LADEN

Typ om te zoeken

Neo Finance risico

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Neo Finance risico

Neo Finance verstrekt in Litouwen leningen aan vooral particulieren maar tegenwoordig ook aan zakelijke initiatieven.
Is er nu een hoger risico?
De rente zegt van niet, want de rente op leningen is in Litouwen nog altijd aan het dalen.
Dat is heel gek, want de spanning rond de Russische buurman en het sluiten van de grens met Rusland geven weinig hoop op een extra stimulatie van de economie.
Toch valt die impact door het stopzetten van de handel met Rusland mee. De meeste handel vanuit Litouwen was al met de EU. Daar maken ze ook deel van uit. Ze hebben ook gewoon de euro daar.
Heb je dus als geld uitlener toch twijfels, dan kan je beter zelf je positie aanpassen.
Je kan strenger leningen verstrekken. Ik zie bijvoorbeeld veel grote leningen aangevraagd worden door twintigers die nog maar net een baan hebben. Ze willen meer dan 10.000 euro zonder ook maar iets aan onderpand te hebben.
Ik begin daar als geldverstrekker niet aan. De rente van 15% op die leningen kan mij niet lokken. De kans is te groot dat ze dit forse bedrag nooit meer gaan terugbetalen.
Toch verstrekte ik gisteren wel een 50 euro stukje van een 10% rente lening die in totaal 18.700 euro groot was aan een 38 jarige vrouw die getrouwd is en geen onderpand had. Ze had al wel meer dan vijf jaar haar baan.
Zo kan je zelf nu weer in een open markt situatie de leningen uitkiezen. Na maanden van geen open markt hebben staan er nu iedere dag weer leningen open op de site. Ik heb het vermoeden dat veel geldverstrekkers nu veel voorzichtiger zijn geworden waardoor leningen langer niet volledig gevuld kunnen worden.
Ik heb ondertussen 44.000 euro in leningen zitten.

Kijk hier voor meer informatie

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *