LADEN

Typ om te zoeken

TNT Express Aandelen AEX NYSE Euronext Beurs Analyse

Signify

TNT Express Aandelen AEX NYSE Euronext Beurs Analyse

TNT beurs analyse aandelen koers grafiek

1 nov 2011

Gisteren een fors hogere koers voor dit aandeel. Het is daarmee in één stap terug op het niveau van ruim een maand geleden. Beleggers ontvingen het persbericht over de verdere kostenbesparingen positief.

17 okt 2011

Nog altijd een dalende MA20 lijn en een koers die zich er onder bevindt. We sloten vrijdag op 5,16 euro en vooralsnog zie ik geen einde aan de daling.

21 sept 2011

De koers lijkt zich te stabiliseren rond de 6 euro per aandeel. Dat is het enig positieve dat ik op dit moment weet te melden. Afblijven dus.

7 sept 2011

Het wordt saai, maar nog altijd zit dit aandeel in de dalende trend. Vooralsnog zie ik geen indicaties dat die trend gaat breken.

26 aug 2011

Nog altijd zijn we bij TNT Express aan het zoeken naar de koersbodem. De beurskoers is na de afsplitsing bijna gehalveerd. Ik zie nog geen reden voor optimisme.

8 juli 2011

Nog altijd kan dit nieuwe aandeel niet overtuigen. Na de daling van juni is er geen herstel geweest. De candles zijn extreem klein, de handel heel dun. Niet interessant derhalve.

21 juni 2011

Er zijn nu al wat meer koersen bekend, maar de grafiek laat slechts een aandeel zien dat van een klif is gevallen. Van 10 euro is het teruggevallen naar 7 euro. De Stochastic gaf een koopsignaal. Je moet lef hebben, maar op basis daarvan kunnen de durfals een positie innemen. Stoploss in dat geval 6,89 euro end of day.

7 juni 2011

Na de splitsing van het bedrijf is de pakketdienst verder gegaan onder de naam TNT Express. Het zal nog wel even duren voor er voldoende koersen zijn om een serieuze technische analyse te kunnen doen.

16 mei 2011

De koers van TNT heeft zich gestabiliseerd rond het 16 euro niveau. Er heeft zich in de Bollingerbands een ballon gevormd en normaal gesproken zou hier de aankomende maand weinig te beleven moeten zijn.

28 apr 2011

Wat een geluk dat ik op 31 maart niets deed in dit aandeel. Een paar dagen later ging de koers van 18,5 naar 16. We staan nu 16,5 en de dalende MA20 komt snel in zicht. De RSI en de Stochastic hebben een koopsignaal gegeven, maar in deze omstandigheden geloof ik er niet echt in.

31 mrt 2011

Het lijkt erop dat TNT gisteren een top getest heeft. Er werd een forse zwarte candle gevormd. Alle intraday winst ging uiteindelijk weer verloren. Ik wacht hier nog altijd liever af, dan dat ik er weer in stap.

9 mrt 2011

De speculatief ingenomen positie is verlaten. Achteraf had de stoploss opgehoogd moeten worden. Het had waarschijnlijk niet heel veel uitgemaakt, want de daling ging zo hard dat ingrijpen toch te laat was gekomen. Een klein verlies op de transactie.

3 feb 2011

In de vorige analyse had ik aangegeven dat het koersdoel 19,5 zou zijn. Gisteren sloten we op 19,6. We zijn nu onder de MA20 terecht gekomen, maar er lijkt sprake te zijn van bodemvorming. De Stochastic heeft zelfs een koopsignaal gegeven. Als het patroon van stijgende toppen intact moet blijven, dan zal de stijging die nu moet inzetten tot boven de 21 moeten komen. Het is een risico, maar met een stoploss op 18,8 kunt u eens een gokje gaan wagen.

18 jan 2011

Na een enorme stijging vorige week, is er nu een heel duidelijk verkoopsignaal gekomen. Koersdoel 19,5.

16 dec 2010

Er was na de vorige analyse een koerssprong omhoog van 18,5 naar 20,3. Daarna weer een gestage daling tot een slotstand van 19 gisteren. We sloten gisteren op de MA20 en eigenlijk zie ik niet echt een reden in de grafiek waarom die steun het zou moeten houden. Puur technisch gezien geen interessant aandeel.

26 nov 2010

De stakingen kunnen het bedrijf geen goed doen, al vraag ik me af of we er minder brieven en pakjes door verzenden. Ze komen alleen later aan. De koers is al sinds begin augustus aan het dalen. De test ligt in eerste instantie bij de MA20. We zitten daar onder en zo lang dat het geval is hoeven we niet te denken aan een long positie.

3 nov 2010

Het is maar goed dat we hier geen positie in hebben. TNT is de laatste dagen door het ijs gegaan. De koers daalde van 19,5 naar onder de 18. In feite begon de daling als eind augustus op een koers van ruim 23 euro. Ik zie nog geen indicatie dat dat daling al over is. Wat er hier gebeurd, is dat de overname premie uit de koers gehaald is. Hoe dat komt? Mogelijk dat er nu een overname aan komt en de overnemer een koers van rond de 20 gaat bieden. Dat is een prachtige koers als je het vergelijkt met 17,9…

14 okt 2010

Het gaat niet best met de koers van TNT. De MA20 is al sinds half augustus aan het dalen en we sloten daar gisteren ook nog eens onder. Er ligt een steun rond het 19/19,5 niveau en gisteren en eergisteren hebben we dat al even getest.

27 sept 2010

Een dalende MA20 en een koers die zich daar nog onder bevindt. Geen moment om vrolijk van te worden. Wel gaf de Stochastic indicator een tweetal koopsignalen. Op dit moment laat ik dat echter even lopen.

6 sept 2010

Vorige week is eindelijk een herstel gekomen nadat de koers in de weken ervoor van 23 gedaald was naar onder de 20. We zijn vrijdag boven de MA20 gesloten. Die MA20 is echter nog altijd aan het dalen. Ik zie hier geen reden om in te stappen.

6 aug 2010

De uitbraak kwam na de vorige analyse opwaarts, maar deze uitbraak wist vervolgens niet door het 23,5 niveau te breken. Daarna daaleden we weer tot 21,8 gisteren. We zijn gisteren ook onder de MA20 gekomen. De MA20 is nog wel aan het stijgen, maar ik hou her er op dat TNT de steun van 21 gaat testen. (Gap half juli en binnen enkele dagen onderkant Bollinger Bands)

22 juli 2010

Mijn voorzichtigheid bij de vorige analyse was achteraf gezien niet zo nodig geweest, maar daarentegen had een ingenomen positie ook niet veel opgebracht. TNT zit in een patroon van steeds kleiner wordende uitslagen omhoog en omlaag. Het is maar de vraag in welke richting de uitbraak gaat komen. Ik blijf hier daarom in die zin voorzichtig, dat ik geen positie wil innemen.

6 juli 2010

De verwachte daling is tot onder de MA20 gekomen. De Stochastic gaf al een koopsignaal, maar overtuigen kan de grafiek niet. MA20 is neutraal, koers is opgevangen door de steun van de laagste koers van een maand geleden. Dat is een niet erg overtuigende steun, dus ik blijf even op mijn handen zitten.

18 juni 2010

Het aandeel wist inderdaad boven de 19,5 te blijven. De stochastic gaf een verkoopsignaal, terwijl de MA20 nu wel opwaarts keerde. De koers is echter afgeketst op de bovenkant van de Bollingerbands, dus eerst in ieder geval een grote kans op een terugval tot de MA20 lijn. Geen koopmoment derhalve.

1 juni 2010

Beleggers hebben niet te klagen over duidelijke technische signalen. Ook bij TNT zien we een dalende MA20 en een herstel binnen de dalende trend. De vraag is slechts waar de bodem gevonden gaat worden. De vorige MA20 bodem lag op 19,5. Als we daar boven blijven, dan kan het nog meevallen met de uiteindelijke daling.

28 apr 2010

Na de opwaartse sprong is het in feite stil geworden rondom TNT. De koers staat nu nog altijd boven de MA20 en de MA20 is opwaarts gericht. Als de MA20 als steun stand houdt, dan kan hier een koopmoment ontstaan. Dat is dus even afwachten. Ik doe nu nog even niets in dit fonds.

9 apr 2010

Met een mooie sprong is gisteren de weerstand overwonnen bij TNT. Als de bekendmaking in een gunstige beurs was gekomen, dan had het feest nog veel mooier geweest. Het is goed nieuws, maar of het nu kan doorzetten, dat moet ik nog even zien. De kans is groot dat we de doorbreking toch nog even gaan testen. In feite staan we slechts 80 cent boven de weerstand die nu steun is. Het is daarom niet zo heel spectaculair. TNT is interessanter geworden, maar ik wacht nog even.

1 apr 2010

Na de vorige analyses is er nooit een positie ingenomen. Achteraf gezien had bij de test van de MA20 er wel een stap genomen kunnen worden. De koers is daarna 10% gestegen. Toch treur ik daarover niet. Een verdere uitbouw van die winst is onwaarschijnlijk omdat het 22 euro niveau nog altijd niet gebroken is. We sloten gisteren op 21,23 en ook de Stochastic gaf een verkoopsignaal. Mij kan het niet overtuigen.

10 mrt 2010

We zijn na de vorige analyse niet long gegaan. De koers daalde eerst, steeg toen en is nu weer enkele dagen aan het dalen. Het houdt allemaal niet echt over. Stochastic gaf een verkoopsignaal, ik blijf er even vanaf.

22 feb 2010

Het koersherstel is nog niet overtuigend. We sloten vrijdag op 19,73. Wel zien we nu een MA20 die lijkt te keren en RSI en Stochastic die koopsignalen geven. We gaan daarom long als de koers vanochtend om 10:00 uur boven de 19,75 staat. Stoploss daarna 19,4 end of day.

3 feb 2010

Ook bij TNT een herstel vanaf de bodem en nu aangekomen op de MA20. De vorige analyse zat er precies op. Eigenlijk had ik eind vorige week op basis van de Stochastic indicator in moeten stappen… Die kans is verkeken en ik laat de postbode nu maar even voorbij rijden.

14 jan 2010

Gisteren een Doji en ook nog eens aan de onderkant van de lange zwarte candle van de dag eerder. Geen best patroon. Zowel RSI als Stochastic gaven recent verkoopsignaal. Geen moment om long te willen gaan en gezien de stijgende MA20 ook geen moment om short te gaan. Gewoon even wachten en kijken wat er gaat gebeuren.

8 dec 2009

Hedgefund Jana Partners en vermogensbeheerder Aimco hebben volgens het Financieel Dagblad een 5% belang in TNT en zetten de onderneming nu onder druk. Een vreemd moment om nu een belang op te bouwen, nu de koers in een half jaar gestegen is van 13 naar boven de 20. Ze komen vrij laat aanzetten. Blijkbaar zien ze nog mogelijkheden om de koers verder op te jagen. Meestal is dat door de onderneming te splitsen en de onderdelen voor meer te verkopen dan dat het geheel nu waard is. Bepaalde onderdelen van TNT zijn interessant voor de grootste wereldspelers op postgebied. De top van TNT zal niet blij zijn met deze aandacht. Of aandeelhouders er blij mee moeten zijn, is de vraag. Dit kan wel eens het einde van TNT gaan inluiden. Splitsing of verkoop, ik ben benieuwd waar ze naar gaan aansturen vanuit deze raiders.

4 dec 2009

De MA20 blijft stijgen en recent werd de steun wederom als steun bevestigd. Op zich technisch gunstig terwijl in feite dit bedrijf op dit moment niet in de beste hoek zit. Personeelsonrust, concurrentie die zwaar toeneemt en een markt die sterk veranderd en in brieven kleiner wordt, terwijl pakjes nog altijd toenemen, mede door Internet, dat aan de andere kant de doodsteek voor brieven was. Ik ben geen koper van dit aandeel.

9 nov 2009

De stoploss is geraakt en de positie is rond de 18 gesloten. Ondertussen staat TNT weer op 18,74. Ik blijf er nu vanaf. De winst is binnen en nu even wat afstand nemen.

22 okt 2009

Gisteren werd bekend dat alle postbodes hun baan in 2013 gaan kwijtraken. Dat zal de aankomende jaren de nodige onrust gaan geven. Stakingen en meer kosten om weglopende postbodes te vervangen door (duurdere) tijdelijke uitzendkrachten.
Als postbode weet je nu dat je baan zal verdwijnen, dus nog een paar jaar om iets anders te leren, iets anders te gaan zoeken.
Onze stoploss was 17,6, we gaan dat verhogen naar 18,35 end of day. Dat is scherp, maar we zagen al vier Doji’s op rij. Erg sterk ziet dat er dus niet uit.

6 okt 2009

De stoploss is en blijf 17,6. Op dit moment ligt dat punt net onder de onderkant van de Bollingerbands en het lijkt dus een veilige stand. Grote weerstand is momenteel de 19 euro. Er zijn nu al drie tevergeefse aanvallen op gedaan.

17 sept 2009

De stoploss vaan we van 16,8 verhogen naar 17,6. Zowel de RSI als Stochastic heeft een verkoopsignaal afgegeven en de candles zijn los van de bovenkant van de Bollingerbands gekomen. Ik leg nu de stoploss net onder de MA20.

28 aug 2009

Pas deze week kwam er beweging in de koers van TNT. We zijn nu terug op het koersniveau van oktober 2008 en we komen in de buurt van de onderkant van de gap die in juli 2008 opwaarts gevormd werd, toen er sprake was van een eventuele overname. Het is zeer speculatief, maar met een stoploss op 16,8 end of day, kan long gegaan worden door beleggers die niet bang zijn eventueel wat geld te verliezen.

24 juli 2009

Een prachtig Doji gisteren, met enorme shadows, zowel opwaarts als neerwaarts. Beleggers waren gisteren in grote twijfel. De top van februari wordt nu getest. Na die top doken we heel fors omlaag. We zijn nu min of meer op hetzelfde niveau gesloten.

8 juli 2009

Het herstel heeft de 14 vorige week gehaald en intraday werd zelfs de bovenkant van de Bollingerbands even aangetikt. We sloten gisteren echter weer onder de 14. Ook de Stochastics gaven een verkoopsignaal. In feite is nu rond het niveau van 14 a 15 euro een zoveelste top gemaakt. Steun is er rond de 13 euro.

23 juni 2009

De beweging omlaag is verder gegaan dan ik vooral aangegeven had. Achteraf gezien hadden we dus short kunnen gaan in TNT. Gisteren sloten we op 12,56. De Stochastic gaf een koopsignaal en de koers is onder de Bollingerbands uitgekomen. Een herstel mag eigenlijk wel verwacht worden, maar ik verwacht niet dat zo’n herstel de 14 gaat halen.

4 juni 2009

In de vorige analyse gaf ik aan dat TNT wel eens tot 13 kon dalen. Het werd uiteindelijk 13,1. Dat was dus aardig gezien. Daarna steeg de koers tot gisteren de slotstand van 14,5. Het lijkt er nu wederom op dat de koers terug naar ergens rond de 13,3 zal gaan. De bewegingen zijn mij te klein om erop te handelen.

12 mei 2009

Het lijkt erop at hoe dan ook de opwaartse trend bij TNT wel gehandhaafd kan blijven. Zouden we namelijk naar de onderkant van de Bollingerbands dalen, dan nog is het golfpatroon positief. Dit houdt in dat TNT ruimte heeft om tot 13 euro te dalen, zonder dat er technisch een probleem is. We sloten gisteren op 14,45. Een daling tot 13 euro is dus een 10% daling. Dat lijkt me in deze markt stevig genoeg. Het houdt echter wel in dat we nu geen long positie innemen. Er zijn geen keiharde redenen om direct een 10% daling te verwachten. Ik doe daarom even niets in TNT.

23 apr 2009

Tot vorige week kende TNT vanaf begin maart een aardig herstel. De koers ging van 11 naar bijna 15. Gisteren sloten we op 13,95. De trend lijkt nu echter gekeerd en ook RSI en Stochastic wijzen omlaag. Vooralsnog is de eerste steun te vinden op 13,5 dat ook het middelpunt van de Bollingerbands is. Daaronder is het niveau rond de 12 steun. Op dit moment zie ik geen technische reden long in dit aandeel te willen zitten.

27 mrt 2009

Het koerspatroon is de laatste weken vrij vlak gebleven. Het koersgeweld van de afgelopen week is dan ook aan TNT voorbij gegaan. We staan, ondanks dat, nu toch aan de bovenkant van de Bolligerbands en en lijkt dan ook logisch dat we richting de 11 euro gaan dalen de aankomende weken.

10 mrt 2009

De koers van TNT is op het laagste punt in de laatste tien jaar gekomen (Ik heb slechts koersen van de laatste tien jaar beschikbaar). We staan nu op 11,11. Onze stoploss op 14,2 heeft ons voor die laatste daling beschermd. Hoewel RSI en Stochastic koopsignalen geven, doen de candles dat niet. Daarom negeer ik in dit geval deze indicatoren. De Bollingerbands zijn nu ook neerwaarts gericht.

16 feb 2009

TNT stoploss gaat omhoog van 13,29 naar 14,20. Vrijdag zagen we ook bij TNT een Doji. Hopelijk geeft die aan dat we toch weer opwaarts gaan bewegen, maar de CEO was vanochtend op CNBC en echt vrolijk keek hij niet.

27 jan 2009

We zagen vrijdag een goed gepositioneerde Doji en gisteren een opvolgende witte candle. Een duidelijk koopsignaal. We gaan long in TNT, puur op technische gronden, met stoploss op 13,29 euro.

8 jan 2009

Een mooi herstel zagen we de laatste twee weken in TNT. Toch lijkt ook daar nu een einde aan gekomen. Gisteren sloten we met een ‘Hanging Man’ candle in de Japanse Candles grafiek.

10 dec 2008

Gisteren de omzetwaarschuwing van Fedex, die afgestraft werd met een 14,5% daling van de beurskoers. TNT ligt al sinds half oktober voor apegapen en heeft afgelopen vrijdag de low nog getest. Niet bepaald een grafiek waar beleggers vrolijk van kunnen worden. Gezien de problemen bij Fedex kan het haast niet zijn dat TNT immuun voor omzetdalingen is. Ik blijf hier even vanaf. Op zijn best zien we bodemvorming, maar het kan ook de opmaat voor nog weer een verdere dalingsronde zijn.

19 nov 2008

Gisteren eindelijk een herstel voor TNT. De bodem is fractioneel hoger geweest dan de vorige bodem en nu komt het er op aan, gaat de koers nu zo ver omhoog dat er ook een hogere top gezet gaat worden. De koers zou er voor naar boven de 17 moeten stijgen. We sloten op 15,9. Het is me allemaal te weinig potentie om daar nu al in te willen stappen.

31 okt 2008

Nog altijd is de trend neerwaarts, al is er de laatste dagen een klein herstel te zien. We hebben nu echter alweer twee Doji’s achter de rug en het ziet er simpelweg niet erg hoopgevend uit.

3 okt 2008

Mijn laatste analyse was prima. We zien nu dat TNT terug is gevallen naar het niveau van voor de overnamegeruchten. ALS er een bod komt, dan zal het de koers terug naar 26 kunnen brengen. We hebben nu drie doji´s gezien rond de 19,5. Nu moet er onderhand een bevestiging komen. Pas dan zou ik inzetten, niet eerder.

17 sept 2008

In de grafiek is mooi te zien hoe er tot half juli rust was in dit aandeel. Een enorme daling, maar steeds kleine candles. Hoe anders na de eerste geruchten over een overname. Nu zien we regelmatig uitschieters in candles, gevolgd door dagen dat het aandeel niet in beweging komt. Het is nu hollen of stilstaan, net naar gelang TNT de krantenkoppen haalt. Uiteindelijk is hier misschien pas wat te halen als die overname komt, maar ik verwacht eerlijk gezegd pas een bod als de koers net zwaar gecorrigeerd is. Het bod zal dan niet ver boven de huidige koers liggen. Het zou me verbazen als het scenario heel veel anders is. Ik doe daarom niet mee bij TNT.

29 aug 2008

De grote weerstand is bij TNT, zoals overduidelijk in de grafiek te zien is, te vinden op 27 euro. We staan nu op 25,8. Niet bijster veel ruimte omhoog derhalve.

8 aug 2008

Vooralsnog ben ik geen voorstander van een positie in TNT. De koers staat nu niet veel lager dan tijdens de geruchten over een overname. Zou dat dus terug komen, dan is er nog weinig opwaarts potentieel.

25 juli 2008

Door de daling van 16% is onze fraaie winstpositie in één klap een klein verlies geworden. Op 22 euro is afscheid genomen van de aandelen. Het verlies was 1 euro per aandeel (plus uiteraard de transactiekosten).

24 juli 2008

We brengen de stoploss omhoog naar 25,6. We kochten op koersen rond 23, dus normaal gesproken gaan we geen verlies meer maken op deze transactie.

15 juli 2008

Gaat het eindelijk gebeuren? Al jaren geleden maakte ik de analyse dat één van de grote Amerikanen, Fedex of UPS het hapje TNT zouden oppakken. Ik gaf ook al eerder aan dat niemand van de toenmalige aandeelhouders er aan zou verdienen, omdat een bod waarschijnlijk zou komen op het moment dat de koers erg laag zou staan. Zowaar, mijn woorden kwamen al bijna uit. De geruchten begonnen op het laagste koerspunt sinds begin 2003. Natuurlijk sprong de koers op, maar niet veel beleggers zullen er nu wijzer van worden.
Het is de vraag of er nu een overname strijd gaat komen. De ene Amerikaan zal de ander het licht in de ogen mogelijk niet gunnen. Dat kan een paar euro per aandeel gaan schelen. We kopen speculatief onder de 24.

27 juni 2008

Gisteren is TNT onder de steun van halverwege maart gekomen. Een slecht teken. We zijn daarmee terug naar het niveau van eind 2006. Vooralsnog zie ik geen einde aan de malaise en lijkt TNT verder te kunnen dalen al zal de eerste beweging wel weer een klein herstel kunnen zijn. We zagen dat patroon al vanaf oktober 2007. Steeds een daling tot onder het vorige dal, een stukje herstel en op naar de het volgende, weer lagere, dal.

9 juni 2008

Sinds de vorige analyse is er niet veel gebeurd. De koers heeft de vorige top weer getest en faalde. Nu gaan we kijken of er neerwaarts een doorbreking mogelijk wordt. Het aandeel sloot vrijdag op de steun die eind april in een opwaartse gap gevormd werd.

22 mei 2008

We zien in de grafiek dat op de top een prachtige Doji gevormd werd en daarna de bevestiging kwam, in de vorm van een zwarte candle. De dag erna nog één en zo zien we dat de Japanse Candles keurig hun werk deden. Ik was al geen aandeelhouder en heb er dus niets mee gedaan. Ik voel me niet geroepen om short in dit aandeel te gaan.

6 mei 2008

Er is sinds half maart wat herstel zichtbaar, maar mij kan het nog niet overtuigen. Hoewel de stijging er wel degelijk is, blijf ik hier nog altijd vanaf. Het is simpelweg nog te weinig om interessant te zijn.

9 apr 2008

Het laatste half jaar zitten we bij TNT in een dalende trend en zelfs het herstel van de laatste weken kan daar nog geen verandering in brengen. We zitten nu op het niveau van het vorige dal van januari. Het lijkt er weer op dat we toppen. Naar mijn idee geen interessant aandeel.

18 mrt 2008

Wat ben ik blij dat ik van TNT afbleef. De koers is in enkele weken gedaald van 28 naar nu 22,47. Daarmee is een nieuw dieptepunt sinds eind 2006 behaald. De koers zit nu op niveaus die in 2000 en 2001 steun waren. Voor traders is er nu een kansje. Ik acht de kans op een stukje herstel vrij groot. Aan die grappen doe ik in deze markt echter niet mee. Liever heb ik nu zo veel mogelijk geld vrij om prachtige bedrijven tegen bodemkoersen te kunnen kopen.

28 feb 2008

Ik blijf nog altijd van TNT af. De koers is ondertussen al 27,46 en ik besloot op 22 januari op 24 er van af te blijven. Achteraf gezien was het het dieptepunt en had een positie een leuk rendement op kunnen leveren. Het mocht niet zo zijn en ook nu laat ik het lopen. Het is allemaal niet overtuigend genoeg.

7 feb 2008

Het herstel dat ik 22 januari dacht te zien, is er gekomen, maar niet zo overtuigend dat ik me nu schuldig voel er niets mee gedaan te hebben. In feite is de stijging van 24 naar 26 gemist en daar kan ik mee leven. Ik neem nog altijd geen positie in.

22 jan 2008

Ook TNT ontkomt niet aan de beursmalaise. Het aandeel is terug op het niveau dat we voor het laatst in de laatste beurs maanden van 2006 zagen. Begin 2007 deden we nog 37 euro, nu is er nog slechts 24 van over. De indicatoren schreeuwen de koop signalen uit, maar in deze markt is bijna iedereen doof.

13 dec 2007

Prachtig is in de grafiek te zien hoe de koers herstelde en precies op de neerwaartse trendlijn gestuit werd. Vooralsnog is de weg nog altijd omlaag en blijf ik van dit aandeel af.

28 nov 2007

Binnen de dalende trend is TNT nu aan een klein herstel begonnen. Niet erg hoopgevend en voor mij geen enkele reden om nu long in TNT te willen gaan.

7 nov 2007

Het aandeel TNT heeft net de bodem van september getest. De Stochastic gaf al een koopsignaal. Wat we nu kunnen zien, is een herstel richting de dalende trendlijn. Dat zou inhouden dat er een herstel kan komen tot 30 euro.
Met een koers van net onder de 28 euro is dat niet echt een enorm winstpotentieel. Gezien de kracht van de downtrend doe ik hier even niets mee.
TNT heeft gisteren een samenwerking met Russian Post bekendgemaakt. Het gaat vooral om de bezorging van pakketjes uit Rusland. Het ziet er niet naar uit dat dit nu een deal is waar beleggers warm voor zullen lopen.

19 okt 2007

De winst is binnen. Opvallend is dat TNT onder de dalende trendlijn is gebleven. De dalende trend is dus nog helemaal intact en feitelijk kan het spel doorgaan. Ik doe echter deze ronde niet mee. Het is me nu niet uitgesproken genoeg.

27 sep 2007

De analyse van 29 augustus gaf aan dat overwogen kon worden om short te gaan. Dat was de eerste dagen even zweten, met steeds een intraday stand die te hoog was, maar wie de zenuwen in de hand hield kan nu tegen een leuke winst aankijken. Bij een slot boven de 28,5 winst nemen op de positie! Nu winstnemen kan natuurlijk ook.

29 aug 2007

Het aandeel TNT is het niet gelukt om terug in de tradingrange van 31 tot 35 te komen. Dat ziet er dus niet goed uit. Met stoploss op 31 ,1 euro kan overwogen worden om hier short in te gaan. U kan dat doen door bijvoorbeeld het kopen van put opties, het schrijven van call opties of het kopen van een turbo short.

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

 

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *