LADEN

Typ om te zoeken

Leg alles neer en kom hier heen

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Leg alles neer en kom hier heen

zennepanelen,warmte, opslaan

Afgelopen zaterdag belde mijn zoon me in het begin van de middag met die mededeling.
Mijn antwoord: “Ik ben aan het schrijven over een nieuw geldsysteem (hij weet hoe belangrijk ik het onderwerp ‘geldsysteem’ vind), weet je zeker dat ik moet komen?” Ja, dit is nu belangrijker, je moet nu komen.
OK, dan kon ik er nu aan.
Ik sprak met mijn vrouw af dat ik om 17:30 uur weer thuis zou zijn en ging.
Ik kan nu al verklappen dat ik 17:30 uur niet thuis was.
Waar ik naar toe moest komen, mag ik nu nog niet openbaar maken, maar het bleek te gaan om een proefopstelling van een techniek waarmee (theoretisch) extreem effectief energie opgeslagen kan worden. Energie die je in de zomer opslaat zodat je die in de winter kan gebruiken.
De uitvinder was op locatie de laatste handelingen aan het verrichten om de batterij definitief af te sluiten, waarna vervolgens deze batterij aangesloten gaat worden op verwarming van een hal en kassencomplex.
De opstelling is een proef. De opzet is gloednieuw en 100% privé gefinancierd.
Op mijn vraag of het schaalbaar is was het antwoord dat dit cruciaal voor de techniek is. De proefopstelling is er slechts om het concept te bewijzen. Deze proefopstelling gaat nooit zelf de investering terugverdienen. Deze batterij moet juist x1000 om echt tegen extreem lage kosten enorme hoeveelheden energie op te kunnen slaan.
De uitvinder vindt in de energiesector momenteel slechts scepsis op zijn pad en hij is op de Technische Universiteit letterlijk door een professor uitgelachen om zijn idee.
Het heeft hem alleen maar gehard, want elke (her)berekening geeft hem de theoretische opbrengsten. Het moet nu dus gewoon in de praktijk bewezen worden zodat ze zijn uitvinding niet langer kunnen negeren. Die proefopstelling is nu bijna gereed.
Ik kom snel meer meer informatie

Tags

1 Reactie

  1. Theo Groenenboom 30 januari 2019

    Hallo Tom, ik meen dat ik gisteren online iets las dat ABP een potje van 50 miljoen heeft voor dit soort kansrijke energie projecten. Misschien en hopleijk heb je er iets aan? Ik heb net al even gezocht maar kan het zo snel nergens terugvinden. AH, nog even gezocht en nu wel gevonden! https://www.nu.nl/pensioen/5708937/pensioenfonds-abp-wil-50-miljoen-euro-investeren-in-energietransitie.html?redirect=1

    Doe er je voordeel mee!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *