LADEN

Typ om te zoeken

Helikopter geld

Uncategorized

Helikopter geld

U heeft er ongetwijfeld al eens van gehoord. Ben Bernanke was, zo ver mij bekend, de eerste die het massaal geld in de economie pompen zo noemde.
In de landen die door Corona getroffen worden, gaat het realiteit worden. Zo zegt de Nederlandse regering dat heel veel bedrijven zoals horeca en schoonheidssalons (de bedrijven die mijn dochters gestart hebben) nu 4000 euro gaan krijgen.
Ik moet het nog zien gebeuren, maar het is wel een manier om de bedrijven te laten voortbestaan. De omzet is naar nul, terwijl de kosten wel gewoon doorlopen. Het zou dus een prima manier zijn om dergelijke bedrijven te steunen.
Ik vrees echter dat consumenten ook steun nodig gaan hebben. Niet iedereen krijgt immers loon doorbetaald. ZZP’ers kunnen een beroep op de bijstand doen zegt de overheid. Ik denk dat je ze daarmee voorgoed de vijand van de staat maakt. ZZP’ers hebben geen schuld aan deze crisis, dus waarom zou je bedrijven met een bezoeklocatie wel steunen, maar ZZP’ers die dat niet hebben niet?
Waarom geef je ZZP’ers die kunnen aantonen dat ze hun inkomen ook zijn kwijtgeraakt niet 4000 euro?
Je zou zelfs kunnen besluiten dat je als ZZP’er niets hoeft aan te tonen. Je krijgt het gewoon. Immers het is helikopter geld Als je geld uit de helikopter gooit, ga je ook niet vragen aan degene die het vangt of hij of zij er wel recht op heeft. De bedoeling van het geld is dat het de economie weer op gang brengt.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *