LADEN

Typ om te zoeken

x 10 portefeuille update

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

x 10 portefeuille update

Het was een rare week. We begonnen deze week zwaar in mineur. Woensdag was de sores over en kwamen de Reddit hordes weer te beurs op.
Gisteren zijn we daarop even gaan mee rennen.
Dat leek voorbeurs heel leuk te gaan. Ik kocht op 142,96 en de koers ging tot rond de 175 dollar. Maar dat was op omzetten die per aandeel gingen. De beurs ging open en binnen een half uur was de handel al stilgelegd en was de koers al weer tot rond de 90 gedaald.
Hmmm.
Dat was een tegenvaller.
Maar… Ik had aangegeven dat ik een bepaalde verkoopkoers in gedachten had en als die niet gehaald werd, dan zou ik voor 21:30 uur kijken hoe de vlag er voor staat.
Dat werd dus wachten. Helaas was ik, omdat ik atletiek training moest geven niet thuis, want de koers liep intraday weer op tot 180. Maar dat heb ik gemist. Tussen 21:00 en 21:30 heb ik uiteindelijk verkocht tegen 146,42. Een netto winst van 100 dollar op mijn 35 aandelen.
Wat veel interessanter was gisteren, was het feit dat in de VS de rente ineens opliep. De 10 jarige rente liep zelfs op tot 1,6%. Nu zult u mogelijk denken… 1,6% WTF. Dat is toch niet interessant?
Voor ons niet nee. Maar als je een pensioenfonds te managen hebt, dan is 1,6% over enkele miljarden aan vermogen een stuk leuker dan 1% over enkele miljarden. En als ze daarom een miljard uit de aandelenbeurs trekken om dat in staatsobligaties te stoppen, dan voelt de beurs dat. Zeker als tientallen fondsen dat doen. Om die stijgende rente te pareren gaan centrale banken meer geld creëren. Mijn collega Jack Hoogland schrijft er hier over.
We zagen gisteren dus ook de indices flink corrigeren. Ik heb daarom besloten om 11.000 dollar van de x 10 portefeuille terug in cash te zetten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *