LADEN

Typ om te zoeken

De accu gaat veranderen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De accu gaat veranderen (Tom Lassing)

Als we naar de lood accu kijken, dan is die niet wezenlijk veranderd sinds de jaren zestig. Nu kan die accu erg goed zijn, of ze was simpelweg ‘goed genoeg’.
Ik denk dat het laatste het geval was. De accu kon alles wat er van verwacht werd en waarom dan verder ontwikkelen in iets waar de klant al tevreden over is?
De ontwikkelingen gingen dus verder in het lichter maken van auto’s, het minder roestgevoelig maken van staal etc.
Allemaal dingen die doelbewust beperkt nuttig waren.
Het maken van auto’s met staal is namelijk helemaal niet handig. Je kan auto’s beter van kunststof maken. Dat is veel duurzamer. Maar… dan kopen consumenten minder vaak nieuwe auto’s.
Dus werden auto’s net genoeg roestwerend gemaakt om het acceptabel te houden. Van binnen drie jaar roest naar binnen tien jaar roest. De consument ging er in mee en bleef auto’s kopen.

De huidige verandering is gaande in de motoren. Diesel bleek niet schoon genoeg en sjoemelen bleek de enige mogelijkheid om diesel motoren te kunnen blijven leveren. Diesel gaat nu verdwijnen.
De omslag naar elektrisch aangedreven auto’s wordt nu gemaakt, maar nu is de ouderwetse accu niet langer “goed genoeg’.
BYD, de grootste aanbieder van elektrisch aangedreven auto’s ter wereld, gaat nu fors investeren in onderzoek naar betere accu’s. Tesla heeft daarop aangegeven hetzelfde te gaan doen. Dat kan wel eens het begin van het einde van de lood accu gaan inleiden. BYD is momenteel toch meer in andere technieken aan het zoeken. Technieken die nog forse ruimte tot verbetering geven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *