LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 maart 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 maart 2022

  • Gisteren zijn de Amerikaanse beurzen iets gedaald. Grondstof en uranium aandelen deden het gisteren wel heel goed.
  • Goldman Sachs heeft het mogelijk gemaakt om een optie Europese stijl op bitcoin uit te voeren. Bij de uitoefening van deze over the counter optie zal in cash (dollars) worden afgerekend. De koers van bitcoin veerde op na het bericht.
  • Berkshire Hathaway heeft de verzekeraar Alleghany voor 11,6 miljard dollar overgenomen.
  • Het aandeel Boeing is gisteren bijna 4% gedaald nadat bekend werd dat een Boeing vliegtuig in China is neergestort. Opvallend even het feit dat het vliegtuig met de neus omlaag neerkwam, net als één van de 9/11 vliegtuigen. In China vonden ze wel vleugeldelen en veel rommel. In de VS vonden ze eigenlijk alleen een gat in de grond. Hoe kan dat?
  • Volgens de FED is de inflatie nu veel te hoog. Ze willen daar dus iets aan gaan doen. Eén van de dingen die je dan kan doen, is de rente verhogen. De FED daad dat recent al met 0,25%. Zulke baby stapjes hebben geen enkele invloed op een inflatie van rond de 10%. Met de hogere rente wordt de staatsschuld van de VS onbetaalbaar. Een rente van 6% zou alle belastinginkomsten naar de banken doen vloeien. Dat kan dus ook niet.
  • Het krijgt nu weinig aandacht, maar de vastgoed crisis in China is niet over. Sterker nog, ze is nog maar net begonnen en de economie van China loopt de kans om heel zwaar geraakt te worden door omvallende onroerend goed bedrijven.
  • De veerboot service tussen Hull en Rotterdam ligt stil omdat P&O alle 800 medewerkers ontslagen heeft. Volgens het bedrijf is de veerboot service niet meer rendabel. Het bedrijf wil nu wel verder gaan met veel goedkopere uitzendkrachten.
  • In Polen staat aan de grens met Wit Rusland een file van 40 kilometer aan vrachtwagens. De vrachtwagens komen er niet door vanwege protesten van pro Oekraïners die willen dat ook de handel met Wit Rusland stilgelegd gaat worden.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *