze wijk binnenkort aangewezen wordt als renovatiewijk, waarbij men grootschalig gaat slopen om er nieuwe ontwikkelingen op te bouwen? Door dan nu de zaak te criminaliseren en dus de onroerend goed waarde zwaar omlaag te brengen, kan de uitgangspositie voor de gemeente Eindhoven ideaal worden, zodat de stad er een enorme winst kan gaan boeken… Of denk ik nu te veel als complotdenker?
We zullen het zien… Ik ben heel benieuwd welke plannen er binnen de komende jaren ineens en onverwachts… boven komen drijven

Tags

1 Reactie

  1. Huub 20 juni 2019

    Of je nu een complotdenker bent of niet, de strekking van jouw stuk toont naar mijn smaak het groeiende wantrouwen richting ONZE overheid. Denk maar eventjes aan het stuk in de VK van Sheila over ONZE Belastingdienst, het plan van aanpak dat ONZE politie (Amsterdam) heeft aangeboden aan de gemeenteraad om etnisch profileren tegen te gaan, ach, eigenlijk kun je genoeg voorbeelden geven dat er mogelijk niet echt geluisterd wordt naar de burger. En dan heb ik het niet over de protestbewegingen van de afgelopen jaren: LPF, beweging van Geert Wilders en nu dan onze grote dromer Baudet: volgens mij toch allemaal ontstaan omdat velen het gevoel hebben dat er een groep is die meent het allemaal beter te weten en dat beslissingen door je strot geduwd worden.

    Grootste vraag van mij is hoe je hier nu echt wat aan kan doen. Want je zult begrijpen dat stemmen op bewegingen als FvD voor mij hetzelfde is als niet stemmen: grote mond maar brengen voor de rest niets tot stand.

    Maar hoe dan wel? ONZE overheid denkt dat wij er voor hen zijn in plaats van andersom.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *