LADEN

Typ om te zoeken

Auto batterij opladen in minuten

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Auto batterij opladen in minuten

Hoe mooi zou het zijn als je je elektrische auto batterij in enkele minuten kan opladen?

Onder lab condities is het in Israël al gelukt om voor een rit van 150 kilometer de batterij in vijf minuten op te laden. Het bedrijf denkt tot 2025 nodig te hebben om dit commercieel klaar te hebben.

Wat er in de basis voor nodig is, is dat je met een veel hogere capaciteit kan opladen.

Je moet dus in staat zijn om snel heel veel energie te verkrijgen. Dát kan alleen als het laadstation een eigen opslagcapaciteit heeft, want zo maar dat soort capaciteit vanuit het netwerk trekken gaat problemen geven.

Zo’n eigen accu bij het laadstation is voor wat betreft de duurzaamheid niet zo’n goed idee. Immers gaat er bij iedere overzetting van batterij naar batterij de nodige elektriciteit verloren. Je bent dan wel sneller met opladen, maar je voetafdruk neemt wel flink toe door dat snelle laden.

De beste weg is dus langzaam laden en ritten maken die dusdanig kort zijn, dat snelladen nooit nodig is.

Is beleggen in deze technieken interessant?

Je zou het wel denken, maar één van de voorlopers is een Israëlisch bedrijf dat niet beursgenoteerd is. In het lab kunnen ze het al, maar ze denken tot zeker 2025 nodig te hebben om het commercieel rond te krijgen. Dat schiet dus nog niet echt op.

Met de helft van de westerse bevolking wonende in dusdanige huisvesting dat eigen oplaadpunten onmogelijk zijn, is rustig in de nacht laden voor een flink deel van de bevolking niet mogelijk. Voor hen zou dus snelladen ideaal zijn, ondanks de grotere voetafdruk die het geeft.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *