LADEN

Typ om te zoeken

Huisjesmelkers

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Huisjesmelkers

Vooral studenten zitten in de hoek waar huisjesmelkers profiteren. De huisjesmelkers verhuren kamers per kamer aan studenten en die betalen maar zo 1.000 euro voor een kamertje van vier bij vier. De keuken en badkamer moet je samen met andere bewoners delen.
Schandelijk.
De studenten hebben volkomen gelijk dat ze daar tegen protesteren. Deze uitbuiting levert de huisjesmelkers veel geld op en de kwaliteit van de woningen is te vaak hondsberoerd.
Maar…
De politiek pakt het weer met een botte bijl op en slaat naar de verkeerden.
Onroerend goed is ook bij ‘gewone’ burgers een manier om te investeren. Je koopt er een tweede huis bij, knapt het op en verhuurt het. Dan ben je nog geen huisjesmelker, maar bij populistische politici is het allemaal één pot nat.
Je bent profiteur en je actie is schandelijk…
Na 2008, tijdens de huizencrisis, werd je als investeerder op handen gedragen je was de huizenmarkt aan het redden. Nu ben je een paria.

Zelf heb ik die trend enkele jaren geleden onderkend en heb ik er bewust voor gekozen om in deze markt en op dit moment in Nederland geen woningen op te kopen. Wil je hier netjes in vastgoed ondernemen, dan zijn de huren voor gewone woningen vaak simpelweg in mijn ogen te laag. Je wordt, om winst vanuit de huur te kunnen maken, bijna gedwongen om écht een huisjesmelker te worden. Let wel, ik heb het over winst vanuit de huur. Heel veel vastgoedfondsen rapporteren winst vanuit huur EN toename vastgoedprijzen. Die rekenen zich dus rijk met blijvende stijgingen van de vastgoedprijzen.
Dat weiger ik.
Dus vandaar dat ik in Detroit woningen heb gekocht. Dat is nu écht een huurdersmarkt!
Men wil er niet eens woningen kopen omdat er een heel onzekere arbeidsmarkt is. Je wilt dan als ontslagen werknemer niet met een eigen woning ‘vast’ op een bepaalde plek zitten. Liever huren ze en zijn dan heel mobiel en kunnen dan met het werk meeverhuizen.
Heel slim van werknemers uit gezien en dat maakt dat ik daar een goede markt heb gevonden. Ik knap huizen op en zet ze voor een betaalbare huur in de markt. Een vrijstaande woning, twee of drie slaapkamers met losse garage voor grofweg 1000 dollar per maand. Daar zal menig student in Nederland alleen maar van kunnen dromen. Ik heb nu 31 woningen.
Zie mijn site hier over.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *