LADEN

Typ om te zoeken

Detroit analyse

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Detroit analyse

huis in detroit

Gisteren even met twee andere Detroit experts uitvoering gesproken over wat het probleem met Detroit nu eigenlijk is.
We dachten namelijk voorheen altijd dat het alleen de corruptie was, maar nu deze lokale corruptie vrijwel weg is, blijkt er toch nog iets anders aan de hand te zijn.
Ik ben namelijk ondertussen al aan mijn derde Title Company toe. Een Title Company kan je vergelijken met de notaris in Nederland.
Daar ga je vanuit dat die van de hoed en de rand weet.
Nu, in Detroit kan je daar niet van uit gaan.
Mijn 24e en 25e huis heb ik al weken geleden een akkoord op gegeven. Het moest alleen nog even bij de Title Company geregeld worden.
Dat bedrijf heeft mijn contactpersoon daar twee weken geleden op staande voet ontslagen. Dit hield in dat alles bleef liggen maar ook dat eindelijk eens duidelijk werd waar het lek zat. De persoon in kwestie was netjes gezegd niet geschikt voor de baan. Minder netjes gezegd had die persoon nooit voor dat bedrijf mogen werken. Weliswaar zal deze persoon de diploma’s gehad hebben, maar in de VS is op school aanwezig zijn soms ook al genoeg voor een schooldiploma. Dat je jezelf twee keer naar de maan aan het blowen bent geweest maakt niet uit, ze moeten een bepaalde hoeveelheid geslaagden afleveren, dus iedereen die genoeg aanwezig was, krijgt het diploma.
Dan ga je ergens werken en dan blijkt dat je nét wat kennis mist.
Dat is bij de Title Company, maar het is ook schering en inslag bij bouwbedrijven. In een jaar tijd ben ik al door 10 bouwbedrijven heengegaan. Ze maken stuk voor stuk niets af.
Het is vooraf vol bravour aangeven wat ze kunnen, tot ze het moeten doen en dan hebben ze het personeel niet, of er is iemand ziek etc. etc. en weten ze uiteindelijk nog niet eens hoe ze een deur moeten afhangen. Een voordeur van één van mijn huizen is twee maanden een doffe ellende geweest. Bouwvakker na bouwvakker kon die deur niet correct afhangen. Eergisteren was het eindelijk gelukt.
Hoe kan dat toch?
Deels heeft het te maken met de plek ik Detroit waar ik huizen bezit. Als je vakman groot geld wilt verdienen, dan moet je dat niet in een arme wijk doen. Wat ze dus allemaal proberen is voor veel geld in de rijke buurten werken. Alleen degenen die dat niet lukt zijn bereid om ook in de arme(re) wijken te werken. Ik ga echter geen huis van 20.000 dollar voor 50.000 dollar verbouwen… Dat soort opdrachten kunnen ze wel makkelijker krijgen in wijken waar huizen 500.000 dollar kosten. Daar blijven ze dus op jagen, ook als ze eigenlijk voor jou in de arme(re) wijk moeten werken.
Ik heb dus wel werk voor ze, maar het gras is verderop steeds veel groener.
Dan krijg je een bepaald slag mensen die het uiteindelijk wel willen doen.
In Detroit zijn er door die instelling maar weinig mensen die langer dan drie maanden een bepaalde functie bij een werkgever hebben. Ze disfunctioneren vrijwel allemaal, of als je de uitzondering bent die dat iet doet, dan kan je snel hogerop komen of elders terecht voor een paar centen per uur meer.
Degenen met ambitie proberen of in het zakencentrum te werken, of juist in de rijke buitenwijken. Daar is immers het grotere geld te verdienen.
Het punt is echter vooral dat de meerderheid van de blue collar werknemers niet goed functioneren. Dat ligt aan hun opleiding, maar het is ook de derde wereld mentaliteit die er heerst.
Dat moet echt anders worden, wil Detroit de huidige economische groei kunnen handhaven. Mijn hoop is gevestigd op de blijvende instroom van jonge ambitieuze mensen die het toenemende aantal banen wil innemen. De combinatie van goedkoop wonen en meer en betere banen is nu de drijvende motor onder de lokale economie. De “morgen kan het ook (door een ander)” mentaliteit van de bestaande bevolking moet er verdwijnen.
De inwoners van Detroit moeten die kwaliteitsslag willen maken. Bij de huidige inwoners zien we dát nog te weinig. De nieuwe bewoners nemen al wel een andere mentaliteit mee.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *