LADEN

Typ om te zoeken

Armoede bestrijding

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Armoede bestrijding

In de VS is het vermogen van de armste Amerikanen dit jaar enorm toegenomen.
Dat is puur het gevolg van de steunmaatregelen.
Wat is het gevolg?
Het gevolg is dat de Amerikaanse economie nu een impuls vanuit de onderkant van de samenleving krijgt. Die arme Amerikanen geven hun geld heel snel weer uit. Immers hebben ze schulden, maar ook hebben ze het geld keihard nodig om te overleven.
Wat we dus zien, is dat ze ook weer een enorme hoeveelheid belasting opleveren.
Wat we ook zien… en dat is minder gunstig, is dat ze veel van dat geld uitgeven bij de goedkoopste bedrijven, zoals Walmart en Amazon.
De eigenaren daarvan worden dus nog weer schatrijker EN… die eigenaren betalen vrijwel geen belastingen.
Dat de regering Biden nu dus de rijksten OOK belastingen willen laten betalen EN de grootste bedrijven ook wil dwingen tot het betalen van belastingen is in mijn ogen een goede zaak.
Kunnen die grootste bedrijven dat wel betalen, die hogere belastingen?
Ja, makkelijk. Er is financieel of economisch gezien geen enkele reden geweest om hun belastingen te verlagen de afgelopen vier jaar. De reden dat die belastingen omlaag gingen was dan ook niet op basis van die argumenten.
De vorige president verlaagde hun belastingen omdat hij daar zelf ook van profiteerde EN omdat die grote bedrijven hem met enorme giften ook financierden.
Wil je echter de Amerikaanse economie een impuls geven, dan moet je de armsten geld in hun handen geven en via de grootste bedrijven de belastingen gaan innen.
Het is nogal logisch, maar helaas werkt de Republikeinse partij er niet aan mee, want die grote bedrijven sponsoren de partij en de politici. Die politieke financiering in de VS is geen goede zaak. In feite maakt dat politici vreselijk corrupt. Die gaan namelijk om maar geld te blijven krijgen de belangen van hun sponsors voorop stellen. Dat heeft het land geen goed gedaan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *