LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 maart 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 maart 2022

  • De situatie in Oekraïne begint nu voor iedereen in Zuid Oekraïne op volkerenmoord te lijken. Ik gaf dat op 1 maart al aan. Rusland wil de bevolking daar weg hebben, want er moeten ‘gewoon’ Russen komen te wonen, die graag binnen Rusland willen wonen. Putin gelooft niet in een mislukking en gaat nog gewoon door met het doordrukken van zijn plannen. Hoeveel hij er ook voor moet slopen of vermoorden.
  • In de pers het bericht dat de Russische beurs weer open gaat. Dat bleek iets te optimistisch. Alleen het deel waar staatsschulden verhandeld worden gaat weer open. De aandelenbeurs blijft nu nog gesloten.
  • De sancties tegen Rusland geven voor veel ondernemingen meer problemen dan dat twee jaar covid maatregelen hen problemen gaf.
  • Aramco maakte over heel 2021 een winst van maar liefst 110 miljard dollar. Het bedrijf produceerde gemiddeld 9,2 miljoen vaten olie per dag. Van de winst gaat 75 miljard aan dividend uitgekeerd worden.
  • Ondernemers willen niet dat thuiswerken in wetten vastgelegd gaat worden. Dat zou maar tot heel ingewikkelde regels gaan leiden. Helaas is het zo dat zaken niet goed regelen ook weer tot uitwassen kan leiden. Er zijn immers altijd ondernemers die hoekjes willen afsnijden. Het lijkt me een utopie dat je dit zonder wetgeving kan gaan regelen.
  • Covid is wederom een probleem in China. Hun nul beleid op besmettingen heeft de bevolking kwetsbaar gehouden. China blijft hele regio’s blokkeren als er besmettingen zijn.
  • Vliegen gaat duurder worden. Dit komt door hogere brandstofkosten, maar ook omdat er op veel lange vluchten fors omgevlogen moet worden door de oorlog in Oekraïne en het gesloten luchtruim boven Rusland.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *