LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 okt 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 okt 2021

  • In Detroit hebben bewoners een klachtenregen doen losbarsten over de stank die automaker Stelentis veroorzaakt. Stelantis is de fusie tussen Fiat Chrysler en PSA Group. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam. De stinkende fabriek in oost Detroit.
  • LG is bereid gevonden om General Motors 1,9 miljard dollar terug te betalen. Het bedrijf leverde batterijen voor de Bolt EV’s en die batterijen bleken spontaan in brand te kunnen vliegen. Alles Bolts worden terug naar de garage geroepen. Een kostenpost van zeker 2 miljard dollar.
  • Het IMF heeft de prognose voor de groei van de wereldeconomie neerwaarts bijgesteld. Het gaat nu nog om een kleine aanpassing. Namelijk van 6% groei naar 5,9% groei. Ik schat in dat het nog wel verder omlaag bijgesteld gaat worden.
  • Volgens een rapport dat is uitgebracht zal ASML volgend jaar wel eens meer dan 500 miljard dollar waard kunnen worden. Daarmee zou het bedrijf het duurste beursgenoteerde bedrijf van Europa worden. Het zou betekenen dat er nog een aanzienlijke koersstijging aan zit te komen. Volgens de analisten zou het bedrijf net zo veel waard moeten zijn als Nvidia en TSMC.
  • In mijn woonplaats is het aantal Corona besmettingen enorm toegenomen. Ik denk dat het concert van Snollebollekes in Arnhem daar debet aan is. Heel veel dorpsgenoten zijn er geweest omdat Rob Kemps hierin het dorp woont. Alles kon in Arnhem weer als je maar gevaccineerd was. Maar gevaccineerd zegt niet dat je het virus niet bij je draagt! De huidige maatregelen zorgen er juist voor dat het aantal besmettingen toeneemt! Op deze manier zijn alle maatregelen voor niets geweest!
  • Mijn houtkachel heeft de eerste vertraging te pakken. 24 november gaat hem niet worden. Het lijkt nu op zijn vroegst december te gaan worden.
  • Ik probeer iedere dag een video te maken en de laatste maanden is dat meestal wel gelukt. Helaas gisteren niet. Te druk…
  • Gisteren lagere beurzen, maar fors hogere uraniumaandelen. Gemiddeld meer dan 10% stijging gisteren. Ik maakte vorige week nog een video over een aandeel dat toen 11,4% daalde en dat ik extra bijkocht. DAT bleek een perfecte timing te zijn! Kijk hier.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *