LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 nov 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 nov 2022

  • Gisteren ging het aandeel Eli Lilly flink omlaag (-5%) na publicatie van meevallende 3e kwartaalcijfers.
  • Het aandeel dat ik vrijdag in Amsterdam ga presenteren deed het gisteren goed. Ik heb de stukken nu ook maar gekocht. Zonde om een prachtig aandeel aan te prijzen en het dan zelf niet te hebben. Ik deed dat vorige week ook met een aandeel… Die heb ik gisteren dan ook maar gekocht. Kon het niet langer aanzien. Vandaag ga ik overigens in het lunchwebinar het in Amsterdam genoteerde AMG bespreken! Klik hier om daar live online bij te zijn!
  • MicroStrategy kwam gisteren nabeurs met meevallende cijfers. Tijdens beursuren was de koers 3,85% gedaald. Na de bekendmaking van de meevallende cijfers ging de koers van het aandeel 1% omhoog.
  • Airbnb won tijdens beursuren 2% aan waarde, maar kwam nabeurs met slechte cijfers. De koers daalde daarop met 5,36%.
  • AMD zag haar omzet beter dan gevreesd zijn… Beleggers hadden de nodige angst en het viel dus mee. De koers was tijdens beursuren 0,67% gedaald en steeg nabeurs 4,24%.
  • Zoals hierboven te lezen is, zaten beleggers er gisteren keer op keer naast. Verwachtingen kwamen niet uit en koersen deden achteraf gezien soms rare dingen. Het is één reden waarom het soms verstandig is om rond de cijfers uit te stappen, of om juist pas NA de cijfers in te stappen. We zijn als beleggers namelijk over het geheel genomen slecht in het inschatten van hoe koersen rond de cijfers gaan verlopen.
  • Eneco gaat de energietarieven iets verlagen. De energiebedrijven hebben recent een slechte beurt gemaakt met illegale aankondigen van te snelle prijsstijgingen per 1 november en dan kondigt de eerste letterlijk op 2 november al aan dat de prijzen omlaag gaan. Ze lijken haast wel in paniek. Ze hebben in de jaren hiervoor te makkelijk geld kunnen verdienen en nu is het ineens werken voor de bedrijven gebleken.
  • Stikstof… Een uitspraak van de rechter kan weer enorme gevolgen voor de bouw en de economie hebben. De milieu organisatie MOB weet heel Nederland te gijzelen met haar gewonnen rechtszaken. Heel goed dat ze de wet goed weten te gebruiken, maar we moeten hier ook wonen en werken. Als de wet wonen en ondernemen onmogelijk maakt en tot armoede en ellende bij de bevolking leidt, dan moeten we ons afvragen waar we mee bezig zijn.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *