LADEN

Typ om te zoeken

Fraude in Zuid Afrika (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Fraude in Zuid Afrika (Tom Lassing)

Mijnbedrijven in Zuid Afrika moeten voor tenminste 30% in handen zijn van ‘zwarte’ aandeelhouders. Dat is een nieuwe regel en het is interessant om eens te kijken naar hoe of dat uitpakt.
De regel bestond al dat 26% van de aandelen in handen moesten zijn van zwarte aandeelhouders.
Die regel is al jaren geleden ingevoerd, alleen hoe dwing je die zwarte aandeelhouders om hun aandelen te houden, of om hun aandelen alleen aan zwarte aandeelhouders te verkopen?
Het beste kan je dan aparte aandelen uitgeven. Aandelen die je alleen mag kopen als je zwart bent. Een omgekeerde apartheid als het ware.
Is dat dan de weg?
Punt is dat die oude regel is ingevoerd, maar dat veel zwarte aandeelhouders hun aandelen al verkocht hebben. Als je dus nu als bedrijf moet aantonen dat 30% van je aandelen in zwarte handen is, dan heb je een probleem.
Je kan dan overnieuw beginnen.
De regel is niet zo maar ingesteld.
De extreem rijke ANC elite wil namelijk al te graag die 30% van de bedrijven wel bezitten. De ANC top is in de laatste 20 jaar extreem rijk geworden en niet omdat ze er eerlijk voor gewerkt hebben.
Daar waar het apartheid regime wettelijke beperkingen gaf op basis van huidskleur, was men wel strikt op de wet. De economische situatie van de zwarte bevolking was tijdens het apartheid regime beter dan waar dan ook in Afrika. Er waren zat Afrikaanse landen waar ook de politieke en veiligheidssituatie voor zwarten toen veel slechter was.
Nu is er geen apartheid in Zuid Afrika meer, maar nu stelt de wet niets meer voor. De arme zwarten zijn niet beter af dan onder het apartheid regime. In feite is hun positie ten opzichte van andere Afrikaanse landen alleen maar slechter geworden. Ze kunnen nu niet klagen, want de wet geeft ze op papier gelijke kansen. Dat die wet ondertussen dankzij fraude binnen het ANC niets meer voorstelt, dat is jammer voor ze.
Ondertussen verrijkt de ANC elite zich en worden ook de blanken steeds verder in het nauw gedreven. Deze hebben geen politieke macht meer en dankzij de corruptie ook weinig financiële macht. Ik vrees dat Zuid Afrika zich op een gladde helling bevindt en het land hard omlaag aan het glijden is. Waar lijkt het nog het meeste op…? Ik vrees dat Venezuela dan in beeld komt.

PS: Een audit op 263 Zuid Afrikaanse gemeenten gaf slechts 9 gemeenten een schone audit. Bij een vorige audit waren er nog 23 gemeenten die ‘schoon’ waren. Alleen in de Kaap provincie haalt 80% van de gemeenten een schone audit. KwaZulu-Natal was met slechts 18% landelijk de nummer twee.
Van 65% van de gemeenten is de financiële stand van zaken zorgwekkend tot dringend toe aan ingrijpen. Er waren veel onduidelijke betalingen. Dat wil niet zeggen dat ze dus fraude zijn, maar de kans er op is wel vrij groot.
Men maakt vooral veel fouten op afschrijvingen en afboekingen.

http://www.fin24.com/economy/municipal-finances-still-in-pretty-poor-shape-ag-report-20170621

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *