LADEN

Typ om te zoeken

Aanpassing portefeuille

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Aanpassing portefeuille

Ik heb vrijdag een kwart aan waarde van mijn aandelenportefeuille verkocht. Deel was het gewoon winst nemen op aandelen die het de laatste tijd goed gedaan hebben. Helaas was een reden ook dat ik een juridische strijd met mijn gemeente aan moet gaan en die strijd kan mij wel eens flink wat geld gaan kosten.
Het heeft te maken met een stuk handhaving vanuit de gemeente.
Er was ooit een generaal pardon uitgesproken voor niet legale bebouwing in het buitengebied. Ik heb daarop tien jaar later mijn huis gekocht.
Nu vindt de gemeente dat dit pardon voor mij niet langer geldt, omdat ik een zwemvijver heb laten graven en daar een prieeltje van drie bij vijf meter bij heb gebouwd.
Iedere bouwwerk van meer dan een meter hoog moet aangevraagd zijn en ik heb dat niet gedaan. Het was in mijn ogen een afdak, geen gebouw. Het heeft immers maar twee muren. De gemeente ziet dit anders en is van mening dat daarom het generaal pardon voor mij niet meer geldig is. Ik moet daarom alsnog voor tot wel 345 vierkante meter bebouwing een legalisatie procedure in en als die legalisatie niet lukt het vastgoed gaan slopen.
Uiteraard ga ik hier een advocaat in de hand nemen en de strijd met de gemeente aan. Ik denk dat de gemeente zich hier als een tiran overheid presenteert en een externe medewerker lekker lomp de bijl er in laat zetten.
Ik ben niet de enige in mijn woonplaats. 149 anderen hebben een vergelijkbare brief ontvangen. 25 jaar lang deed de gemeente niets aan handhaving en nu ineens wordt op iedere slak zout gelegd. Zelfs mijn kippenhokje van 1,20 bij 1,50 (een kinderspeelhuisje zoals te koop bij Gamma) is nu als illegale bebouwing aangemerkt.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *