LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 november 2018

Uncategorized

Marktbeeld 26 november 2018

bitcoin

– De detailhandel wereld heeft de laatste dagen in het teken van de black Friday uitverkoop gestaan. Een uitverkoop die tot zondagavond duurde overigens. Het slaat in Europa nergens op en is puur een marketing stunt. Eéntje die werkt, want consumenten voelden zich geroepen om veel te bestellen. We hebben vandaag vervolgens cyber monday… Het gaat maar door!
– Oekraïne heeft Rusland geprovoceerd en een bloedneus opgelopen. De spanning tussen Rusland en Oekraïne is nu wel enorm opgelopen. Rusland heeft drie Oekraïnse schepen in beslag genomen.
– Op Taiwan zijn de lokale verkiezingen een ramp voor de regeringspartij geworden. Volgens China is duidelijk dat de Taiwanezen een betere relatie met mainland China willen.
– De Europese regeringsleiders zijn het eens geworden over de voorlopige Brexit deal. Nu moeten alle parlementen nog akkoord gaan. De vraag is nu of zelfs het Engelse parlement deze deal wel gaat goedkeuren.
– In Iran neemt CNPC uit China de plaats is van Total. Total verlaat Iran vanwege de Amerikaanse sancties. De sancties zijn dus een grote winst voor China dat sterker wordt door de ondoordachte strategie van Trump.
– Calos Ghosn ontkent dat hij willens en wetens de Japanse belastingdienst bedrogen heeft. Ondertussen is hij al uit de board van Nissan gezet en ook Mitsubishi wil hem nu wippen. De vraag blijft of men hem simpelweg niet te machtig vond worden en hij dus doelbewust aangepakt is.
– Volgens Elon Musk stond Tesla eerder dit jaar op het punt van omvallen.

tesla, musk

Dit soort onthullingen geven mij weinig vertrouwen in deze onderneming. Blijkbaar kan het al snel over zijn.
– Apple overweegt om de iPhone XR in Japan goedkoper te maken, want de omzetten vallen tegen. Blijkbaar hebben ze dan toch de grens van het overdreven prijsbeleid bereikt.
– De koersdaling voor bitcoin zet door. De koers was net 3.280 euro. In mijn cryptorapport heb ik rekening met dit scenario gehouden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *