LADEN

Typ om te zoeken

Huizenmarkt VS

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Huizenmarkt VS

Volgens Goldman Sachs gaan huizenprijzen in de VS aankomend jaar nog weer 16% omhoog. Een gevaarlijke uitspraak nu een mogelijke recessie en ontluikende inflatie zich aandienen.
Was ik een jaar geleden terecht zeer sceptisch over de uitspraak van Rabo ‘deskundigen’ dat de huizenprijzen in Nederland een top gevonden hadden, nu ben ik dat omdat ik vrees dat Goldman Sachs te optimistisch is.
Zeker nu de VS in december nog weer een keer een budgetprobleem op te lossen heeft.
Als dat door politieke spelletjes misloopt, dan kunnen alle positieve economische scenario’s de prullenbak in.
Toch hoop ik dat Goldman Sachs WEL gelijk heeft. Ik heb immers veel vastgoed in de VS.
Nu is het alleen zo dat de huizenmarkt in Detroit al decennia los staat van die van de rest van de VS.
De prijsstijgingen zijn daar al flink geweest de laatste jaren. Afgelopen jaar steeg de gemiddelde prijs voor een huis in Detroit City met 36,4%.
U begrijpt dat het heerlijk voelt om gelijk te krijgen. Zeker als je dan ook vol in die markt bent gestapt.
Een gemiddelde prijsstijging zegt natuurlijk niets over mijn huizen. Dat realiseer ik me ook. Ik heb nu vooral te maken met huurprijzen. Ieder huis dat ik op de markt brengt krijgt de huur van dat moment.
Ik begon op gemiddeld 700 dollar huur per maand. Ik zit nu gemiddeld rond de 950 dollar. Mijn best verhuurde huis gaat nu voor 1200 dollar. Let wel, ik berekende mijn gewenste rendement indertijd ook bij dat huis op 700 dollar.
Helaas heb ik nog altijd wel huizen leeg staan vanwege gebrek aan werklieden.
Waarom die extra hoge stijging van huizenprijzen in de City of Detroit?

  • Deels is het inhalen van de eerdere daling. Ook is het zo dat vooral millennials de stad nu weten te vinden. De totale bevolking van Detroit krimpt, maar het aantal millennials neemt toe omdat de huizenprijzen vergeleken met de omgeving gigantisch laag liggen. In de VS staat Detroit op plaats twee voor wat betreft groei bevolking leeftijd 20 tot 35.
    In Detroit City kost de gemiddelde woning nu 75.000 dollar in de staat Michigan kost een gemiddelde woning 245.000 dollar. In de Greater Metropolitan Area van Detroit (voorbij de 8 mijl grens) werden de huizen gemiddeld 230.400 dollar waard. De hoogste prijsstijgingen waren er in de City of Detroit. Daar waar ik mijn woningen heb.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *