LADEN

Typ om te zoeken

Gamestop is weer gestart!

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Gamestop is weer gestart!

Gisteren is het aandeel Gamestop wederom in beweging gekomen. Blijkbaar heeft de Reddit crowd het vertrouwen terug en onder behoorlijk volume werd gisteren weer een 104% winst geboekt.
Nabeurs kwam daar nog weer eens 100% bij.
Een mogelijke reden kan zijn, dat op CNBC de beste hedge fund manager van 2020 als een dom wicht werd weggezet.
Ze moest maar stoppen met haar werk want drie dagen daling had de grootste uitstroom van haar fonds ooit veroorzaakt… Ja, en toen kwam gisteren.
Al voor die honende uitspraak waren ‘haar’ fondsen al weer fors aan het stijgen EN begon tot mijn verbazing ook Gamestop weer aan een enorme opmars.
Opnieuw was in Gamestop een enorme shortpositie opgebouwd en opnieuw gaan de Reddit beleggers de hedge funds die hier short op zijn gegaan klem zetten.
Deze keer lijkt het me onwaarschijnlijk dat de regels verbogen kunnen worden. Daar kwamen ze één keer mee weg, maar de politiek heeft duidelijk genoeg gemaakt dat het niet de bedoeling is dat je met vals spelen je winsten veilig stelt… Tenminste… Je moet het zo zien… Je mag als hedge fund wel vals spelen, maar je moet daarin wel origineel blijven.
Daar komt het in feite op neer. Origineel was gisteren het feit dat dit keer Reddit ineens uit de lucht ging toen Gamestop de hoogte in ging. Je moet toegeven, dat was een originele stap.
Hoe dan ook, door de forse herstelbeweging is ook de x 10 portefeuille gisteren weer flink wat meer waard geworden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *