LADEN

Typ om te zoeken

Chinese economie wankelt

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Chinese economie wankelt

We kunnen aan de prijs van ijzererts zien hoe China er voor staat.
Aandelen als BHP en VALE doen het momenteel heel slecht omdat de vraag naar ijzererts vanuit China heel onregelmatig en uiteindelijk ook heel zwak is.
China kampt met een enorme vastgoedcrisis in combinatie met een schuldencrisis. Dat ze zich nu realiseren dat ze ook een bevolkingsopbouw probleem hebben helpt ook niet. Er gaan zelfs stemmen op die stellen dat de Chinese economie de laatste jaren zo veel fraude en foutieve administratie kende dat reëel gezien de economie 60% kleiner is als dat ze de afgelopen jaren door de Chinese autoriteiten gemeld is.
Dat is nogal wat.
Het lonken naar een militaire oplossing voor het probleem Taiwan heeft de relatie met het westen onder grote druk gebracht. Het fait dat China de Russische inval in Oekraïne ook niet afkeurde helpt ook al niet in die relatie.
De VS en de buurlanden van China zijn bang voor de kracht van China geworden en men wil er van alles aan doen om die kracht niet verder te laten toenemen.
Dat maakt China weer argwanend, want de Chinese leiders realiseren zich dat de tijd tegen China werkt. De bevolking wordt heel snel ouder en China heeft een enorm te kort aan jeugd. Dat gaat zich laten voelen in het leger en in de economie.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *