LADEN

Typ om te zoeken

Twitter problemen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Twitter problemen

Ik schreef gisteren al dat de werksfeer bij Twitter de komende tijd behoorlijk giftig zal zijn. Er moeten veel mensen uit en Musk gaat met de botte bijl rond.
Er is echter binnen het bedrijf meer verandering nodig. Juist voor die andere veranderingen heeft Musk gemotiveerd personeel nodig en daarom denk ik dat het een lastige tijd voor Twitter gaat worden.
De belangrijkste technische aanpak zal het wissen van nepaccounts worden. Veel haat berichten en fake news berichten zijn in het platform gekomen via nep accounts. Door die fake accounts is de overheid van de VS er nogal op gebrand dat misleidende en haat berichten snel gewist worden. Vrijheid van meningsuiting is geen totale vrijheid waarbij je alles maar kan zeggen.
Hoe kan je voorkomen dat fake accounts je netwerk in feite platleggen?
In feite moet iedere gebruiker geverifieerd kunnen worden. Hoe krijg je dat echter voor elkaar zonder privacy regels te overtreden? Banken mogen alles van hun klanten vragen en hebben net zo veel rechten als overheden. Sociale Platforms hebben dat niet.
De extreme stromingen in de politiek, dus links en rechts vinden beide dat ze gemuilkorfd worden op het netwerk. De meeste nep accounts komen van rechts en tegelijk krijgen ultra rechtse berichten ook veruit de meeste aandacht in het platform. De aandacht gaat dus steeds naar rechts en dat trok Trump ooit aan en nu ook Musk.
Het platform zelf is nooit bewust links of rechts geweest, maar met de komst van Musk is de verwachting dat ook vanuit het platform een ruk naar rechts gemaakt gaat worden. De suggestie werd al gedaan om het platform van Trump op te nemen in Twitter. Veel rechtser kan het daarna niet meer worden. De vraag is of gebruikers dan de politieke nadruk op het platform dan nog waarderen. Twitter ging niet alleen over politiek en nu ligt de nadruk er wel enorm op.
Ik ga vanmiddag in het lunch webinar het aandeel Twitter bespreken. Klik hier om er bij te zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *