LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 sept 2021

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 sept 2021

  • Gisteren leek ‘uit het niets’ een zeer negatieve dag voor uranium en goudaandelen te zijn ontstaan. Het kwam na een paar dagen feest voor dezelfde aandelen. Reden voor de daling van de goudaaandelen was een voorstel in het Amerikaanse congres om royalties te eisen voor mijnbedrijven die op federale gronden werken. Men wil dat die bedrijven naast de al bestaande belastingen en kosten OOK nog eens een percentage van tussen de 4 en 8% van de opbrengsten aan de staat gaan afstaan. Een enorme verandering na 150 jaar mijnbouw in de VS.
  • Ik heb gisteren een video online gezet van een heel interessant goudmijnbedrijf uit Peru. Kijk hier.
  • De x10 beleggen offensieve portefeuille had vooral afgelopen woensdag een goede dag. Ik kon daarom gisteren aan de abonnees een 47,6% rendement sinds 1 februari melden. Na de dramatische daling na half februari goed nieuws. Gisteren ging weer wat van die winst verloren. Het hoort er allemaal bij.
  • De FED gaat een intern onderzoek naar integriteit instellen nadat bleek dat verschillende directeuren van de instelling vorig jaar aanzienlijke aandelentransacties hebben uitgevoerd. Deze directeuren zijn als eerste op de hoogte van bepaalde ingrepen die de FED zelf gaat doen. Het mag niet zo zijn dat ze daarop zichzelf verrijken. Onderzoek moet uitwijzen of dit al dan niet gebeurde. Het is hier wel de slager die het eigen vlees mag keuren.
  • Volgens de CEO van Cisco ‘ziet’ Wallstreet de waarde van het bedrijf verkeerd. Daar waar andere tech bedrijven een K/W van 45 hebben, moet Cisco het met een K/W van 23 doen. Onterecht volgens de CEO. Ik heb er even naar gekeken. Als ik naar de PEG ratio kijk, dan is de waardering van Cisco wel op orde. De PEG ratio is vrijwel hetzelfde als die van bijvoorbeeld Microsoft. Alphabet is met die indicator zelfs veel goedkoper. Facebook is zelfs dan nog flink goedkoper.
  • Afgelopen woensdag is het bedrijf Dutch Bros Inc naar de beurs gegaan. De tickercode is BROS. Het is het levenswerk van twee broers die van Nederlandse afkomst zijn en die buiten het familieboerenbedrijf wat geld wilden verdienen. Eén broer leeft nog en is nu na de beursgang 2,3 miljard dollar waard.
  • Shell gaat in de Rotterdamse haven biobrandstoffen maken. De raffinaderijen zullen daartoe omgebouwd gaan worden. De energie zal gemaakt worden vanuit afvalstromen vanuit landbouw en industrie.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *