LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 februari 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 februari 2021

woningbouw
  • Gaat er massaal protest tegen de lock down komen? Horeca afdelingen willen komende week op dinsdag de terrassen open gooien. Ik heb geen idee hoe de weersverwachting dan is… Ik hoop voor hun heel goed, want met regen gaat heel die actie een aanfluiting worden.
  • Ook in Frankrijk een blunder met medische gegevens. Net als in Nederland blijken de databases met medische gegevens zo lek als een mandje. De gegevens worden door medewerkers of door hackers aan de hoogst biedende te koop aangeboden.
  • Heineken heeft in Brazilië een deal met Coca Cola aangepast. Het neemt binnenkort zelf de distributie van Heineken en Amstel ter hand, maar andere lagere segment merken blijven via Coca Cola lopen.
  • In de VS is het aantal verkochte te bouwen woningen in het vierde kwartaal gedaald. De reden is simpel, er is te weinig aanbod aan nieuw gebouwde of te bouwen huizen. De vraag is er wel, maar bouwers kunnen nog niet leveren. De reden daarvan ligt in de Corona maatregelen. Het is het laatste jaar al lastig om aan personeel te komen. Daarbij zijn Amerikaanse bouwvakkers slecht opgeleid en erg makkelijk in het wisselen van werkgever. Je kan er totaal niet van op aan.
  • In het Verre Oosten flink dalende beurzen na de daling in de VS. Alles is omlaag. De beurzen, de crypto’s, de edelmetalen. Het lijkt geen leuk beursdagje te worden.
  • Fastned heeft 150 miljoen euro op weten te halen door 1,9 miljoen nieuwe aandelen uit te geven tegen een prijs van 80 euro. De beurskoers was toen 92,50 euro. Dit is dus voor de korte termijn negatief voor de zittende aandeelhouders. Op de lange termijn kunnen ze met dat geld extra hard groeien en daar profiteren alle aandeelhouders dan uiteindelijk weer van.
  • BASF maakte in 2020 meer dan een miljard verlies. Het bedrijf ontsloeg in 2020 6,2% van de werknemers.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *