LADEN

Typ om te zoeken

Waardeloos goud (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Waardeloos goud (Tom Lassing)

Als we bankiers moeten geloven, dan is goud echt ouderwets en waardeloos.
Blijkbaar zijn ze zelf dan ook erg ouderwets, want bankiers bezitten zelf goud en bezitten ook zakelijk goud. Kijk bijvoorbeeld naar de Russische centrale bank. Die doet ons goed voor hoe je een crisis te lijf gaat.
Ze verkochten de laatste jaren de helft van hun dollarschulden voorraad en de verviervoudigden hun goudvoorraad.
Je moet bij bankiers vooral kijken naar wat ze doen, niet naar wat ze zeggen.
Waarom kiest Rusland zo overduidelijk voor goud en niet voor de Amerikaanse dollar die toch onze ‘wereldmunt’ is?

goud
Het heeft ongetwijfeld te maken met de slechte(re) verhouding die Rusland met de VS heeft. Putin mag dan wel zijn mannetje in het Witte Huis gezet hebben, hij heeft daarmee nog niet voor elkaar gekregen dat de VS vriendelijker voor Rusland is geworden. Hoe Trump dat ook keer en keer wel aandoenlijk probeert.
Rusland kiest voor de veiligheid van goud boven de onzekerheid van de dollar.
Goud is namelijk een bezit zonder schuld. Daar waar de Amerikaanse dollar niet van de VS zelf is, maar van Internationale bankiers. De dollar zelf is in feite een schuld aan bankiers.
Dat gegeven kent goud niet.
De dollar kan letterlijk morgen stoppen met te bestaan. Ook dat kan bij goud niet.
Daarom is het verstandig om minstens een deel van uw spaargeld in goud te bezitten. De online goudrekening is daarvoor het meest geschikt. Deze kent namelijk de nodige voordelen. Zo hoeft het goud niet versleept te worden. Tevens hoeft het goud niet bij iedere transactie gecontroleerd te worden. Het verlaat immers de kluis niet.
Ook is het mooi dat de markt voor dat goud dan groter is dan alleen u en de goudhandelaar als u fysiek goud koopt. Het feit dat u uw oud kan inwisselen tegen meerdere mogelijke valuta is ook een enorme plus.
De laatste plus die ik wil noemen: Bij de bank is uw spaargeld van de bank geworden. Bij goud op de goudrekening blijft het goud alleen van u. Dat is dus veel veiliger.
Kortom, genoeg redenen om ook een goudrekening te openen en minstens een deel van uw spaargeld in goud te bewaren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *