LADEN

Typ om te zoeken

Licht aan het einde van de Detroitse tunnel

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Licht aan het einde van de Detroitse tunnel

(En het is geen aanstormende trein!)
Goed nieuws vanuit mijn bezittingen in Detroit. Het appartementencomplex is nu definitief volledig goedgekeurd. Alles is in orde. Dus van een lege ruïne hebben we er in drie jaar tijd een prachtig wooncomplex van kunnen maken. De planning was een half jaar, maar Corona lag in de weg. Door die vertraging zal het lang duren voor ik break even draai.
De eerste huurders kunnen er nu wel snel intrekken.
Het huis dat ik recent bijna verkocht had is goedgekeurd voor een gesubsidieerde huur van 1.300 dollar per maand. Ik ga er Section 8 huurder in huisvesten. Section 8 huurders zijn mensen die een vanuit de overheid gesubsidieerde huur krijgen. Vaak betalen ze zelf slechts een deel van de huur. De overheid zorgt dan voor de rest. Als zo’n huurder het eigen deel niet oppakt, dan mag ik ze uitzetten en dan verliezen ze ook het recht op hun Section 8 subsidie. Ze kunnen dan dus niet ergens anders net zo leuk weer opnieuw de zaak bedonderen.
Helaas heb ik recent enkele Section 8 huurders moeten uitzetten omdat ze hun eigen deel van de huur niet betaalden. Heel sneu voor ze, want grote kans dat ze dan gewoon dakloos zijn of ergens bij familie moeten intrekken.
Ook in 2022 heb ik weer tienduizenden dollars huur aan mij voorbij zien gaan omdat te veel huurders een achterstand hebben en dan of zelf ineens weg zijn, of ik ze uiteindelijk moet uitzetten.
In alle gevallen kan ik fluiten naar de achterstallige huur. Het is erg makkelijk in de VS om er mee weg te komen.
Vandaar dat ik nu wat meer neig naar Section 8 verhuur. Ik krijg dan in ieder geval een deel van de huur nog binnen.
Het gaat de komende dagen mogelijk tot wel -40 graden worden in Detroit. Als het goed is zijn de leegstaande panden winterklaar gemaakt, dus geen kans dat waterleidingen bevriezen.

Tags
Volgend artikel

1 Reactie

  1. Eppo 23 december 2022

    Nou ToM dus toch een beetje Fijne Kerstdagen voor Jou en je team .
    geniet er van zolang het kan .

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *