LADEN

Typ om te zoeken

Voorstel tot uit de VN stappen van de VS

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Voorstel tot uit de VN stappen van de VS

un

Het lijkt om een hoax te gaan, maar niets is minder waar. Een republikeins congreslid (Mike Rogers, Alabama) heeft een voorstel ingediend om de VS uit de Verenigde Naties te laten vertrekken. Met zijn voorstel H.R. 204 wil hij de VS weer soeverein laten worden en in zijn ogen kan dat alleen door het land los te maken van de Verenigde Naties.
Het opmerkelijke is dat de VS juist ooit de belangrijkste voorvechter van de VN was. Men zag het toen als een middel om door praten in plaats van oorlog met elkaar samen te leven.
Men was het namelijk meer dan zat dat ieder conflict direct met wapens beslecht werd. Dat moest toch beter kunnen.
Na de Tweede Wereldoorlog werd het hoofdkantoor van de Verenigde Naties niet voor niets in de VS opgezet. Het gaf goed aan dat de VS het ook in de VN voor het zeggen had.
Ondanks dat ging de wereld akkoord met de oprichting van de VN.

We zijn nu 75 jaar verder.

Als meest oorlogszuchtige natie in de wereld is de VS het zat om steeds kort gehouden te worden in de VN. Het is de rechtse Amerikaanse politici een doorn in het oog. Hoewel hun kinderen het leger niet in hoeven, zien ze graag nog meer oorlogen en nog meer Amerikaanse militaire overheersing over heel de wereld. Niet door praten, maar door wapens. Weg dus met de VN, dat hen steeds dwarsboomt in hun streven naar meer Amerikaanse overmacht.
U leest de tekst van het voorstel hier
Is het kansrijk?
Ik denk het niet.
De meeste Amerikanen, en ik verwacht ook de meeste congresleden, zien wel in dat een Amerika dat helemaal alleen staat meer vijanden zal hebben dan het aan kan.
In het voorstel niet alleen dat de VS er uit stapt en alle financiële vergoedingen schrapt, maar ook moet het hoofdkwartier van de VN dan uit de VS vertrekken. Ook wil het voorstel dat de diplomatieke immuniteit van de VN diplomaten opgeheven wordt.
Dit voorstel brengt de VS dus terug naar de situatie van ver voor 1900.
Het voorstel gaat nog verder en wil de VS ook uit de WHO laten stappen. Daarbij wil het voorstel dat de VS alle eerder getekende verdragen binnen beide organisaties nietig verklaard.
Dit absurde voorstel is vanuit de Bible Belt staat Alabama gedaan om een veer in de kont van Donald Dumb te stoppen. Die riep namelijk al eens dat hij dit wilde doen en nu is er een schoothondje uit de Republikeinse partij die graag een complimentje van president Trump wil krijgen.
Niemand zal ontkennen dat de VN en de WHO aanpassingen behoeven. Dat weten de organisaties zelf ook en hoewel aanpassingen door de verschillende belangen van de deelnemende landen traag gaan, worden ze wel gedaan. Deze kleuter achtige poging om er simpelweg een bom onder te leggen is te triest voor woorden.
Zou dit om welke reden dan ook toch doorgang vinden, dan is het een oorlogsverklaring aan de rest van de wereld. De VS zegt hiermee tegen de wereld: Onderwerp je aan ons, of wordt zonder een verwijzing naar oorlogsrecht of mensenrechten vernietigd.
Nu mag je kritiek hebben op de VN organisatie, maar wil je de kwade geest écht op deze manier op de wereld loslaten?

Nu kan je je afvragen waarom een senator uit Alabama met zo’n voorstel komt. Dat valt wel te verklaren. In de Amerikaanse christelijke overtuiging leeft het feit dat de wereld moet vergaan om als gelovig mens in de hemel te kunnen komen. Het feit dus dat de wereld in oorlog ten onder zou kunnen gaan is de weg naar de zalige hemel.
We hebben het vaak over fanatieke moslims die met hun verwijzing naar 72 maagden volslagen idioot lijken te zijn, maar de fanatieke christenen in een staat als Alabama zouden die fanatieke moslims wel eens naar de kroon kunnen stoten qua godsdienst fanatisme en idioterie.
Mensen in staten als Alabama zijn oprecht heel bang voor de wereld. Ze zijn bang voor Mexicanen, ze zijn bang voor communisten, drugsverslaafden etc. Ze hebben ze in de vorm waar ze bang voor zijn waarschijnlijk nog nooit in het echt gezien, maar ze zijn er dankzij een TV zender als Fox News wel extreem bang voor. Dag in dag uit horen ze over hordes zwaarbewapende met besmettelijke ziektes vergeven criminele Mexicanen die de grenzen bestormen en over Chinezen die doelbewust alle Amerikaanse banen innemen. Ze leven in een constante angst die gevoed wordt door hun ultra rechtse media.
Dan krijg je dat ze zich terug willen trekken op hun burcht, waarbij ze alleen nog met kanonnen naar iedereen buiten die in hun ogen belegerde burcht willen schieten.

Tags

2 Reacties

 1. Theo Benschop 30 januari 2019

  Er spelen een aantal voor de hand liggende historische zaken:

  in ieder land kiezen de mensen van “het volk” de regering die het land wil, en in uitzonderingsgevallen, zoals in Venezuela door de afhankelijkheid van de olieprijs, de regering die het volk niet heeft verdient.

  Dus sinds de scheiding van kerk en staat en de scheiding der machten in een soevereine staat of natie of land in de Trias Politica in de drie onafhankelijke branches van de overheid in de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht, het historische Checks and Balances systeem van Montesquieu waarop alle moderne democratieën die met respect voor minderheden beginnen zijn gebouwd in democratische verkiezingen.

  Zo min mensen in de soevereine natie van de Verenigde Naties van de democratie/rechtstaat van het mooie vredevolle Koninkrijk der Nederlanden in tijden van oorlog en vrede even met de vrijheid van speech en meningsuiting een boom op kunnen zetten over een willekeurige andere soevereine natie van de Verenigde Naties,

  (bijvoorbeeld over Joegoslavië, waar ik het op een vrije markt heb medegemaakt dat de markt kennelijk wat de vrije markt meemaakt fluisterde “kijke kijke kijke en nie kope”, terwijl ik als zwaar gediscrimineerde eenvoudige nakomeling van de eerste mens niet zijnde aap op die markt helegaar niets wilde kijke kijke kijke of kope en wel hierom dat ik daar nietsvermoedend was beland en ik op zoek was naar een kop koffie, dus in de tijd van het uiteenvallen na de dood van president Tito die verstand van zaken moet hebben gehad om de boel in Joegoslavië op de breuklijnen van het Oost- en West Romaanse Rijk enerzijds en het Ottomaanse Rijk anderzijds bij elkaar te houden, of over Japan, Syrië, Libië, Irak, Rusland, China, Engeland, Amerika, België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Polen, Marokko)

  kunnen de ca. 7 miljard eenvoudige nakomelingen van de eerste mens niet zijnde aap zich on the historic beautiful peaceful road to peace on the beautiful peaceful world on the beautiful peaceful planet Earth in the beautiful peaceful Universe in the beautiful peaceful UN SABBATH SHALOM SABBATH SHALOM DONA NOBIS PACEM PEACE PALACE in the Hague in the Western historic former colonial laissez-faire passer business as usual the happy, happy, happy, don’t worry be happy, happy, happy, beautiful peaceful Royal Kingdom the Netherlands zich afvragen of de mensen in staten als Alabama oprecht heel bang zijn voor de wereld,

  dus waaronder begrepen de mensen van het Rode Gevaar in Rusland, het Gele Gevaar in China, de mensen in Mexico, de communisten, de drugsverslaafden etc., ,

  waardoor het voor hen een nationale sport is om hetgeen wat de FOX Nieuws hen dag in dag uit voorschotelt over hordes zwaarbewapende met besmettelijke ziektes vergeven criminele Mexicanen die de grenzen bestormen en over Chinezen die doelbewust alle Amerikaanse banen innemen met een 80 kilo zout te nemen,

  en zij misschien in hun nimby backyard tot de tanden gewapend met het Tweede Amendment dan ook niet in een constante angst leven die gevoed wordt door hun ultra rechtse, en ultra linkse media.

  Want dan krijg je dat iedereen niets liever wil dat de tot de tanden gewapende medemens zich op hun nimby backyard terug trekt op hun burcht, waarbij ze alleen nog met kanonnen op iedereen buiten die het heeft gewaagd om een teen te zetten op hun nimby backyard te schieten, dat moet het soevereine volk van Amerika uiteraard helemaal zelf weten.

  Tevens is het een feit dat nieuwe generaties klaar staan om de Verenigde Naties te hervormen tot de WEL happy happy happy don’t worry be happy happy happy United Nations.

  So that it is until the end of times a happy happy happy don’t worry be happy happy happy peaceful good thing that the huge pink elephant that is on the historic beautiful peaceful road to peace on the beautiful peaceful world on the beautiful peaceful planet Earth in the beautiful peaceful Universe in the beautiful peaceful UN SABBATH SHALOM SABBATH SHALOM DONA NOBIS PACEM PEACE PALACE in the Hague in the Western historic former colonial laissez-faire passer business as usual the happy, happy, happy, don’t worry be happy, happy, happy, beautiful peaceful Royal Kingdom the Netherlands standing in the Anglo-American Checks and Balances system of the Mutual Assured Destruction of self created enemies in the chaos of the historic power vacuum in the United Nations Security Council of Anglo-American ambassador Nikki Haley in the rooms of all happy happy happy don’t worry be happy happy happy simple descendants of the first human beings not being a monkey says farewell to this old United Nation veto system.

  Beantwoorden
 2. Theo Benschop 11 februari 2019

  “(…) Er spelen een aantal voor de hand liggende historische zaken:

  in ieder land kiezen de mensen van “het volk” de regering die het land wil, en in uitzonderingsgevallen, zoals in Venezuela door de afhankelijkheid van de olieprijs, de regering die het volk niet heeft verdient. En in iedere soevereine natie van de Verenigde Naties zal het uiteraard niet domme volk op de een of andere manier proberen om in de taallessen de spellingsregels van de taal van het soevereine volk enigszins onder de knie te krijgen, zodat het niet anders kan dan dat het soevereine Nederlandse volk het niet ontgaan kan zijn dat het voorgaande in de geschiedenis van de mensheid tot het einde der tijden gelezen dient te worden als

  “(…) Er spelen een aantal voor de hand liggende historische zaken:

  in ieder land kiezen de mensen van “het volk” de regering die het land wil, en in uitzonderingsgevallen, zoals uiteraard in Venezuela door de afhankelijkheid van de olieprijs en ongetwijfeld de strategische ligging aan zee waar de havens ongeacht politieke ideologie, wat dit ook moge betekenen, en/of politieke kleur, wat dit ook moge betekenen openstaan voor alle mogelijke havenactiviteiten, de regering die het volk niet heeft verdiend. (…)”

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *