LADEN

Typ om te zoeken

Pharming Beurs Aandelen AMX Grafiek Analyse

Uncategorized

Pharming Beurs Aandelen AMX Grafiek Analyse

Pharming technische beurs analyse aandeel koers grafiek

17 nov 2010

Er is weinig veranderd in de grafiek. De koers is nu onder de MA20 gekomen en die MA20 is nu weer neutraal geworden. Een pennystock met alle kansen op uiteindelijk een koers van bijna nul… of was dat al niet zo met de huidige koers van 0,23 euro?

7 sept 2010

Als sinds juni is de koers te vinden onder de 20 cent. Ik volg de fundamentele gegevens van dit bedrijf al niet meer, maar wat ik uit de grafiek lees zegt ‘zwanenzang’ en mogelijk ‘faillissement’. Er is nog maar weinig gaande in dit aandeel. De MA20 is dalende en de koers bevindt zich er onder.

25 juni 2010

Het aandeel heeft gisteren een hoogste koers in juni bereikt. We sloten op 0,27. Daarmee werd de bovenkant van de dalende Bollingerbands bereikt en dat lijkt in te houden dat het gedaan is met de stijging. Geen aandeel voor serieuze beleggers, maar een beetje hoop kan dit aandeel wel 100% doen stijgen… en een beetje meer zorgen kan het aandeel 50% doen dalen.

3 mei 2010

De koers is nu nog slechts 0,35. De laagste koers in 2010. Zowel de Japanse Candle analyse als de Stochastic indicator lijken nu een bodem aan te geven. Het is nu echter een pennystock geworden en voor serieuze beleggers simpelweg nu niet interessant meer.

22 mrt 2010

Bij de vorige analyse was ik op 0,45 al niet positief. We staan nu 0,38 en het beeld is alleen maar slechter geworden. Dit is puur een gokfonds en particulieren zouden hier niet in moeten zitten.

23 feb 2010

De koers is nu 0,45 en geen enkele indicatie dat hier snel iets gaat gebeuren. Deze aandelen kopen is hopen op een onverwachts bod, of een gebeurtenis die niemand zag aankomen, anders gezegd… gokken. Daar doe ik dus niet aan mee.

20 jan 2010

Anderhalve maand geleden schreef ik al, de 0,50 lijkt een aardige steun, maar garanties dat we er niet onder gaan komen zijn er niet. Uiteindelijk zijn we er dus wel onder gekomen en gisteren sloten we op 0,45. De MA20 is dalende en de slotkoers lag er precies op. Gewoon nog altijd vanaf blijven.

4 dec 2009

Als we terugkijken, dan is het al sinds juli akelig stil rondom Pharming. We sloten gisteren op 0,52. Blijkbaar is de 0,50 een aardige steun, maar garantie dat de koers daar niet structureel onder gaat komen is er niet. Technisch gezien geen interessant aandeel op dit moment. Bezien kan wel worden hoe groot de kans op een positieve uitbraak vanuit een overname of te lanceren product is. Ik heb daar nog geen gegevens over en kan dat dan ook niet in deze analyse meewegen.

11 nov 2009

De koers is gestegen tot de MA20 en vooralsnog denk ik dat we daarmee het koerspotentieel omhoog weer bereikt hebben. Een daling tot onder de 0,50 lijkt me niet zo heel vreemd. Het aandeel noteerde ooit meer dan 30 per aandeel en is nu al bijna twee jaar met een soort zwanenzang bezig. Komt het ooit nog goed? Vanuit koerstechnisch oogpunt is daar nog geen zicht op.

20 okt 2009

Als ik negatief over dit aandeel schrijf, dan komt me dat altijd wel te staan op een paar boze mailtjes, alsof het mijn schuld is dat de koers gaat zoals hij gaat. We staan namelijk al sinds eind juni vrijwel stil. Er was in mei en juni even een enorme opleving, maar daar bleef het bij. Blijkbaar zitten er die hards believers in dit aandeel, maar vooralsnog hebben ze geen gelijk. Misschien komt dat nog, ik gun het iedereen van harte, maar technisch ziet het er nog altijd niet best uit. Ik zie dan ook geen reden om deze aandelen nu te willen bezitten.

4 sept 2009

Al maanden is het armoe troef voor aandelen Pharming. Het aandeel sloot gisteren op 0,58. Dat stond het ook begin juli. Ik zie nog geen redenen dit aandeel te willen bezitten.

21 juli 2009

Het aandeel is terug op 0,50. Dit was eind januari en begin februari de steun. We kwamen er na de maart dip terug en pas half mei werd dit niveau opwaarts doorbroken. Het is nu weer wachten op een persbericht zodat het hype circus opnieuw kan worden aangezet. Ik doe hier niet aan mee.

29 juni 2009

Midden mei begon een flinke stijging bij Pharming. Een stijging die begin vorige week volledig verloren was gegaan, waarna het aandeel als een dood paard bleef liggen. De koers is nu 0,55 en hoewel de Stochastic een koopsignaal gaf en de koers op de onderkant van de Bollingerbands stuiterde, ben ik noet erg positief. De 20 MA is dalende. Vooralsnog hou ik het erop dat Pharming even zal blijven liggen tussen de 0,55 en 0,60. Pas als blijkt dat het anders is, wil ik er wel weer naar kijken.

2 juni 2009

Het aandeel is in beweging gekomen, en hoe! Gisteren stegen we van 0,67 naar 0,774 per aandeel. Procentueel een enorme winst. Ook het volume was stevig. Er was gisteren een persbericht en daar is dus flink op ingekocht. Blijkbaar zijn er dan ook beleggers die het aandeel ook wel kwijtwillen, al was het maar tegen procentueel flink hogere koersen. Wat we niet kunnen zien, is hoeveel van dezelfde aandelen gisteren verhandeld zijn. Een marktpartij die 100.000 stukken had en die een paar cent per aandeel kan pakken, waarna een ander dit kunstje ook doet, met precies dezelfde aandelen, kan al wel de omzet fors laten zijn. De omzet was uiteindelijk ruim 2 miljoen aandelen. Normaal gesproken was de dagomzet de laatste maanden eerder 50.000 stukjes. Dit is gokken. Pharming is uitgebroken dus wie weet zet dit door. Ik doe in ieder geval niet mee.

19 mrt 2008

Sinds halverwege december is het armoe troef bij Pharming. De koers doet niets meer en beleggers blijven hier liever maar vanaf.

14 dec 2007

Op 4 december heb ik de gokkers aangegeven dat ze een gok konden nemen… Helaas voor de gokkers kan dat nu vervelend uitpakken, gezien de afwijzing van het medicijn Rhucin. Ik schrijf al vaker, het nadeel van gokjes is dat de kans zo groot is dat ze verkeerd uitpakken. Daarom doe ik zelf steeds minder gokjes en leg ik me steeds meer toe op het veel winstgevender rustige beleggingen in kwaliteit. Saaier, maar winstgevend. Dat is een veel makkelijker weg naar het miljonairschap.

4 dec 2007

Het aandeel is de 3 euro aan het testen. Laat het iedereen duidelijk zijn, erg sterk ziet het er niet uit. Dit is een aandeel voor gokkers. Ik zou tegen die gokkers zeggen, doe eens een gokje, met stoploss op 2,67.

2 nov 2007

In dit zwakke beursklimaat van vandaag is het niet verstandig om een nieuwe opwaarts gerichte positie in te zetten en vooral niet in hoog speculatieve aandelen als Pharming. Toch is het technisch een aandeel om in de gaten te houden. Als het aandeel boven de 3 euro weet te blijven, dan lijkt een verdere opwaartse beweging mogelijk. Ik raad wel aan om even te wachten met instappen totdat duidelijk is of de huidige daling van de wereldbeurzen al bijna geweest is.

11 sep 2007

Onder de 2,86 heeft u in dit aandeel wat mij betreft niets te zoeken. Het is hoe dan ook al de vraag of u nu al in dit aandeel moet zitten. Zie de analyse van 21 aug hierover.
De koers loopt overigens keurig aan de leiband van het 50 daags gemiddelde. Er lijkt daar een bodem te vormen. Mogelijk dat binnenkort het technische beeld zal verbeteren. Op dit moment staan alle indicatoren echter nog zuidwaarts gericht.

21 aug 2007

Dit wordt een leuk onderwerp voor de gokkers onder de lezers. Pharming kwam gisteren met goed nieuws. Gisteren werd echter onsuccesvol de weerstand op 2,85 getest. Ik zou zelf pas instappen als deze weerstand genomen is. Mogelijk dat dit vanochtend alsnog gaat gebeuren. Beter is het dan te wachten op een bevestiging, maar dit is een gokfonds. Een gokker gaat natuurlijk niet wachten op een bevestiging.
Een gokker moet dan ook niet zeuren over een eventueel verlies. Dat kan gebeuren… En zien we ook heel vaak gebeuren.
Ik schrijf het tegenwoordig heel vaak, maar u zou als particuliere belegger voor kwaliteit moeten gaan, niet voor gokjes. Ik weet, ze zijn zo leuk, maar die gokjes kosten het grote geld. Zie mijn stukje over Adam Smith. Hij schreef in 1775 al dat mensen hun kansen op winst veel te positief inschatten.

11 juni 2007

Ik heb dit keer een lijngrafiek op de site gezet. Die geeft namelijk heel goed aan waar we nu staan.

30 apr 2007

De stoploss is geraakt. De positie is zonder schade gesloten, maar het geeft geen voldaan gevoel. De koers is na de sluiting van de positie wel verder gedaald. Op dit moment geen aanwijzingen richting een herstel. De omzetten waren recent extreem laag. In de daling werden ze iets groter, maar het blijft allemaal gerommel in de marge. Het aandeel weet de harten van beleggers niet meer te stelen.

3 apr 2007

We namen op 7 maart een positie in Pharming in met stoploss op 3,15. Die stoploss mag nu omhoog naar 3,25 end of day. Nadeel van Pharming is nu dat de omzet enorm laag is. De vorige keer dat ze zo laag was, was in december 2006. Daarna ontstond enorme vraag en ging het aandeel fors omhoog. Op dit moment is er nog geen enkele aanwijzing dat dit nu ook gaat gebeuren.

7 mrt 2007

Eind januari werd op 3,95 afscheid genomen van de aandelen. We staan nu op 3,30. Dat procentueel enorme verlies is dus misgelopen. Het lijkt er nu op dat de bodem van november 2006 nu steun is geweest en er weer kansen omhoog zijn. Long gaan met stoploss op 3,15 is mijn voorstel.

8 feb 2007

Twee weken geleden werd de stop loss geraakt en de winst kon genomen worden. We liggen nu nog altijd rond het stoploss niveau van 3,95. Het is niet verstandig om op zo’n moment weer in te stappen. Niet voor niets houden we een stoploss aan. Laten liggen dus.

5 jan 2007

Stoploss bij Pharming verhogen van 3,60 naar 3,95. Een prachtige winst in slechts enkele weken.

20 dec 2006

Op 29 november gaf ik aan dat een instap met stoploss op 3,15 te overwegen was. Het bleek een goede zet te zijn. De stoploss kan nu omhoog naar 3,44. Pharming sloot gisteren op 3,60.

29 nov 2006

Volgens de RSI hebben we de bodem nu gezien. Het is wel een enorme gok om daar op in te zetten. Instappen met stoploss op 3,15 is voor traders te overwegen.

31 okt 2006

Nog steeds geen doorbraak bij Pharming. Beleggers vinden het aandeel even niet sexy meer. Ik stel voor om onder de 3,80 geen nieuwe positie in te nemen. (Was 3,70)

20 okt 2006

Nog altijd is er geen doorbreking bij Pharming. De dagcandles zijn ook akelig klein. De aandacht van beleggers ligt duidelijk bij andere aandelen.

26 sept 2006

We zitten nu nog onder de oude weerstand van 3,7. Als Pharming hierboven weet te sluiten kan een speculatieve positie ingenomen gaan worden. Eerder wat mij betreft niet. Na inname van de positie een trailing stoploss van 40 cent aanhouden.

10 aug 2006

De huidige koers is 3,41 en nog altijd niet interessant. Omhoog is de oude steun van 3,7 nu de weerstand geworden en omlaag is de 2,8 steun. We zitten daar wat tussen en met lage omzetten wil je daar als gedegen belegger niet tussen zitten.

20 jun 2006

Prachtig is te zien hoe het 3,70 niveau belangrijk was bij Pharming. We hebben de laatste tijd echter omlaag moeten kijken en er werd vorige week een nieuwe low voor het jaar gezet. Daarna zagen we een klein herstel. als u long wilt gaan, dan stoploss wat mij betreft kort op de bal en dus op 2,98 end of day.

20 apr 2006

Speculatief is er voor traders weer een kansje bij Pharming. Kopen onder de 4 euro met stoploss op 3,70. Trailing stoploss hanteren van 20 cent onder de hoogst behaalde koers.

9 mrt 2006

Nog altijd geen feest in deze hoek. De eerder door mij genoemde stop loss is geraakt. De koers hangt nu tussen de 50 en 200 daags gemiddelde in, terwijl de steun die we trekken over de dalen heen, nu akelig dichtbij komt. Ik heb haar nu over de laagste koersen van de dag betrokken, maar het wordt nog vervelender als ik de lijn langs de onderkant van de real body’s zou trekken. Vooralsnog geen aandeel om nu te willen bezitten.

9 feb 2006

Sinds 1 november zitten we in een stijgende trend. Op dit moment is 3,98 een mooie bodem. Daarboven kunt u als trader long gaan. Het is een speculatie positie in een erg klein aandeel. Het is dus geen belegging voor u als u een kwalitatief sterke portefeuille met marktleiders wilt opbouwen. Als u de aandelen nog had, dan stop loss verhogen tot 3,98.

8 nov 2005

Vorige week is het aandeel ineens flink gestegen, maar doorzetten deed het nog niet. Wie speculatief een positie innam op de vorige analyse heeft nu een winstkussen. Dat slaapt bijzonder rustig. Stop loss verhogen naar 3,49.

17 okt 2005

Pharming ziet er zwak uit, maar we zouden wel eens op de bodem kunnen zitten. Immers, Stochastic gaf al een koopsignaal en de koers wsit tot nu toe boven de steun van 3,25 te sluiten. Speculatief interessant, met stop loss op 3,15.

22 sep 2005

De vorige analyse is alweer uit begin juli. De belegging van toen was geen succes, enkele weken later werd de stop loss geraakt. Vooralsnog lijkt de neerwaartse trend nog actief, al werd recent wel de bodem getest, waarna deze het hield. Dat is zo’n beetje het enige lichtpuntje hier. Inzetten op een toekomstige stijging zou kunnen, als pure gok, met als stop loss een slot onder de 3,24.

5 juli 2005

Fondsen met een hoog ‘gokgehalte’, mede door afhankelijkheid van het succes van één product, kunnen enorme koerszwiepers maken.
Zo ook Pharming, dat in veel particuliere portefeuilles is opgenomen en vanaf 1 januari 2005 één van de lievelingen in de beurs was.
Toen stond het aandeel op 2,10 en tot vorige week stond het uiteindelijk zelfs op 4,85. Waarlijk geen slechte prestatie.
Wat hoog stijgt kan ook hard vallen, dat werd gisteren ook weer duidelijk. Het aandeel verloor bijna 20% op geruchten dat de eerder verwachte winst over 2005 verleden tijd kan zijn. Een bonus uitkering van enkele miljoenen zou volgens hardnekkige geruchten wel eens hooguit enkele tonnen groot kunnen zijn.
Beleggers namen geen risico en dumpten het aandeel.
Ook vandaag zien we weer een stevige daling van 0,25 euro, toch weer bijna 6% verlies.

Wanneer instappen?

Beleggers die indertijd Baan kochten toen het net begon terug te vallen zullen terecht wijzen op het risico van te vroeg in de daling al aankopen doen. Immers, de weg is nog omlaag en die weg kan heel ver zijn.
Als de geruchten over de lage bonus waar zijn, dan zijn beleggers terecht zwaar teleurgesteld. De koers was immers vooral op het vooruitzicht van winstgevendheid zo hard opgelopen.
Als die winstgevendheid volledig uit beeld is, dan is 2,10 zo’n raar koersdoel niet.
Op dit moment staan we 3,72.
Vandaag instappen als we de 3,80 weer raken is ook een mogelijkheid.
Na de instap geldt dan de 3,69 als stop loss niveau.

Om de marketmakers geen indicatie te geven van wat we van plan zijn is het inleggen van gelimiteerde orders af te raken. Een eventuele belegging in Pharming is op dit moment zonder meer gokken. dat kan goed uitpakken, maar hou u aan de stop loss, want het kan ook hard gaan, zoals beleggers gisteren al aan den lijve ondervonden. Niet iedereen is op 2,10 ingestapt.

10 jun 2005

Het aandeel is terug in de buurt van de top in februari gekomen. Vooralsnog lijkt het erop dat de weg nu weer even omlaag is. Als u de aandelen heeft zou ik minstens met een stop loss gaan werken.

8 feb 2005

Technisch is er vorige week een verkoopsignaal gekomen, nadat dit aandeel een enorme koerssprong heeft laten zien. In een maand tijd van 2,31 naar 4,14 is natuurlijk enorm. De indicatoren staan daarom niet voor niets enorm hoog. Pas nieuw instappen als er een nieuwe top gezet wordt. Steun is er op 3,3.

16 jan 2004

Mijn analyse van eerder deze week was correct, het aandeel is iets terug gekomen. Vandaag echter zien we een herstel van de koers en ik verwacht dan ook in de run up naar de presentatie van de testresultaten dat er meer vraag naar de aandelen gaat ontstaan.
De gok is, wat gaan ze presenteren….
De grafiek leert ons dat beleggers er al op vooruit zijn gelopen, dus lijkt "het bezit van de zaak is het einde van het vermaak opgang te kunnen doen.
Ik ga echter dit keer eigenwijs zijn en ik neem wat aandelen op. Nu heel de beurs op dit moment de zwaartekracht tart, ga ik dat ook maar eens proberen te doen met deze positie.

13 jan 2004

Bij Pharming zien we dat de koers vanaf het persbericht in december al flink opgelopen is. Het blijft en bedrijf dat het moet hebben van een heel smal productenscala dat nog in ontwikkeling is. Lukt het met één product, dan is "the sky the limit". Zit het tegen, dan is er de kans dat het bedrijf failliet gaat. Nu tegenwoordig zelfs zeer toonaangevende bedrijven als Ahold en Parmalat kans lopen failliet te gaan klinkt die mogelijkheid bij Pharming ineens ze erg niet meer. In dit geval ga je tenminste met een helder uitgangspunt te werk. De RSI is boven de 70 gekomen maar pas bij een neerwaartse doorbreking van die 70 is er sprake van een verkoopsignaal. In dat geval lijkt dus alles neer te zijn gezet om straks te kunnen zeggen, het bezit van de zaak is het eind van het vermaak. De RSI geeft daar wel een indicatie voor.

20 augustus 2002

Geen "logisch" aandeel, daar het meer tussen de specials zou passen. Puur Technisch bekeken lijkt dit aandeel vooral boven de 1,25 interessant te worden. Koopwaardig boven dat punt met als stop loss in dat geval 1,10. Op dit moment vooral een aandeel om vanaf te blijven!

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *