LADEN

Typ om te zoeken

Dogs of the Dow

Algemeen

Dogs of the Dow

Een simpele manier om de beurs te kloppen

Er bestaat met de Dogs of the Dow methode een simpele manier om verbluffende resultaten te realiseren. Deze Dogs methode heeft sinds 1973 een gemiddelde return van 17,7% opgeleverd. In dezelfde periode steeg de Dow Jones Industrial Average met 11,9%.

Deze simpele manier van stock-picking zorgde voor een outperformance van bijna 6%. Fondsbeheerders die dergelijke rendementen neerzetten, worden aanbeden.

Maar er is niettemin geen enkele fondsbeheerder die deze methode in de praktijk toepast. Daarvoor is de methode te simpel. Op vijf minuten ben je klaar en heb je een lijst van aandelen die het in 2005 waarschijnlijk weer beter zullen doen dan de markt.

Hoe werkt het? Je neemt aan het begin van het jaar de 10 aandelen uit de Dow Jones index met het hoogste dividendrendement. En dat is het!

Voor 2005 leverde dit het volgende aankooplijstje op:

SBC Communications
General Motors
Altria
Merck
Verizon
JP Morgen Chase
Citigroup
Dupont
Pfizer
General Electric

Deze selectiemethode staat bekend als “Dogs of the Dow”. Het aardige is dat deze aandelen ook in moeilijke tijden weten te presteren. Zo steeg de selectie 6,4% in 2000, daalde 4,9% in 2001 en daalde 8,9% in 2002 om in 2003 28,7% te stijgen.

Het gevolg is dat beleggers die beleggen in de ‘Dogs’, reeds in 2003 hun verliezen van 2000-2002 gerecupereerd hebben en hun portefeuille nieuwe hoogtepunten bereikt. Iets waar de gemiddelde belegger in 2005 alleen maar van kan dromen.

Meer info over deze methode vindt u hier: http://www.dogsofthedow.com/

Door Maarten Verheyen van www.beleggingstips.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *