LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 januari 2019

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Zilver

Marktbeeld 4 januari 2019

zilver, trade
  • Ik ben in de afrondende fase van nog weer een aankoop van zes woningen in Detroit. Ik heb er al twee en als deze aankoop lukt, dan is al het in 2018 opgehaalde geld ook ingezet. Uiteindelijk is het plan om 50 huurwoningen te bezitten. Met acht stuks in twee maanden gaat het al hard.
  • Gisteren is het aandeel Apple bijna 10% in koers gedaald. Dat komt neer op zo’n 70 miljard dollar aan beurswaarde die nu weg is. Een interessant moment om aan een belegging in dit aandeel te denken.
  • Het was Apple die met slecht nieuws kwam, maar ook Facebook verloor gisteren bijna 3% aan waarde. Toch ook zo’n 12 miljard aan beurswaarde die verloren ging. Amazon verloor 3,5%… ongeveer 18 miljard dollar ging verloren. Hetzelfde voor Alphabet… Ook in één dag zo’n 18 miljard dollar minder waard.
  • Alles wat zo goed ging een jaar geleden lijkt nu omgekeerd evenredig verkeerd te gaan. 2019 begint dan ook als een absoluut rampjaar waarbij de druk op Trump en de druk op de beurzen fors is toegenomen.
  • Warren Buffett heeft een obligatie met een vaste rente en een looptijd van 30 jaar uitgezet. Dat lijkt er op te duiden dat hij een stijging van de rente verwacht en dat hij daarom nu voor een lange periode goedkoop geld wil vastleggen. Hij leent 950 miljoen dollar tegen een rente van 2,9%. Tot op heden was deze lening op basis van een vrije rente uitgezet.
  • Volgens de CEO is de goudmarkt zich aan het opmaken voor een enorme shake up, waarbij fusies en overnames veelvuldig zullen voorkomen. Barrick heeft net RandGold overgenomen. Barrick werd met de overname weer de grootste goudproducent ter wereld. U leest verderop al in deze nieuwsbrief dat ook Jack Hoogland heel positief over deze markt is. Ik ben dat ook, maar daarbij denk ik ook dat u vanwege de extra hefboom ook moet kijken naar zilveraandelen.
Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *