LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 januari 2019

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Zilver

Marktbeeld 30 januari 2019

schiphol, bouwbedrijven
 • Short posities in Nederland. In de lijst met geshorte aandelen komen de volgende namen veruit het vaakst voor: Fugro en PostNL. Het is maar even dat u het weet. Een ander aandeel dat ik in de lijst regelmatig tegenkom is Wereldhave. De lijst is te vinden op de site van de AFM.
 • De goudprijs lijkt doorgebroken te zijn en is in een paar dagen zo’n 30 dollar per ounce hoger. We zien het terug in de koersen van goudaandelen en zilveraandelen. Die zijn over een breed front flink omhoog.
 • In de Beursbox nieuwsbrief zag u al een link naar het interview dat Harm van Wijk mij recent afnam. Hier is die link nog een keer.
 • De omzet van Apple is in China flink omlaag gegaan. Ongunstige wisselkoersen en invoerheffingen zijn zeker een deel van het probleem. Toegenomen lokale concurrentie mag echter ook niet genegeerd worden. Vergis u niet, de omzet in iPhones alleen was in de afgelopen drie maanden goed voor een bedrag van 52 miljard dollar. (Een jaar geleden was dat 61,6 miljard dollar)
 • Is de pulsvisserij schadelijk voor het bodemleven op zee? Nederland vindt van niet, Frankrijk vindt van wel en het blijkt niet mogelijk om tot een uitwisseling van gegevens te komen. Hier gaat het niet meer om argumenten en wetenschap. Het lijkt meer een kwestie te zijn van vastgeroeste meningen die ook niet beïnvloed willen worden door onderzoeken. Overigens een probleem van beide kanten, want de Nederlanders begrijpen niet en willen niet begrijpen waarom de Fransen vasthouden aan hun ouderwetse manier van vissen.
 • Is het toeval dat Schiphol gaat worden aangepakt door drie toonaangevende Nederlandse bouwondernemingen? Bouwbedrijven BAM, Heijmans en VolkerWessels hebben grote opdrachten binnen gehaald. Hadden buitenlandse aanbieders eigenlijk ooit wel een kans?
Tags

1 Reactie

 1. Johan 30 januari 2019

  Pulsvisserij, ik sprak pas een gepensioneerde visser, hij vertelde me dat de vis gevangen met pulsvisserij soms met gebroken rug bovenkomt. Nooit vertoond, ook alle andere bodemleven gaat eraan. Ze verpestten hun eigen tuin, vertelde hij me.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *