LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 april 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 april 2023

  • Berkshire Hathaway is er niet gerust op dat het goed komt en gaat met de banken. Het bedrijf heeft de afgelopen maanden veel bankaandelen verkocht.
  • Elon Musk vond recent dat OpenAI een half jaar stilgelegd moest worden omdat er vraagtekens zijn over de wettelijke kaders. Ondertussen is duidelijk waarom hij OpenAI een half jaar wilde stilleggen. Hij wil namelijk zelf ook een AI programma laten bouwen en door de concurrent een half jaar stil te leggen kan hij zijn achterstand inhalen.
  • Morgen ga ik in het lunchwebinar een trendaandeel bespreken en bezien of het verstandig is deze trend mee te rijden.
    Klik hier als je er morgen online om 12:30 uur bij wilt zijn.
  • Twitter (Elon Musk) gaat gebruikers steeds meer dwingen geld te betalen. Eigenlijk is het van de zotte. Jij moet betalen om je netwerk bij Twitter onder te brengen en te bereiken, terwijl Twitter dan via jouw netwerk geld gaat verdienen aan advertenties. Daarbij betalen alleen de kleine gebruikers. De grootsten betalen niet! Musk is bang dat hij die deze grootsten anders kwijtraakt. Je bent toch gek als je Twitter blijft gebruiken!
  • Duitsland heeft daadwerkelijk de laatste kerncentrale gesloten. Een risicovolle strategie nu met de oorlog in Oekraïne en de toch wat lastige energie situatie. 52% van de Duitse bevolking is het niet eens met deze stap.
  • De gasopslag in Nederland is nu voor 58% gevuld. Het kabinet wil nu, moet nu de opslagbedrijven extra betalen om op 1 oktober alles tot boven de 90% gevuld te krijgen. Wat een kul. In de vergunning simpelweg de verplichting om dat te doen en anders verbeurt verklaring van de opslaglocatie. We worden nu blijkbaar door opslagbedrijven gechanteerd. Hoe dan ook moeten we zuiniger worden met energie. In die zin is de hoge prijs een prima motivator.
  • De grote Amerikaanse banken doen het goed. Dat zegt weinig over de lokale Amerikaanse banken. Laat je dus niet foppen door mooie cijfers van de grote banken!
  • In Frankrijk is de pensioenleeftijd nu officieel 64 jaar. Het protest was fel en langdurig en de rest van de wereld kijkt er met grote verbazing naar.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *