LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 april 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 april 2021

  • Hindenburg Research gaat short op bitcoin mining bedrijf Ebang International Holding dat gisteren net na de opening al bijna 20% lager stond. De pest met de Chinese bedrijven is dat ze amper te controleren zijn. Ebang heeft de schijn tegen want bepaalde uitspraken en zoals ze zich voordoen klopt niet met de werkelijkheid. Dit lijkt een typisch Chinees bedrijf te zijn, met een CEO die meerdere bedrijven heeft en bezittingen heen en weer schuift alsof het meubelstukken zijn. Meestal om er zelf rijker van te worden.
  • General Motors gaat een elektrische versie van hun in de VS populair Silverado op de markt brengen.
  • De fusie tussen Grandvision en EssilorLuxottica is nog lang niet zeker. De laatste heeft net een rechtszaak verloren omdat het bepaalde documenten wilde inzien. Dat werd door de rechter niet toegestaan omdat ze via een andere weg al afspraken hebben gemaakt over het inzien van bepaalde stukken. De deal is door stijgende koersen duurder geworden. Gaat de overname/fusie niet door, dan moet EssilorLuxottica een bedrag van 400 miljoen aan GandVision betalen.
  • Het energieverbruik in Nederland lag in 2020 op het niveau van 1992. Het kwam vooral omdat we fors minder tankten. Ook Kerosine werd 44% minder gevraagd.
  • Honeywell heeft een mondkapje met ventilatoren en een koptelefoon ontwikkeld. Het heeft een oplaadbare batterij en Bluetooth. Je bril zal niet beslaan tijdens het dragen. Het ding kost wel een flinke som, namelijk 299 dollar.
  • In het nieuws nu dat gisteren in Brazilië 4.200 mensen stierven aan Corona. Wat ik jammer vindt, is dat ze er niet bij zeggen hoeveel mensen normaal gesproken in Brazilië sterven en hoe 4.200 zich verhoudt met dat getal. In Nederland hebben we nu onder-sterfte en stierven gisteren 7 mensen aan Corona. Daar horen we nu weinig van, we krijgen alleen maar het vrijwel nietszeggende testbesmettingsgetal te horen en daarop baseren ze in Den Haag hun paniekaanvallen.
  • China maakt grote stappen in haar ontwikkeling van de digitale yuan. De angst in de VS is dat de yuan hiermee een grotere rol in de wereldhandel gaat krijgen en dat ondergraaft de hegemonie van de dollar. Toch zijn er in de VS bij de FED nu geen acute plannen om te komen met een digitale dollar.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *