LADEN

Typ om te zoeken

Océ Aandelen AEX Euronext Grafiek Beurs Analyse

Uncategorized

Océ Aandelen AEX Euronext Grafiek Beurs Analyse

océ aandelen tachnische beurs analyse koers grafiek

18 nov 2009

In de zomer van 2009 gaf ik al eens aan dat alleen een overname of een nieuw product het aandeel nog in vervoering zou kunnen brengen. Het werd een overname door Canon die 8,60 per aandeel geboden heeft. Het lijkt er niet op dat er andere bieders komen. Océ is simpelweg te armlastig geworden om zelf een vuist te maken. Het is triest, maar hier is een bedrijf dat zichzelf in de uitverkoop heeft gezet. Er zit niets anders op dan het bod te accepteren.

30 okt 2009

De MA20 is weer opwaarts gebogen. Gisteren sloot Océ ook boven de MA20. Hoewel er in eerste instantie slechts 10% koerswinstruimte is, wil ik het wel weer eens proberen. Als Oce om 10:00 uur boven de 4,45 staat ga ik long met stoploss 4,2 end of day.

8 okt 2009

Mijn vorige analyse was op 15 september en wie deze terugleest zal zien dat de verwachting is uitgekomen. In de daling die toen al verwacht werd, is een gap gevormd. In de stijging die we daarna zagen, is niet alleen die gap weer gesloten, maar is tevens een opwaartse gevormd. Dat op zich is positief. Wat mij in feite weerhoudt om nu een positie op basis van technische indicatoren in te nemen, is het feit dat Océ op de beurs een marginale speler is geworden. Hoeveel beleggers handelen daar nog series in? Dat maakt het interpreteren van de signalen gevaarlijk, maar houdt ook in dat posities wel eens minder makkelijk te sluiten zijn. Vooral het feit de de MA20 nu zuidwaarts is gedraaid, weerhoudt mij om toch long te gaan, ondanks de lage volumes, maar ten opzichte van enkele maanden geleden, toch al iets aangetrokken volumes…

14 sept 2009

De test omlaag lijkt er nu aan te gaan komen. Het aandeel sloot vrijdag op 4,48 en dat is mooi, maar het was met een Doji en de RSI gaf al een verkoopsignaal. Ik verwacht dat we nu even zuidwaarts gaan kijken. Eerste koersdoel is nu 4 euro en daaronder is er steun op 3,50 vanuit een opwaartse gap.

1 sept 2009

Het aandeel is weer boven de gap gekomen die begin juli neerwaarts gezet werd. Daarmee is alle positieve nieuws wel zo’n beetje gezegd vrees ik. Echt veel interessanter dan dat wordt het nu nog niet. Gisteren werd op 4,09 gesloten. Ik verwacht een test van de doorbraak rond de 3,7.

31 juli 2009

Als we naar Océ kijken, dan is in de grafiek werkelijk niets te zien van de rally op de beurzen. De koers is nog altijd gestaag aan het dalen. Alle fantasie is uit het fonds weg. Veel erger dan dit kan het niet worden. Het is wachten op ‘groot nieuws’, een overname, een fusie of een nieuw product. Het is en blijft echter bijzonder stil en dat zien we terug in de candles. Het is een aaneensluiting van Doji’s en de koers ligt rond de 3,33. Niet interessant.

17 juli 2009

De RSI en de Stochastic geven koopsignalen en een bodem lijkt in de candles gevormd te zijn. We zien nu Doji na Doji, als zes na elkaar! Toch geen koopsignaal, want de bevestiging van die Doji’s in nog niet in zicht. We hebben ook de MA20 als weerstand en op hetzelfde niveau een recente neerwaartse gap die overwonnen moet worden.

2 juli 2009

De laatste twee weken lijkt Océ een bodem gevonden te hebben. Zo rond de 3,75 werd steun gevonden en vanaf dat moment klimmen we vanuit de onderkant van de Bollingerbands omhoog. Het vervelende is alleen dat die Bollingerbands nu dalen zodat de koers vrijwel gelijk blijft en we aldus toch naar de MA 20 klimmen. RSI en Stochastic geven koopsignalen, maar het potentieel is in eerste instantie beperkt. Er lijkt slechts ruimte te zijn tot 4,2. Naar mijn idee zal Océ eerder al op 4,05 een hoogste koers vinden, waarna we weer gaan dalen. Die visie is geen exacte wetenschap en het kan dus echt anders lopen, maar op dit moment zie ik dat scenario als meest waarschijnlijke voor ogen komen. Vandaag komt het bedrijf met de cijfers. Het is dan mogelijk dat door schrik of verrassing over die cijfers het scenario direct al de prullenbak in kan. De laatste perspublicaties van Océ vielen vies tegen.

19 juni 2009

Na de top net boven de 5 euro is Océ nu gedaald tot net boven de 4 euro per aandeel. Hier ligt een kleine steun vanwege de top die in de eerste helft van april gezet werd. De Stochastic gaf een koopsignaal. Ik doe er niets op, want eerst moet er ook in de Japanse Candles maar een stukje bevestiging komen. Nu zien we slechts een verbluffende reeks van alleen maar zwarte candles en Doji’s. Die aandeel is nu al niet in staat geweest om in 13 beursdagen een winst te laten zien. In de laatste 20 beursdagen was er slechts één witte candle. Ondertussen is de MA20 neerwaarts gericht. Eindelijk moet dat eerst opwaarts keren, wil een nieuwe positie minder risico lopen.

26 mei 2009

De verwachte correctie van Océ naar 4 is er niet gekomen. Lager dan 4,5 kwamen we niet. Daarna ging het terug naar het vorige niveau van rond de 5 euro, maar omhoog doorbreken lukt toch ook niet. Zowel Stochastic al RSI geven nu verkoopsignalen. Gisteren zijn er gesloten rond het middelpunt van de Bollingerbands. Vooralsnog ziet dit er niet best uit. Eerste koersdoel omlaag zou wel eens 4,3 kunnen zijn.

6 mei 2009

De stijging bij Océ is gebleven. We sloten gisteren op 4,9 en daarmee weer onder de bovenkant van de Bollingerbands. Een correctie richting 4 euro zou niet onlogisch zijn, maar ik moet erbij zeggen dat TA in een klein fonds als Océ wel speculatiever is. Immers kan het zijn dat hier één grote koper stukken aan het verzamelen is. Ik weet in dat geval niet of deze koper nu al uitgekocht is.

9 apr 2009

Océ is vorige week enorm in koers omhoog geschoten. In mijn vorige analyse gaf ik aan dat de enige reden daarvoor zou kunnen zijn, een overname bod of een bestaande aandeelhouder die fors gaat inkopen. Wat het is geworden, ik weet het niet, maar na de publicatie van de cijfers schoot de koers omhoog van 2,3 naar gisteren een slotkoers van 3,53. Procentueel een enorme stijging.

20 mrt 2009

Dat dit aandeel totaal niet sexy meer is bewijst het feit dat we Doji na Doji zien. Deze hele week nog niets anders in de grafiek. De koers en de bovenkant van de Bollingerbands zijn naar elkaar toe gekropen en vooralsnog ga ik er vanuit dat de eerste beweging die we gaan zien een neerwaartse beweging is. Dit uiteraard tenzij er ineens een extern feit plaats gaat vinden. Een overname bod, of een bericht van een nieuwe aandeelhouder die groot gaat inkopen. Op een koers van 2,25 euro per aandeel is heel dit bedrijf wel heel goedkoop geworden. Wie heeft er het geld om die buitenkans op te pakken, of is Océ al helemaal niet interessant meer? Dat laatste geloof ik niet. Ik zie zelf nog altijd fundamenteel een enorme marktkans voor Océ. Het is alleen de vraag in hoeverre ze de kosten in slechte tijden nog zo kunnen trimmen zodat het bedrijf in veilig water blijft. De economische crisis heeft nu eenmaal een flinke impact op het bedrijf.

3 mrt 2009

Nog altijd is Océ rond de 2 euro per aandeel te vinden. Het ziet er niet naar uit dat er een snel herstel komt. Misschien dat er ineens een overnemer voor de deur staat, want met 2 euro per aandeel is het bedrijf wel spotgoedkoop geworden. Een andere reden voor een snel herstel zie ik eerlijk gezegd niet.

9 feb 2009

Oce beweegt zich nu al weken rond het dieptepunt van 2 euro. Er zijn vanuit de RSI en Stochastic koopsignalen, maar vooralsnog brachten die het aandeel niet verder dan van 2 naar 2,1. Een belegging in dit aandeel lijkt kansloos, maar op deze bodemkoers is het misschien ook wel weer een buitenkans. Het bedrijf is wereldleider in de niche waarin ze opereert en kansloos is het bedrijf natuurlijk ook niet. Puur voor de gok is dus een langere termijn belegging in Océ te overwegen. Een soort van optie op Océ, want op deze koers is het aandeel zo duur als een korte termijn optie. Het enige voordeel, bij aandelen is er geen tijdslimiet… behalve dan een eventueel faillissement van het bedrijf. Kopen op een koers rond de 2,10.

20 jan 2009

Gisteren een nieuw dieptepunt voor Océ. Ik vraag me af of dit aandeel wel in de AMX gehandhaafd kan blijven. We sloten gisteren op 2,44. Hoe lang nog tot dit aandeel tot een pennystock status veroordeeld wordt? Deze koers is wat we eerst zagen bij bedrijven als Getronics, Logica en ooit ook … Baan.

24 dec 2008

De laatste twee beursdagen waren dramatisch slecht voor Océ. Procentueel gingen we zwaar onderuit. Het aandeel staat nog slechts 3,13 euro en is nog maar weinig van de pennystock status verwijderd. Een zeer trieste zaak. Vanaf begin november is de koers tussen de 3 en 4 euro gebleven. We zitten nu onderaan die range. Het is te hopen dat de 3 euro steun het gaat houden. Op dit moment is een belegging in dit fonds geen serieuze zaak. Het zou gewoon simpelweg gokken zijn.
Er zijn wat lichtpuntjes, maar er zijn ook donkere wolken. Wie kan voorspellen wat de overhand gaat krijgen?

5 dec 2008

Het lijkt erop dat Océ de bodem gevonden heeft. Daarmee is niet gezegd dat ook de weg omhoog weer gevonden is, verre van dat. Het lijkt nu wel alsof Océ shokkin’ klem in de modder zit. De dagcandles zijn bijna zonder uitzondering horizontale streepjes. De handel in dit aandeel is saai in het kwadraat. Het volume is volledig weggevallen. Het is de vraag of Océ dit zelfstandig gaat overleven. Het begint erg te lijken op zoveel eerdere verhalen van tech bedrijven die op de beurs op een gegeven moment alleen nog maar wegkwijnen. Voor nieuwe beleggingen op dit moment volkomen oninteressant. Jammer, maar het is niet anders.

20 nov 2008

Het is diep triest als we zien hoe een wereldmarktleider in haar niche het op de beurs doet. Océ kan echter geen potten breken met cijfers die steeds weer teleurstellen. Heeft Hermes gelijk om hier een 10% belang in te nemen? Zit er echt meer waarde in Océ? Ik denk dat al jaren, maar ondertussen daalde de koers wel van 19 naar 3. Ik vrees dat veel van die daling niet onterecht was. Kan een ander management het beter? Hermes denkt blijkbaar van wel. Ondertussen staan we op het laagste punt in 10 jaar tijd. Veel erger kan het niet worden… Of kan Océ ons binnenkort nog weer negatief verrassen? Ik zie geen reden om hier (net als Hermes) een positie in te gaan nemen.

30 okt 2008

Gisteren werd bekend dat een beroemde of moet ik zeggen, beruchte marktpartij een 10% belang heeft genomen. Hermes, dat eerder al acteerde in ASMI zal waarschijnlijk aandringen op vergaande structurele wijzigingen binnen Océ. Gezien de zwakke performance van dit bedrijf lijkt me die eis niet zo heel verrassend. Gisteren een herstel in Oce en wie wat aandurft kan long gaan, met end of day stoploss op 3,40. Uiteraard kunt u met een dergelijke stoploss alleen long gaan als om 09:30 uur de koers dan boven dat niveau staat.
7 okt 2008

De stop loss op Océ is al even geleden geraakt. Daarna dook de koers nog fors verder omlaag. We staan nu nog slechts 4,38. Dan te weten dat dit een wereldmarktleider in haar veld is. De koers ging in een jaar terug van 18 naar 4,4…
Vooralsnog geen nieuwe positie in te nemen.

15 sept 2008

We handhaven de stoploss op 6,30 end of day. Er is nu wat ruimte, daar de koers al op 6,71 staat.

25 aug 2008

De stoploss gaat van 5,89 naar 6,30 end of day.

6 aug 2008

De stoploss gaat omhoog van 5,69 maar 5,89. Ik weet, het is niet veel, maar alle beetjes helpen en met deze verhoging kunnen we in ieder geval de kans vergroten dat we hier gen verlies meer op gaan lopen.

18 juli 2008

Op 10 juni was een nieuw in te nemen technische long positie rond de 9 euro onbespreekbaar. Dat bleek een juiste inschatting te zijn. De koers is bijna gehalveerd geweest en is nu terug op 6 euro. Met stoploss op 5,69 kan op technische gronden nu wel long gegaan worden.

10 juni 2008

De op één na laagste slotstand in 2008. Het is en blijft droevig gaan met Océ. Steun is er op 9 euro, maar die steun moet zich eerst bewijzen. Vooralsnog is het een neergaande trend waarbij de 9 euro bij een succesvolle test een keerpunt kan zijn. We zullen het moeten aanzien. Een nieuw in te nemen technische positie is nu niet bespreekbaar, daarvoor is het naar mijn idee nog te vroeg.

8 mei 2008

De koersvorming van dit aandeel is diep droevig. Océ heeft last van terughoudendheid van bedrijven en ook concurrentie vanuit andere technieken die door bedrijven steeds meer gebruikt worden. Zo kunnen printers vaak al genoeg voor kleine bedrijven. Waar vroeger een Océ machine stond, staat nu een Officejet of vergelijkbare machine, die ook kan kopieëren. Océ heeft er nog geen antwoord op gevonden en kan in het duurdere segment bedrijven niet genoeg bewegen om investeringen in nieuwe machines te doen of onderhoudscontracten te nemen op de bestaande machines. Het bedrijf moet snel met een nieuw elan komen, anders zijn ze gefundes fressen.

15 apr 2008

Vandaag een persbericht van Océ waarin ze hun commitment met het Verre Oosten uitspreken. Het is daar de op één na sterkte groeimarkt ter wereld. Het persbericht liet niet weten wat dan voor Océ de beste groeimarkt is.
De koersvorming van het aandeel Océ is diep droevig. We staan op 9,45. Océ is in haar markt de wereldwijde marktleider, maar beleggers hebben er weinig vertrouwen in. De indicatoren blijven koopsignalen geven, terwijl de koers dieptepunten blijft opzoeken. Er is geen reden om op dit moment in te willen stappen. Liever wacht u een stukje bevestiging van een toekomstig herstel af.

28 mrt 2008

De RSI en Stochastic geven bij Océ koopsignaal, maar de Bollingerbands wijzen omlaag en ook in de Japanse Candles geen indicatie dat de koers snel opwaarts zal gaan. Technische beleggers blijven hier vanaf. Eerst moet maar eens wat vraag naar de aandelen zichtbaar gaan worden.

10 mrt 2008

Hoewel Océ een goedlopende wereldleider in haar sector is, zien beleggers dat niet. De koers van Océ heeft recent weer enorme klappen gekregen en staat nu onder de 11 euro. Er is steun op 10,7 maar daar liggen we al bijna tegen aan. Fundamenteel is Océ een koop, maar technisch ziet het er nog niet koopwaardig uit. We zijn technisch dus nog altijd geen koper. Fundamenteel heb ik privé wel deze aandelen in bezit.

18 feb 2008

Na de vorige analyse ging inderdaad de koers omlaag. Dat was dus goed gezien. Op dit moment is het beursklimaat niet zo dat vol vertrouwen ingestapt kan worden. In de grafiek ook twee Doji’s na elkaar. Beleggers twijfelen. Fundamenteel ben ik aandeelhouder. Technisch is er nu weinig reden om in te willen stappen.

31 jan 2008

De laatste weken zien we eindelijk het in mijn ogen terechte herstel van de koers. Het bedrijf maakt haar wereldleidersrol in haar sector waar, maar het spreekt beleggers nog altijd niet echt aan. Jammer, want het bedrijf verdiend nu beter. De koers is nu boven de 13 gekomen. Ik raad nu even niet aan om in te stappen. De koers is nu aan de bovenkant van de bollingerband gekomen en we lopen nu kans op een stukje stagnatie of zelfs correctie richting de 12 euro. Zelf hou ik mijn aandelen wel aan.

14 jan 2008

Mijn stoploss heeft het niet gehouden, maar ik ben zelf de positie nog niet uit. Ik heb namelijk fundamenteel vertrouwen in dit bedrijf en vandaag werd dat vertrouwen bevestigd met de veel hoger dan verwachte cijfers. Het is nu de vraag of beleggers dit goede resultaat ook een keer gaan belonen met een hogere beurskoers. Océ loopt anders kans een overname kandidaat te worden, want een goedlopend bedrijf met een te lage beurskoers is natuurlijk een leuk snoepje. De grote golf aan overnames is achter de rug, maar dat zegt niet dat Océ automatisch niet het gevaar loopt op een vijandig bod.

10 jan 2008

Het was krap aan gisteren, maar de stoploss heeft het nog gehouden. Het is vreemd dat een feitelijk goed lopend bedrijf als Oce, blijkbaar beleggers niet (meer) kan boeien. Hebben ze belegger te lang teleurgesteld, zodat deze er nu niet meer in willen geloven, terwijl het juist nu wel heel goed gaat? Fundamenteel ligt hier een leuke kans, maar dan moet het bedrijf haar aandeel wel weer ‘sexy’ zien te maken.

24 dec 2007

Bij Océ lijkt er nu sprake te zijn van een voorzichtige opgaande trend. Met stoploss op 10,9 ga ik hier long.
Mijn eerdere poging was iets te scherp gesteld en werd helaas een verkoop met een klein verlies. De reden dat ik het toch weer probeer is het feit dat het een winstgevende wereldleider in haar markt is. Dat beleggers het op de korte termijn (nog) niet willen zien, doet niets af aan het feit dat er hier veel mogelijk is.

30 nov 2007

Het aandeel Océ lijkt de afstraffing achter zich te hebben gelaten. Ik ga weer long, met stoploss op 11,89.

6 nov 2007

Het is snel omlaag gegaan bij Océ. Helaas is daarbij ook de stoploss geraakt. Op een koers boven de 14,1 wil ik weer instappen, met stoploss op 13,8. Zowel RSI als Stochastic geven koopsignaal.

15 okt 2007

Het gaat allemaal moeizaam bij Océ, maar we zitten nu aan de bovenkant van de tradingrange sinds augustus van dit jaar. Ook RSI en Stochastic lopen op. Ik ben nog altijd aandeelhouder.

7 sep 2007

De trendlijn is nog altijd opwaarts en steun is er daaronder nog op 14,6. Fundamenteel is het bedrijf niet de goedkoopste belegging, maar het bedrijf is in haar markt een wereldleider en het lijkt nu steeds beter te gaan. Kopen met stoploss op 14,4.

10 aug 2007

 

De afgelopen dagen is het aandeel Oce fors gedaald. Waarschijnlijk heeft een grote aandeelhouder de aandelen gedumpt. Het bedrijf kon zelf geen enkele andere verklaring voor de plotselinge daling geven. Oce en geen van haar concurrenten is de afgelopen dagen met persberichten gekomen. Overigens was het verkoopsignaal wel te zien in de grafiek. Op de top was er een Doji en RSi en Stochastic hebben verkoopsignalen gegeven. Steun is er op 14,6.

 

1 aug 2007

 

Bij Océ lijkt de bodem nu ook weer gevonden te zijn. Heel keurig werd 50% van de eerdere winst weer opgegeven en zullen we nu een test van de recent gemaakte top gaan zien. Ik ga long met stoploss op 16,7.

 

2 juli 2007

 

Ook Océ is de laatste weken zwak geweest. Ook hier en prima gekozen stoploss van in dit geval 13,9. Océ komt meestal als eerste naar buiten met de halfjaarcijfers en het wordt tijd dat die weer eens een keertje goed gaan zijn. Te lang heeft het bedrijf excuus na excuus gebruikt om maar slecht te presteren. Dat waren de onderdelen op, dan weer was de markt zwak of zat de dollar tegen. Nooit lag het aan een management dat blijkbaar de zaken niet in de hand had. Nu wéér een excuus houdt wat mij betreft in dat de heren mogen vertrekken. Ik heb aandelen Océ en mijn stoploss blijft 13,9. Ik ben heel benieuwd deze week.

 

7 jun 2007

 

Steun lijkt er rond de 14 euro te mogen zijn. Het aandeel is de laatste twee dagen behoorlijk gedaald. als u de aandelen heeft, dan geldt wat mij betreft een end of day stoploss van 13,9.

 

11 mei 2007

 

Na de cijfers dumpten beleggers het aandeel. We zien nu dat het aandeel flink hersteld is van die klap en al een eerste poging deed een 18 maands high te halen. Tevergeefs, want het lukte niet en nu zien we de koers terugvallen naar de top van september 2006. Wat we wel eens vergeten is dat dit bedrijf in haar markt de wereldleider geworden is. Het bedrijf laat ons dat steeds vergeten door altijd wel weer ergens met een tegenvaller te komen.

 

4 apr 2007

 

Op 16 maart gaf ik min of meer al aan dat het alle kanten op kon gaan. Océ bewijst het, want gisteren weer niet echt aansprekende cijfers en een koers die 5% lager ging. Als vandaag de koers weer boven de 13,25 komt kan aan een long positie gedacht worden. Eerder niet. Zowel Stochastic als RSI geven nu een verkoopsignaal.

 

16 mrt 2007

 

Kijkt u naar de grafiek van Océ en zeg het maar.
Al vanaf 2001 is het twee keer niets. Laagste koers onder de 7 en hoogste koers op 19. We staan nu ergens in het midden en er is geen indicatie welke kant het op gaat. Op zich gaat het bedrijf wel aardig, maar de aandelen zijn niet goedkoop en de resultaten van de laatste jaren waren te onvoorspelbaar om er warm van te worden. Voor de lange termijn dus geen geheide kandidaat.

 

13 mrt 2007

 

Het aandeel blijft technisch gezien niet interessant.

 

16 feb 2007

 

Technisch is Océ niet interessant. Eigenlijk zou je als belegger pas long moeten gaan bij een stand boven de 13,80.

 

26 jan 2007

 

De Stoploss was 11,6 en gaat nu naar 12,85. De koers bevindt zich in de gap van eind september. De bovenkant van die gap is nu de grote weerstand waar het aandeel doorheen moet gaan breken. 13,85 lijkt niet zo ver weg, maar is gezien de gap een stand die wel eens heel moeilijk kan blijken te zijn.

 

21 dec 2006

 

Het aandeel weet het herstel goed vorm te geven. Het gaat echter onder een extreem laag volume, maar in deze tijd van het jaar kan niet anders verwacht worden. Boven de 12 euro is het aandeel koopwaardig. Stoploss blijft zoals op de site gepubliceerd.

 

15 nov 2006

 

Eindelijk is het aandeel Océ weer boven de 12 euro gekomen. Mijn eerdere advies blijft staan, instappen met stoploss op 11,6.

 

26 okt 2006

 

Met een stoploss op 11,6 kan een positie in Océ worden ingenomen. Het koerspatroon is momenteel nog niet overtuigend. maar de stoploss is helder aan te geven en daarmee is het risico gering. Fundamenteel ziet het er niet slecht uit voor Océ. Ze gaven zelf aan dat ze weten waar de problemen lagen en dat deze eenmalig van aard waren. Het aandeel is daarop zwaar afgestraft door beleggers, hetgeen een mooi moment is om met korting aandelen in een leuke lopend bedrijf van wereldformaat te kopen.

 

16 okt 2006

 

Het aandeel lijkt de bodem gezien te hebben. Ik stap daarom weer in, met stoploss op 11,7.

 

12 sept 2006

 

Ook Océ is vorige week ‘slachtoffer’ geworden van mijn exit uit de Amsterdamse beurs. Het aandeel hikt nu tegen de vorige week gevormde gap aan. Die gap is nu weerstand en ligt rond de 13,4.

 

29 aug 2006

 

Stoploss gaat omhoog naar 13,2.

 

16 aug 2006

 

Het aandeel is boven de top van begin juli uitgekomen, maar de candles vielen terug tot Doji’s. Er is twijfel bij beleggers. Mogelijk dat het sterke beurssentiment van nu die twijfel kan wegnemen. Stoploss leggen we op 12,5.

 

1 aug 2006

 

De stoploss voor de speculatieve beleggers is al lang geleden geraakt. Het aandeel herstelde al wel, maar winst nog niet overtuigend door te breken. Fundamenteel gaat het prima met het bedrijf. Beleggers lopen soms iets te ver vooruit, maar er zit weer groei in Océ. Eigenlijk zou ik pas weer een instap overwegen als het aandeel twee keer boven de 12,35 weet te sluiten.

 

17 mei 2006

 

De daling van Océ blijft maar doorzetten. Steun is er op 12,9. In feite zouden traders nu al long kunnen gaan, met stop loss op 12,55.

 

28 apr 2006

 

Begin april is de stop loss voor Océ geraakt. Daarna is het alleen maar slechter gegaan, waarbij gisteren een dieptepunt van 12,6 bereikt werd. Dit terwijl de vooruitzichten niet slecht zijn, maar Océ is even niet sexy voor beleggers meer. Het blijft een opmerkelijk gegeven dat je als bedrijf prachtig kan draaien, maar dat je koers daalt omdat je voorspelbaar bent geworden. Vooralsnog zie ik geen reden opnieuw long te gaan, terwijl ik evenmin reden zie om short te gaan.

 

23 mrt 2006

 

Nog altijd een mooie stijging bij Océ. Korte termijn trader kunnen de stop loss verhogen naar de 14,45. Als u voor een langere rit in Océ zit, houdt u dan de stop loss op 13.9.

 

23 feb 2006

 

Océ is op weg naar de vorige top. Procentueel is het hard gegaan sinds 1 januari. Toen was de koers rond de 12 euro te vinden. Nu staan we ruim boven de 14 euro. Bij een slot boven de 14,7 en een bevestiging de volgende dag kan een long positie ingenomen worden. Stop loss in dat geval 14,6 end of day. Beleggers die op basis van de vorige analyse al een positie innamen verhogen de stop loss van 12,9 naar 13,9.

 

17 jan 2006

 

Océ is gisteren door de koerssprong in één keer uitgebroken. De koers moet nu wel boven de 13,4 blijven. Bij een verdere stijging kunt u de aandelen oppakken met stop loss op 12,9.

 

3 nov 2005

 

In september kwam Océ buiten de zich naar elkaar toe bewegende trendlijnen die over de toppen en dalen getrokken kunnen worden. Het feest was echter achteraf gezien nog in dezelfde maand weer over. We zagen eerder deze week een geslaagde test van de trendlijn over de dalen heen. Het is daarom dat ik nu een voorzichtig koopsignaal voor Océ wil afgeven. Stop loss op 11,9.

 

3 okt 2005

 

Océ brak een maand geleden uit boven de dalende weerstandslijn. We zagen daarna enkele forse koersbewegingen waarbij die eerdere weerstandslijn keurig de steunlijn werd. Op dit moment zouden we kunnen stellen dat Océ vrijdag de Doji van donderdag bevestigde en dat we vanuit dat oogpunt bezien verder omhoog kunnen gaan.

 

22 aug 2005

 

Het aandeel is vrijdag op het niveau van de dalende trendlijn gekomen. Een hogere koers zou een uitbraak uit het steeds nauwer wordende kanaal betekenen. Dit patroon is er al sinds juli 2004, dus een uitbraak is wel belangrijk. Gezien de lange termijn is het noodzakelijk dat Océ twee dagen duidelijk boven de trendlijn weet te sluiten.

 

29 jul 2005

 

Bij Océ vraag ik me af of we hier een horizontale triangle in wording zien. Als dat zo is, dan is dat negatief, want de triangle begon hoog en zal uiteindelijk omlaag uitbreken. Gezien de fundamentele performance van Oce geen ondenkbaar scenario.

 

21 jun 2005

 

Intraday werd vorige week de vorige top getest. Daarna was het over. Onder lage omzetten daalden zowel de koers als de indicatoren. Pas met een slot boven de 13 euro wordt Océ weer interessant. Aanwijzingen dat de koers keihard gaat dalen zijn er ook niet. Wachten dus.

 

10 dec 2004

 

De twijfel over het bodempatroon van eerder deze week was vooralsnog terecht. Gisteren werd in de huidige daling een nieuw low neergezet. Op dit moment lijkt de vorige bodem nu het eerste koersdoel te worden.

 

7 dec 2004

 

Ten opzichte van de eerdere stijging en dan nu de daling daarop zouden we ongeveer op de bodem moeten zijn, tenzij… de grotere daling voortgezet gaat worden. Gezien het zwakke fundamentele plaatje bij Oce hecht ik veel waarde aan de meerjarige grafiek. Deze heb ik dan ook op de site geplaatst om eea te verduidelijken.

 

29 nov 2004

 

De analyse van 22 november bleek heel correct te zijn, de koers van Oce had haar top de dag ervoor gezien en ging omlaag. Die beweging lijkt nog niet ten einde te zijn. Als u de aandelen nog kaal in bezit heeft en u wilt uw portefeuille actief beheren, dan is het tijd om actie te ondernemen.

 

22 nov 2004

 

Het is geen absoluut verkoopsignaal, maar wie de grafiek van Oce ziet zal niet ontkennen dat de kans dat we hier verder omlaag zullen gaan aanzienlijk mag worden genoemd.

 

4 nov 2004

 

Oce ziet er na een korte consolidatiefase slecht uit. Nog altijd zien we meer zwarte dan witte candles en de Stochastic draaide negatief. Speculanten kunnen inzetten op een nieuwe daling, met stop loss op 11,50. Wie recent hoopte op een stijging hoeft niet direct te wanhopen, maar zou onder de 11,70 toch eieren voor het geld moeten kiezen.

 

2 nov 2004

 

Oce zit nog immer in een zwaar dalende trend en moet, om daar uit te kunnen breken, tenminste de dalende trendlijn positief doorbreken. Hoewel we de laatste dagen stegen was het allerminst overtuigend. Vooralsnog dus een aandeel om ver van te blijven.

 

22 okt 2004

 

De daling is ver genoeg gekomen, de kans dat de eerste kopers weer gaan verschijnen neemt nu hard toe. Aankoop aandelen met stop loss op 10,50 is te overwegen.

 

1 okt 2004

 

Gisteren de bevestiging van het koopsignaal uit de Stochastic en een voorzichtig positief signaal uit de RSI. Met stop loss op 12,15 kan eventueel voorzichtig een long positie ingenomen gaan worden. Hou er wel rekening mee, Oce zit in een downtrend en het herstel is nog zeer pril. We hebben nu heel voorzichtig een derde bodem die fractioneel hoger ligt en gisteren pas de eerste dag met toegenomen volume en een flink stijgende koers. Dit is zeker geen koopkandidaat om de hypotheek op te verhogen, maar het is voor de wat speculatief ingestelde belegger mogelijk interessant.

 

14 sept 2004

 

Het was geen ideaal signaal, maar er was een voorzichtig koopsignaal. Recent is Océ uit de sterk dalende trend gebroken, maar zagen we de aanvankelijke stijging net boven de 13 euro falen. Donderdag zagen we na enkele weken van daling weer een Doji en vrijdag was er een eerste witten candle, gevolgd op maandag met een langere witte candle. Voorzichtig koopwaardig dus, met een stop loss op 12,25.

 

25 aug 2004

 

Océ is opmerkelijk. Maandag was er een Doji die niet bevestigd werd. De dag erna was er immers een gapopening en een sluiting op de top van de dag. Stochastic heeft nu een verkoopsignaal gegeven en RSI loopt nu al flink op. Ik wil beleggers die een positie hebben voorstellen om uiterlijk op 12,8 (neerwaarts) de winst te verzilveren. Ik kan me hier voorstellen dat er ook gewoon winst genomen kan worden door iedereen die recent een positie opnam. Dat laatste hoeft echter nog niet, immers is de beweging omhoog bijzonder sterk.

 

15 jul 2004

 

De daling is nog net niet ver genoeg is gegaan om een over enige tijd een kraakhelder koopmoment te kunnen aangeven. Steun is er op 12,2. RSI is nog altijd boven de 30 te vinden en moet wat mij betreft daar dus nog eerst echt even onder komen voor ik met interesse ga wachten op een herstel van de koers.

 

24 mei 2004

 

Pas onder de 12,5 zou ik short gaan, en voor long gaan vind ik het signaal dat ik nu zie simpelweg te zwak. Boven de 13,10 een iets sterker beeld, maar echt overtuigen doet het me nu niet.

 

7 apr 2004

 

Nog geen verkoopsignaal, maar met een belangrijke weerstand valk in de buurt is het nu zeker geen moment om in te stappen. de kans op een voorlopige top is me net iets te groot.

 

10 dec 2003

 

De koers is weer aangekomen boven de 12 euro, het niveau waar het vorige keer mis ging. Ook nu is de Stochastic flink opgelopen en het lijkt er toch weer sterk op dat ook nu weerstand verwacht kan worden. De Candle van gisteren was nog wel sterk, hetgeen aandeelhouders in dat geval de kans zou geven in een stijgende dag de positie te verkopen. Ik heb er weinig vertrouwen in dat Océ nog veel verder zal stijgen.

 

16 sept 2003

 

Wie de Stochastic en de gewone grafiek naast elkaar legt ziet dat deze elkaar hier perfect volgen. Vanuit die optiek kan het de aankomende dagen iets hoger bij Oce. Wel opletten, als de Stochastic bovenaan is volgt de koers met een daling. Een leuk fonds voor traders, maar lange termijn beleggers zou ik nog niet in Océ willen adviseren.

 

15 aug 2003

 

Een abonnee van de Nieuwsbrief vroeg me wat of ik van Oce vind. Fundamenteel is het naar mijn idee een aandeel/bedrijf om te mijden. Immers blijven bedrijven terughoudend met het bestellen van dure kapitaalgoederen. Oce heeft daar last van.
Technisch echter is het plaatje voorzichtig positief voor tenminste de korte termijn. Oce is net positief door de lange termijn dalende trendlijn heen gebroken. Daarnaast is de Stochastic anderhalve week geleden positief geworden en is de koers daarop voorzichtig hersteld. Een uitslaande brand is het niet en liever zie ik ook fundamenteel een beter plaatje, maar nu uitstappen lijkt te vroeg te zijn

 

8 juli 2003

 

De lange termijn grafiek is schokkend te noemen voor iedereen die nog aandelen Océ in bezit heeft. Vanaf half 1998 zitten we in een dalende trend en vanaf half 1999 is de lijn die over de toppen getrokken kan worden nooit meer doorbroken. Ze werd herhaaldelijk getest, te weten in 2001, 2002 twee maal en in 2003. Pas bij een doorbreking van deze dalende trend kan echt gedacht worden aan een investering. Gezien de fundamenteel zwakke positie van Océ heb ik niet de verwachting dat er snel een doorbreking komt.

 

17 juni 2003

 

Kortstondig wat koersdruk, maar de weg omhoog is nog niet voorbij. MACD neutraal tot voorzichtig positief. Stochastic voor korte termijn negatief. VG positief. Boven 10 euro lijkt het aandeel koopwaardig, maar dat is nog wel even te bezien als de koers boven de 10 euro weet te komen.

 

27 mei 2003

 

Het heeft er wat weg van dat Oce voor de vierde keer richting een all time low gaat om deze andermaal te testen. Vooral bij dalingen neemt de omzet fors toe, hetgeen de daling dan versterkt. Er zijn voor de extreem korte termijn enkele pluspunten te noemen. Stochastic is nu laag en vlakt af… een zwak plusje, dus niet erg veel waarde aan hechten, eerst zien dan geloven. Geloven doen we het pas als tenminste echt een omkering/kruising zichtbaar is. De candles van de laatste dagen geven een flinterdun stukje toegenomen kracht van de bulls aan.
Het is allemaal te weinig om er enthousiast van te worden en ik raad dan ook stellig aan nog niet long in dit fonds te gaan. Het risico is gewoon te groot.

 

10 jan 2003

 

Nog steeds geen goed technisch beeld bij dit aandeel. Zowel Stochastic als MACD staan negatief en ook de Candles geven niet veel hoop. Als u de aandelen heeft, lijkt afdekken met put opties of zelfs verkopen van de stukken geen slecht idee. Wilt u de aandelen houden, denk dan ook even aan het schrijven van Call opties. Helaas zijn de premies die ontvangen worden heel gering, u moet dus ver in de toekomst schrijven om nog een beetje interessante premies te verkrijgen.

 

16 dec 2002

 

De vorige analyse was bijzonder accuraat. Op 3 december was er een hanging man in de grafiek te zien en op 5 dec 2002 schreef ik dan ook:
Eergisteren werd uiteindelijk een Hanging Man vrees ik… Moet ik dan nog wat uitleggen?
Ook het signaal op voortschrijdend gemiddelde was juist op dat moment verkopen.
De koers is daarna 10% gedaald. Vooralsnog is in de grafiek geen reden te zien waarom het niet nog lager kan. Wie echter long ging in put opties heeft nu een leuke winst te pakken. Net voor de feestdagen geen slechte zaak om dan een winstje binnen te halen.

 

5 dec 2002

 

Eergisteren werd uiteindelijk een Hanging Man vrees ik… Moet ik dan nog wat uitleggen?

 

3 dec 2002

 

Een sterk aandeel, zelfs in een zwakke dag als gisteren. Het dalende trendkanaal is doorbroken en hoe ver kan het nog gaan? Het blijft de vraag, zeker als de markt nu zou gaan corrigeren. Een stop loss op 10.75 kan grote ongelukken voorkomen. Echt een uitgesproken koopmoment is het niet, maar de grafiek en de indicatoren staan er niet slecht bij.

 

8 okt 2002

 

Een prachtige grafiek voor beleggers die in de golf theorie geloven. We zien mooie golven omlaag en als we dat patroon zouden doortrekken zou je constateren dat de koers nog iets lager moeten alvorens er weer een volgende golf in de negatieve trend ontstaat. Op zich zou een long positie met een scherp stop loss niet eens zo’n gek idee zijn, want er is steun vanuit de tweede golf die in de derde golf nog niet doorbroken is. De stop loss zou dan het laagste niveau van de tweede golf moeten zijn.

 

30 aug 2002

 

Eerder deze week werd ook hier een dalende gap/window gevormd. Toevallig precies op de low van afgelopen juni. Gisteren werd een neutrale candle gevormd. Beren en stieren gaan nu bepalen wie van de twee gaat winnen. Het is vandaag in mijn ogen te vroeg om daar op in te spelen.

 

 

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

 

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *