LADEN

Typ om te zoeken

Disney weet dat ze fout zaten

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Disney weet dat ze fout zaten

Disney had met een bekende actrice afgesproken dat ze een deel van de opbrengst zou krijgen van de bioscoop opbrengsten. De film zou eerst via bioscopen uitgebracht worden en dan later via streaming en DVD,
Disney besloot echter dat ze de film met de actrice eerst op het streaming kanaal van Disney gingen uitbrengen. Ze vergaten daarbij de deal met de actrice aan te passen. Via die weg werd de vergoeding aan de actrice dus fors lager. Immers ga je daarna niet meer naar de bioscoop om de film nog eens te zien.
Een smerige streek die ze een rechtszaak en veel slechte pers heeft opgeleverd.
Disney probeerde de actrice af te schilderen als een geldwolf, omdat ze mogelijk tot wel 25 miljoen dollar had kunnen verdienen.
Beetje vreemd van het bedrijf, want die film brachten ze zelf ook alleen maar met haar uit omdat ze dachten daarmee de meeste winst te kunnen maken. Disney is wel de laatste die een ander kan beschuldigen een geldwolf te zijn.
Ze hebben zich niet aan het contract gehouden en daar gaan ze voor moeten betalen. Misschien niet naar de actrice toe, maar dan zeker wel in betere contracten die de rechten van acteurs beter zal beschermen tegen de smerige praktijken van Disney.
Disney heeft nu wel bekend gemaakt dat de andere films dit jaar wel keurig eerst via de bioscopen worden uitgebracht. Blijkbaar hebben ze met meer acteurs en actrices zulke afspraken over het delen van de inkomsten gesloten.
Als acteurs gaan weigeren nog bij Disney te werken gaat het het bedrijf veel meer geld kosten. Het is nu eenmaal zo dat grote acteurs ook meer kijkers trekken. Dat levert goed geld op. Disney weet dat als geen ander. De geldwolven…

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *