LADEN

Typ om te zoeken

Bezit van de zaak is einde vermaak (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bezit van de zaak is einde vermaak (Tom Lassing)

Dit gezegde kwam deze week weer keurig uit. Eindelijk wist Tesla haar zo belangrijke productiedoelen te halen en direct na de bekendmaking daalt de koers met 6,5%.
Leg dat maar eens uit!
In de periode dat het steeds maar niet lukte met de productie, steeg de koers van het aandeel Tesla naar ongekende hoogte. Nu ze de zaak op poten hebben, haken beleggers massaal af.
Hoe kan je dan blijven zeggen dat beleggers normaal denkende wezens zijn?
Wil je als belegger winst maken, dan moet je vooral niet logisch nadenken als je gaat beleggen in aandelen als Tesla.


Mooie Beursdag heeft recent ook een positie in die aandelen gehad. Ruim binnen de gestelde periode werd het koersdoel bereikt en werden de aandelen met winst verkocht. Wij kochten ook op zo’n raar moment. We kochten namelijk toen in de kranten de nodige rampverhalen te lezen waren.
De koers daalde toen 15%. Voor ons het moment om in te stappen, want de kracht van de trend was enorm. Dat bleek waar te zijn.
Voor ons is de 6,5% daling echter geen reden nu in te willen stappen. We zien niet dezelfde uitgangspunten en we hoeven nu eenmaal niet in Tesla te handelen. Deze maand hebben we juiste drie totaal andere aandelen gekozen. Aandelen waarvan u waarschijnlijk nog niet eerder hoorde en waar u nog niet eerder in heeft gezeten. We zoeken het dit keer in ‘vergeten’ aandelen.
Net zoals bij ‘vergeten’ groenten kan dat leuke verrassingen geven. Mooie Beursdag.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *