LADEN

Typ om te zoeken

Hoe lang bestaan de drie wereldmachten nog?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoe lang bestaan de drie wereldmachten nog?

Het is een vreemde tijd. Aan de ene kant willen de drie wereldmachten… VS, China en Rusland samen de wereld verdelen, en aan de andere kant staan alle drie de wereldmachten zelf min of meer op omvallen.
Om te beginnen met Rusland. Dat land staat op het punt haar leger in een volledig onnodige en nutteloze oorlog te verliezen. De Russische economie ligt al in duigen en de braindrain in combinatie met een enorme onvrede in de deelstaten maakt de kans groot dat het land binnen twintig jaar niet meer in de huidige omvang bestaat.
China heeft een enorm economisch probleem, waarbij schulden en vastgoed een enorme bom onder de economische kracht leggen. Fraude in de administratie maakt dat de economie in het echt misschien half ze groot is als officieel gemeld. Het toenemende tekort aan jongeren maakt dat de totale bevolking van China binnen dertig jaar met 40% gedaald kan zijn. Kan het land zo’n verandering overleven zonder dat er een burgeroorlog ontstaat?
En dan de VS. De verzuiling is daar nu zo enorm dat er een situatie ontstaat waarbij blauwe en rode staten niet meer bij elkaar willen horen. De mensen die het hardste roepen dat ze voor De ver5enigsde Staten van Amerika zijn, willen het snelst de VS ontmantelen. De enorme armoede in vooral de Republikeinse staten maakt dat economisch gezien de tweedeling van de VS al bijna een feit is. Binnen de VS vallen steeds meer mensen buiten de boot. Onderwijs valt kwalitatief terug en godsdienst fanatisme en de hang naar het fascisme neemt enorm toe. Hoe lang bestaat de VS dus nog?

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *