LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 januari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 januari 2019

handelsdelegatie china

Het is nu definitief zo dat de huidige salderingsregeling rondom de terugleveringssubsidie voor zonnepanelen stroom doorloopt tot 1 januari 2021. Mooi werk, want daarmee heeft iedereen een extra jaar om de panelen op basis van de oorspronkelijke afspraken terug te verdienen.

  • Philips gaat ter waarde van 1,5 miljard euro eigen aandelen inkopen. De omzet van Philips nam met 5% toe tot 18,1 miljard euro. De winst was lager en kwam uit op 1,1 miljard.
  • Volgens een onderzoek van de Volkskrant is nu meer dan 50% van de Nederlanders voor rekeningrijden. Ze zijn in meerderheid voor, als je het maar niet zo noemt.
  • De VS gaat sancties richting Venezuela instellen en zal een groot oliebedrijf van Venezuela wel toestaan om zaken te doen in de VS, maar ze mogen het geld niet naar Venezuela terugsturen. Klanten van de oliemaatschappij moeten de olie vooraf in de VS betalen en dan pas mag de olietanker uitvaren.
  • Apple, Nvidia en Caterpillar zijn bedrijven die nu serieus last beginnen te krijgen van de importheffingen die de VS en China hebben opgelegd. Door de problemen lopen de omzetten zwaar terug.
  • De VS heeft net op tijd een officiële aanklacht tegen Meng Wanzhou van Huawei ingediend. Ze wordt onder meer beschuldigd van het stelen van bedrijfsgeheimen van T-Mobile.
  • SAP gaat herstructureren en heeft daarvoor tot 950 miljoen euro over. Het bedrijf wil verjongen en gaat dus wat oudere werknemers met pensioen sturen en veel jong volk aantrekken. Per saldo moet het aantal werknemers omhoog.
  • Een zware Chinese handelsdelegatie is voor besprekingen met de VS in Washington aangekomen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *