LADEN

Typ om te zoeken

Tele Atlas Beurs Analyse

Uncategorized

Tele Atlas Beurs Analyse

tele atlas beurs analyse koers grafiek

13 sep 2007

We hebben door het doorbreken van de stoploss geen positie meer. De trade was prachtig en het bedrijf lijkt nu door TomTom meegenomen te worden. Toch jammer, want ook zelfstandig was dit op termijn een leuk aandeel geweest. Fundamenteel denk ik dat we nu pas aan het begin staan van de navigatiemarkt. Ik ben nu zelf ook in het bezit van een TomTom en zelfs als ik in een onbekende streek ga wandelen heb ik hem bij me. Daarbij merk ik inderdaad dat het autorijden naar onbekende adressen nu een stuk rustiger is. Wat mij betreft mag ook mijn autoverzekeringspremie omlaag, maar ik vrees dat ik bij de verkeerde verzekeraar zit.

1 aug 2007

Het bedrijf maakte een verlies van 1,2 miljoen euro bekend. Vorig jaar was dit rond deze tijd nog een winst van 5,4 miljoen, mede door een belastingmeevaller. Is het bedrijf nog interessant om iets in te doen, nu TomTom een bod heeft gedaan?
Het ligt eraan of u denkt dat een andere partij een hoger bod zal doen. Zullen de concurrenten van TomTom het pikken dat deze marktleider ook nog eens één van de twee grootste kaartenmakers ter wereld gaat opslokken? Zal de Europese wetgeving deze stap toestaan? Ik ga daar niet op gokken en blijf nu van deze aandelen af. Zonder bod vond ik de aandelen bijzonder interessant voor een lange termijn belegging, nu is er de kans op een flinke dip als de overname niet door mag gaan, terwijl ik nog geen indicatie heb dat andere partijen een hoger bod kunnen gaan doen. Wie de aandelen nog heeft, let op de stoploss!

24 juli 2007

Op 7 mei gaf ik een koopadvies op Tele Atlas met stoploss op 14,9. Die stoploss was al naar 16,35 gebracht en gaat nu naar 20,69. Dit is dus een fantastische trade geworden.
Overigens heb ik er zelf niet veel aan. Ik had het advies wel gegeven, maar besloot ‘nog even te wachten’ ivm mijn vakantie. Vorige week nog analyse gedaan en gezien dat Tele Atlas nog altijd interessant was, maar toen had ik geen geld vrij op de juiste rekening. Dat is dus jammer voor me.

5 juli 2007

De stoploss gaat omhoog van 15,9 naar 16,35. Tele Atlas zit nu tegen de weerstand rond de 17 euro aan en we lopen nu dus kans dat er weer winstnemingen gaan plaatsvinden.

7 jun 2007

De grote weerstand omhoog is nog niet eens getest geworden. De gap van mei 2006 ligt op 18,5. Deze is nog altijd ver uit beeld. Stoploss mag nu van 14,9 naar 15,9.

7 mei 2007

Het aandeel kent rond de 15 een steun. Met end of day stoploss op 14,9 zou een nieuwe long positie ingenomen kunnen worden. Ik weet echter nog niet of ik zelf die stap zal nemen.

18 apr 2007

Het is in de grafiek duidelijk geworden. Er ligt een stevige weerstand rond de 17,4. Daaronder heeft het geen zin om long te gaan. Ik heb geen positie meer in Tele Atlas en wil deze nu ook niet opbouwen.

26 mrt 2007

Het aandeel is helaas begin maart door de stoploss gegaan. We zien nu dat het is doorgebroken en dat deze doorbraak nu getest wordt. Bij een koers onder de 16,90 is een nieuwe instap geen optie. Traders kunnen nu weer long gaan met als stoploss de genoemde 16,9.

26 feb 2007

De stoploss gaat omhoog naar 16,20. Ik wil de winst die er nu is niet verliezen in een hernieuwde test van het 15 euro niveau.

5 feb 2007

Als we het 50 en 200 daags gemiddelde in de grafiek van Tele Atlas plotten, dan zien we recent een positief signaal. Toch is het 200 daags gemiddelde nog altijd dalende. Mijn stoploss ligt op 15,35 en blijft daar liggen. Met een tweede lagere top en een eerste lagere bodem lijkt de korte termijntrend neerwaarts. Ik wil dat niet te lang uitrijden. De winst die ik behaalde is me daar te dierbaar voor.

12 jan 2007

Eén van de weinige aandelen die ik in Nederland aangehouden heb. De koers is gisteren goed hersteld en kwam boven de bewegingen van de laatste twee weken uit. Het is nu zaak dat het aandeel de top van december gaat doorbreken. Stoploos gaat naar 15,45.

18 dec 2006

Enkele maanden geleden door ons aangekocht vanwege onder andere de aankomende indexnotering. We zien vanaf oktober tot nu een stijging van 11 euro tot nu boven de 16 euro. De opwaartse beweging is er dus daadwerkelijk gekomen. We hebben in drie delen de aandelen aangekocht en verhogen de stoploss van 13,45 naar 14,90.

30 nov 2006

Nog altijd zit ik op mijn eerste twee aankopen, maar wil ik de derde aankoop pas doen bij een doorbreking van de 15 euro. Gisteren bijna een stijging van 4%, maar we stuiteren al even tussen de 14 en 15 euro. Het is dus een kwestie van geduld hebben. De vraag naar de aandelen zou normaal gesproken moeten toenemen, gezien de verwachting dat het aandeel in de index opgenomen gaat worden. Overigens neemt het volume weer toe. De kans dat we dus gaan doorbreken neemt ook toe

15 nov 2006

Wanneer TeleAtlas echt door gaat breken, ik durf het niet te zeggen. Ik moet nog altijd mijn derde aankoop doen en denk erover om dat bij een aantrekkende koers te gaan doen. Mijn aankoop komt als Tele Atlas boven de 15 weet te sluiten EN de volgende dag een verdere stijging laat zien.

1 nov 2006

De derde aankoop die ik wilde doen is er nog steeds niet van gekomen. De laatste dagen is de koers stormachtig gestegen waardoor we de stoploss kunnen verhogen naar 13,45.

27 okt 2006

Voor de laatste transactie die ik deed leg ik de stoploss op 12,19. Mocht de koers toch weer die richting op gaan, dan pak ik nog enkele dubbeltjes per aandeel winst.

17 okt 2006

Zoals ik al liet weten, ik ga de aandelen Tele Atlas in drie porties aanschaffen. Vanochtend leg ik, op de laagste koers van 2006 mijn tweede kooporder in de markt.

3 okt 2006

Nog altijd is het aandeel rond een mogelijke bodem aan het bewegen. Ik kocht al een eerste deel van mijn beoogde drie delen. Onder de 13 zal ik een tweede set kopen.

20 sept 2006

Recent even in bezit geweest, maar toen snel met verlies moeten verkopen. Fundamenteel geen slecht verhaal, maar beleggers wilden er even niet aan. De koers is feitelijk al vanaf januari aan het dalen en vooralsnog is de bodem rond de 12 euro gezet. Ook dit is een voorbeeld van een aandeel dat te duur in de markt is gezet en binnen 12 maanden flink goedkoper op te pakken is. Naar mijn idee is het moment van oppakken onderhand wel gekomen, maar zoals onze eerdere poging bewees, kan het hard omlaag gaan met de koers. Ik heb gisteren net voor sluiting een eerste deeltje van mijn beoogde positie op 13,15 aangeschaft. Ik wil in drie delen een nieuwe positie oppakken, waarbij ik dus bij een verdere daling de positie niet verlaat, maar eerder een volgend deel van mijn positie zal oppakken. Ik wil dit aandeel wel hebben, mede omdat het in de index opgenomen lijkt te gaan worden.

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *