LADEN

Typ om te zoeken

De uitkomst van de rechtszaak in Detroit

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De uitkomst van de rechtszaak in Detroit

Vorige week schreef ik al over de huurder die me mogelijk een kunstje wilde flikken.
Bij de rechter moest hij wel met een betalingsregeling komen, want ik sta als verhuurder volkomen in mijn recht.
De huurder gaf bij de rechter aan binnen drie maanden de gehele achterstand in te zullen halen.
Het is heel simpel. Als hij dat niet doet, dan vliegt hij eruit EN zal ik hem voor het tekort ook weer aanklagen.
Ondertussen heb ik vrijdag 8.200 dollar van de overheid ontvangen. Het is een eerste deel van de 60.000 dollar die ik nog te goed heb. Naar verwachting zal ik het resterende bedrag in meerdere overboekingen overgemaakt gaan krijgen. Binnen 11 weken na eind maart…
Erg snel zijn ze in de VS vanuit de overheid niet. De reden is dat ze een kleine overheid hebben en veel administratieve taken zijn overgedragen aan private ondernemingen die vrij zelfstandig kunnen opereren en hun eigen ‘regeltjes’ met betrekking tot betaaltermijnen kennen. Je kan ze weinig maken. Hun enige angst is de langdurige contracten met de overheid ooit kwijt te raken. Alleen in de laatste maanden van de looptijd van hun contract zijn ze gevoelig voor druk vanuit het publiek. Meestal ‘weten’ ze echter al wel dat ze verlenging van het contract weer in de zak hebben. Kwestie van ons kent ons in een één tweetje met de lokale politiek.
Het klinkt wel mooi, kleine overheid, maar de realiteit is dat er toch veel overheidswerk is en iemand moet dat doen. Uitbesteden aan private bedrijven houdt helaas niet in dat het beter gedaan wordt. Ook dat moet immers gecontroleerd worden en dus hou je als overheid ook dan toch weer heel wat taken en verantwoordelijkheden. Die privatisering werkt ook niet. Dat is mijn idee er over. Het werkt eerder corruptie in de hand. Die contracten met de overheid zijn immers goud waard.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *