LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 feb 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 feb 2020

75 plussers, rijbewijs
  • 75 jarigen krijgen nu van de Nederlandse minister (VVD) een tijdelijk rijbewijs omdat het CBR de achterstand te ver heeft laten oplopen. Met dat rijbewijs mogen ze echter alleen in Nederland autorijden. Geen autovakantie in het buitenland dus voor veel 75 plussers. De politiek doet verder niets voor deze groep. Blijkbaar ben je voor hen op die leeftijd al afgeschreven. Een schandelijke zaak. Men is te beroerd om dit administratief even goed te regelen. Politiek schaam je. Het is vooral de VVD die hier de steken laat vallen.
  • De staat Minnesota heeft de hoogste rechter in de staat gevraagd om de uitspraak van een lagere rechter terug te draaien. Die lagere rechter weigerde een mijnvergunning af te geven. Minnesota ziet zichzelf als grondstoffen staat. De uitspraak van de lagere rechter kan vergaande gevolgen voor de lokale mijnbouw hebben.
  • HSBC schrapt 35.000 banen. Het is een perfect storm voor de bank. Onrust in Hong Kong, Corona en de sancties tussen de VS en China. Ze grijpen nu hard in, anders zinkt het schip.
  • De winstwaarschuwing van Apple heeft gisteren de beurzen schrik bezorgd. Koersen gingen over een breed vlak omlaag. Apple zelf begon zo’n 2,5% lager aan de sessie.
  • Blokker heeft de 120+ filialen in België en Luxemburg verkocht. De winkels waren niet winstgevend te krijgen. Blokker was sinds eind jaren zeventig in de landen actief.
  • De Britten willen de EU vissers uit hun wateren hebben. De EU wil alleen een handelsakkoord tekenen als ook de visserij er in geregeld is. Er komen steeds meer obstakels bij terwijl er niets wordt opgelost.
  • Rusland moet 50 miljard dollar schadevergoeding betalen aan Yukos aandeelhouders. Het land gaat in cassatie tegen de uitspraak.
  • De goudprijs is gisteren voor het eerst in zeven jaar weer boven de 1600 dollar gekomen. In euro’s gemeten staan we al enige tijd op of rond de hoogste koers ooit. De zilverprijs blijft nog altijd achter maar stijgt nu ook voorzichtig al wel. Ik heb nu zelf 25% goud en 75% zilver.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *