LADEN

Typ om te zoeken

Huizenmarkt Detroit

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Huizenmarkt Detroit

Zoals ik gisteren al aangaf, is het erg goed gegaan met de huizenmarkt in Detroit City.
Ik ben het laatste half jaar niet meer in de markt geweest voor nieuwe woningen omdat we nog altijd druk zijn met de renovatie van het appartementencomplex. Dat duurt veel langer dan verwacht en is mede daardoor ook veel duurder dan verwacht.
Detroit is een echte huurdersmarkt. Maar liefst 52,77% van de wooneenheden wordt er verhuurd. Eigenaren zijn jarenlang de Sjaak geweest als ze wilden verhuizen, want vraag naar de woningen was er niet. De bevolking in totaal krimpt en er stond veel leeg. Raakte je werkloos en moest je je huis verkopen, dan was je echt het haasje.
Ook speculanten gingen regelmatig zwaar onderuit.
Eén van mijn laatste huizen die ik kocht wist ik te krijgen voor slechts 15.000 dollar.
De verkoper was een speculant. Hij had het huis op een veiling gekocht en hoopte op een opbrengst van 42.000 dollar.
Hij kreeg dat er niet voor en kwam financieel klem te zitten. Vanwege te maken verbouwingskosten wilde ik niet verder gaan dan 15.000 dollar cash.
Uiteindelijk bleek ik de enige die hem ook maar een aanbod had gedaan. Hij had dringend geld nodig en verkocht mij de woning voor de prijs die ik er voor over had.
Na zes maanden staat het huis nog altijd leeg, want ik kan geen mensen vinden om het tegen een redelijke prijs te renoveren. Dát risico loop ik dan nu wel.
https://www.detroitvastgoed.nl

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *