LADEN

Typ om te zoeken

Rente betalen over je spaargeld

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Rente betalen over je spaargeld

rente

Het moet niet veel gekker worden, maar de enige manier om onze keisterke Europese economie te kunnen realiseren is het vragen van rente over spaargeld.
Het is nog niet zo ver, maar het lijkt er ondertussen toch echt aan te komen. Je moet betalen om spaargeld aan te houden!
Wat wil de ECB er mee bereiken?
Het is duidelijk, al die honderden miljarden liggend geld moeten actief gemaakt gaan worden. Spaargeld is namelijk dood geld. Het helpt de economie niet. Nederland is één van die landen waar veel spaargeld aanwezig is.


Nu is het alleen zo dat we overal horen en lezen hoe sterk onze economie toch is.
Hoe valt dat dan te rijmen met een negatieve rente?
Is hier een enorme leugen gaande?
Het antwoord is JA.
Onze economie LIJKT sterk, maar draait volledig op verzonnen geld en dus schulden.
Niet alleen bedrijven en veel particulieren hebben steeds meer schulden, maar de overheid zelf is waarschijnlijk degene die het het meeste weet te overdrijven. De staatsschuld is al zo hoog dat het niet te verwachten valt dat we die ooit gaan aflossen.
Het zou theoretisch nog wel kunnen, maar politiek gezien is het onmogelijk. Geen politicus die verkozen gaat worden op een agenda van besparen en structureel schulden aflossen.
Met gratis verzonnen geld hoeft dat ook niet. Iedereen speelt immers het spelletje mee. Dat loopt goed, zolang iedereen ook maar mee wil spelen.
Zodra consumenten massaal overstappen op ‘echt’ geld is er een probleem. Dat is één van de redenen waarom de Nederlandse overheid ook niets ziet in een depositobank.
Die bank komt er in mijn ogen wel, maar op een andere manier.
Mijn verwachting is dat één van de goudrekening bedrijven op een gegeven moment wel iets gaat verzinnen waar consumenten warm voor lopen. De reguliere goudrekening is in mijn ogen al prachtig, maar de internationale bankregels maken het af en toe flink lastig en zorgen er voor dat je geld soms wat lastig bereikbaar wordt. Ik had zelf recent bij een andere aanbieder van een goudrekening de negatieve ervaring van bijna een jaar op mijn geld moeten wachten omdat ze steeds niet akkoord gingen met documenten waar andere banken wel mee konden werken. Je vraagt je dan af hoe dat zo komt. Angst voor de toezichthouder, Roomser als de Paus willen zijn, of klantje pesten en op die manier er voor zorgen dat de klant aan je verbonden blijft?
Dat laatste lijkt het niet te zijn geweest. De bank is in dat jaar juridisch van thuisland veranderd. Dat had de nodige impact op regelgeving, maar ook op personele bezetting. De toezichthouders dreigen banken met enorme boetes. De banken willen dus geen enkele fout meer maken, ook niet bij kleine accounts die er in feite niet toe doen. Dat leidt dan soms tot gevolgen die echt nergens op slaan.

Geld betalen over uw spaargeld? Nee toch! Waarom uw spaargeld niet zakelijk inzetten en enkele procenten krijgen in plaats van rente te moeten betalen? Kijk hier voor de brochure

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

1 Reactie

 1. Ruud Zeegers 20 juni 2019

  Goedemorgen,
  N.a.v. uw artikel over het betalen van rente op spaartegoeden, mis ik de werkelijke achterliggende reden,waarom de rente kunstmatig laag wordt gehouden.
  De Euro is een politieke munt, die ten koste van alles in leven moet worden gehouden volgens de ECB.Zwakke fin.landen als o.a. Italie worden beschermd door de ECB voor onbetaalbare rentelasten op hun schulden, door de rente extreem laag te houden dmv Q.E.(Geldverruiming)
  De werkelijke rente op spaartegoeden bij een normaal monetair beleid is waarsch.2.5 – 3%.
  De derving van interest op spaartegoeden en lage rendementen van pensioenfondsen is in principe een financiele aderlating om zwakke fin..landen binnenboord te houden en verarmt Nederland.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *