LADEN

Typ om te zoeken

Slim Gas Beleid?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Slim Gas Beleid?

gasvlam

Is totaal van het gas af gaan een slim overheidsbeleid?
Neen, dat is het niet en daar gaan we nog wel achter komen. Het is net zo dom als 15 jaar geleden nog vier kolencentrales bouwen. Je weet dat het fout is en toch zet de politiek het door. Waarom?

 • Heel simpel… De politiek moet het hebben van akkoorden waarmee de helft plus één van de Kamerleden kan leven. Dat is dus niet zo maar het beste wat je voor het land kan doen, maar het is het beste waarmee je die meerderheid van de Kamerleden achter je kan krijgen. Kamerleden nemen niet graag ingrijpende beleidsbesluiten en ze willen graag herkozen worden, dus ALS ze het al een groot besluit nemen, dan moet het wel lekker bekken.
  Van het GAS af was duidelijk. Dat bekt wel. Doet het dus goed bij bepaalde politici. Daarbij kwam het politiek goed uit als je als politicus daarmee ook aangaf dat je de Groningers tegemoet wilde komen. Niet dat die Groningers echt op hun netvlies staan, maar ach, het is leuke pers.
  En daarmee is het zo’n beetje gezegd.
  Er zat verder weinig kennis of beleid achter. Het was een holle frase die ons in de toekomst gaat bijten.
  Immers is de toekomst waterstof en dan in de vorm van… GAS!
  Maar dat zijn we nu nu al aan het tegenwerken omdat gemeenten en bouwers verplicht worden om gasloze huizen te bouwen. Gasloze huizen verbruiken meer stroom, maar dat kan ons stroomnetwerk niet aan…
  Oeps, heeft de politiek in feite een nieuw probleem gecreëerd?
  Ja, natuurlijk. Maar dat is niet nieuw. Daar zijn politici voor… Voor het oplossen van problemen, ook de problemen die ze zelf veroorzaakt hebben omdat ze zo graag herkozen willen worden.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *