LADEN

Typ om te zoeken

Hagemeyer Beurs Analyse

Uncategorized

Hagemeyer Beurs Analyse

Hagemeyer technische analyse beurs koers grafiek

14 dec 2007

Er ligt een bod van 4,85, maar de koers is slechts 4,34.

Interessant snoepje, of is er iets aan de hand?
– Er is iets aan de hand. Jaren geleden speelde de Ceteco kwestie. Dat was een witgoedbedrijf in Zuid Amerika waarvoor Hagemeyer verantwoordelijk was. Het ging daar vreselijk mis en een langlopende rechtszaak sleepte zich voort. Deze week kwam er een uitspraak van de rechter die zeer negatief was voor Hagemeyer. Het bedrijf moet al een voorschot op een eventuele veroordeling betalen van 50 miljoen euro. De totale schade kan oplopen tot 200 miljoen euro.
Het vervelende is dat Hagemeyer daarvoor niets gereserveerd had.
200 miljoen komt gezien de beurswaarde van Hagemeyer neer op ongeveer 35 cent per aandeel. Dat is wat de koers gisteren verloor. Of nu het bod doorgaat en als dat zo is, tegen welke koers, is de grote vraag. De bieder wil mogelijk niet geassocieerd worden met een bedrijf dat schuldig wordt verklaard en een boete van 200 miljoen euro moet betalen.

22 nov 2007

Laat ik beginnen met een correctie op mijn Hagemeyer bericht. Het bod op Hagemeyer is namelijk op 12 november verhoogd van 4,25 naar 4,85. Dit houdt in dat de huidige koers van Hagemeyer van 4,58 nog een paar procent ‘makkelijk op te pakken’ winst in zich heeft. Het is pas interessant dat op te pakken als u enorme hoeveelheden aandelen kunt oppakken. Uw risico is dat het bod niet doorgaat…

21 nov 2007

Heel langzaam loopt de premie nu uit het aandeel. Het bod van 4,25 is op de huidige koers nog altijd kansloos, maar als de koers terug blijft lopen komt het niveau toch wel erg dichtbij. Aandelen aanhouden met stoploss op 4,20.

30 okt 2007

Het bod is 4,25 euro, maar niet veel beleggers lijken bereid op die koers afscheid te nemen van de stukken. Dat bod lijkt dus tot mislukken gedoemd. Komt er een beter bod? Het is onduidelijk. Ik wil voorstellen de stoploss voor de positie op 4,20 te leggen.

9 okt 2007

Soms kan je mazzel hebben als je toch aan het ‘randje’ gaat. Bij Hagemeyer was het letterlijk één cent of de positie was verkocht geworden. Nu is er een prachtige winst ontstaan. We namen een positie in op een koers rond de 3 euro en nu staan we slechts enkele weken later al op bijna 4 euro. We houden de stukken aan in afwachting van een officieel bod. Als dat bod komt, zien we wel verder. Het kan immers zijn er nog meer kapers op de kust zijn.

19 sep 2007

Het is natuurlijk diep triest wat we aan performance van Hagemeyer zien. Het aandeel is de laatste maanden van 4,30 naar 2,90 gedaald. We zien nu een bodem op het niveau van de bodem half augustus. Dit is een mooi moment voor een speculatieve positie omhoog. Kopen aandelen Hagemeyer boven de 2,90 met stoploss op 2,79. Zeer speculatief, het betere casino werk.

22 aug 2007

Het aandeel Hagemeyer is dwars door de steun van 3,40 gevallen en doet nu pogingen om terug richting de tradingrange tussen 3,4 en 4,4 te komen. Vooralsnog zonder veel succes. Onder 3,4 niet interessant voor een long positie en eronder ook niet meer interessant voor een short. Links laten liggen derhalve.

26 juli 2007

Na mijn laatste analyse van Hagemeyer is de koers van dit aandeel procentueel fors opgelopen. Niet zo gek, omdat enkele grote partijen positief spraken over de kansen. Wat we echter ook zagen, was dat de vorige top niet gebroken kon worden. Het aandeel dook daarop weer onder de 4 euro. Vooralsnog lijkt er dus een bodem rond 3,4 te liggen en is 4,4 nog te veel van het goede. Aan u de vraag of u daartussen nog wat leuks kunt doen. Ik doe niet mee. Ik stop mijn geld om echt mee te beleggen liever in zekerder bedrijven.

18 juni 2007

Wat of ik van Hagemeyer vind… Volgens een lezer zijn enorm veel bankanalisten zeer positief over de kansen van dit aandeel. Nu, ik heb daar vooralsnog een andere mening over. Fundamenteel is het geen bedrijf waar ik geld in zou willen stoppen, want het mist de leiderspositie in haar markt en een aanhoudende winstgevendheid.
Technisch is het nog erger dan dat, maar dat wordt wel duidelijk als u de grafiek serieus bekijkt. Ik heb daarom een extra analyse pagina voor Hagemeyer op de site gemaakt. Kijk en huiver.
Over die bankanalisten zeg in apart in de nieuwsbrief nog wel een woordje.

12 jul 2006

Stoploss op 14,9 of de trailing stop loss op 1 euro lijkt actueel te gaan worden. De laatste week is het aandeel bijna een euro omlaag gegaan. Wie al eerder een positie innam zal nu tegen de trailing stoploss van één euro aanlopen. Hou u aan uw strategie!

26 sep 2005

De stochastic staat op het laagste punt van het jaar. Dat op zich is geen aanbeveling. De koers is op de steun van februari gekomen en hield het. De koers bleef ook boven het 50 en 200 daags gemiddelde. Met een stop loss op 2,27 zou u dus long kunnen gaan.

6 sep 2005

Hagemeyer was gisteren de ster op de beurs. De koers steeg meer dan 6%. Beleggers denken dat Hagemeyer zal kunnen profiteren van de wederopbouw in New Orleans. De indicatoren staan nu echter behoorlijk hoog, wie dus nu nog gaat inzetten is laat. Als u inzet op verdere stijging, spreek dan met uzelf vooraf een stop loss niveau af!

5 apr 2005

Vanaf eind februari is het aandeel op weg omlaag. Hoewel de indicatoren laag staan is er nog geen indicatie dat de bodem al bereikt is. Rond de 1,80 is er enige steun. Pas boven de 2 euro zou ik kunnen overwegen om long in te zetten.

4 mrt 2005

De indicatoren zijn nu al sinds begin februari aan het teruglopen. Ondertussen is de koers op hetzelfde niveau blijven liggen. Ik vind dat niet sterk, hoewel het nu leuk voor de aandeelhouders is. De RSI staat nog altijd boven de 50, dus er is nog zat daling mogelijk. Het houdt niet in dat ik aandeelhouders nu zou adviseren te verkopen. Wel zou ik een stop loss inleggen op 1,95.

1 feb 2005

Na de recente koerssprong is het feest even over. We zien nu langzaam de winst van die ene dag vervliegen. De steun op de 1,88 hield het gisteren niet en nu gaan we richting de 1,81. Die is belangrijk want die ligt op 50% van de eerdere winst. de indicatoren gaan al aardig omlaag en ik kan me zo indenken dat het aandeel nog even blijft liggen om hernieuwde kracht op te doen. We zagen nu 5 golfjes omhoog, die met z’n allen weer één grote golf omhoog kunnen vormen. De stijging die we nu in januari gezien hebben lijkt enorm op die we eind november zagen. Die gaf na anderhalve maand consolidatie nog weer een enorme stop omhoog. Ik sluit niet uit dat dit nogmaals kan gebeuren. Vooralsnog echter lijken we in een consolidatiefase te zitten. Niets mee doen.

6 dec 2004

Vorige week was het in twee dagen vuurwerk. De koers steeg van 1,47 naar 1,75. Donderdag en vrijdag begon het verval echter. Deze daling viel ook keurig samen met de indicatoren, die ook verkoopsignalen gaven. Vooralsnog hou ik het voor de aandeelhouders eerder op verkopen dan op kopen.

2 sept 2004

Het volume is de laatste tijd toegenomen en dat bleek niet goed voor de koers te zijn. We hebben nu 5 dagen achtereen een zwarte candle gezien en de Stochastic is nu op 2 uitgekomen. Op een schaal van 100 is dat dus zonder meer laag te noemen. Er is nog geen koopsignaal. Daarvoor moeten we nog even geduld hebben.

19 aug 2004

De RSI schoot door de 30 heen, en dat is een koopsignaal. Nu is Hagemeyer geen fonds waar TA zonder risico op toegepast kan worden, want de handel is toch wat te beperkt in volume hiervoor. Het grappige is, op het moment dat RSI en Stochastic ten goede keerden, gaf VG 15/50 een verkoopsignaal. Overigens zijn de resultaten van VG bij dit fonds niet erg best gebleken, dus die wil ik graag negeren. 30/90 is al wat beter, en 50/200 was helemaal niets.

21 apr 2004

Gisteren een Doji star. Wie het gratis E-bookje al gedownload heeft weet dan hoe laat het is. Ook hier de site staat de uitleg die bij dit patroon hoort.
Vanuit de andere indicatoren nog geen signalen, dus hou er rekening mee dat het een onbevestigd signaal is.

15 okt 2003

Fundamenteel is het duidelijk, dit is een bedrijf om vanaf te blijven. Kijken we naar de grafiek en negeren we de berichten in de pers, dan zien we dat de koers op 2,75 de vorige bodem gevonden heeft en dat er gisteren een Doji gevormd is na twee dagen met een lange lower shadow. Dit zou dan vandaag tot een bevestiging moeten leiden dat de bodem getest is en we nu verder omhoog kunnen.
Als belegger moet je echter wel een enorm ijskonijn zijn wil je de fundamentele berichten kunnen en durven te negeren. Wie dat kan EN vervolgens gelijk krijgt kan hier procentueel een enorme klapper gaan maken. Wie dat kan en ongelijk krijgt maakt die procentuele klapper ook, maar dan zuidwaarts. In de grafiek is tevens de VG 15/15 geplaatst. Deze zou over de afgelopen jaren 95% rendement hebben opgeleverd, ondanks de enorme daling. (12 van de 18 transacties negatief en dan toch nog 95% rendement. Bron: StockTrends)

9 okt 2003

Gisteren zagen we een Shooting Star waarbij gesteld kan worden dat gepeild werd of er kopers waren op dat hogere niveau. Dat bleek niet het geval te zijn en de koers viel daarom intraday al weer helemaal terug. Daarmee is de weerstand van 4,30 te groot gebleken. Stochastic draaide negatief.

14 juni 2003

Een fonds dat ik normaal niet volg, maar de candle van vrijdag was wel extreem groot. De koers opende nog op niveau maar pas gaande de dag werd een enorm verlies opgetekend. Daar bij is Hagemeyer in de buurt van het all time low gekomen en het zou mij verbazen als dat niveau ook niet even stevig getest zou worden. Bij Ahold kan een belegging
nog een excuus hebben dat het een gevestigde naam betreft, met een tot voor kort prachtig trackrecord (dat overigens deels op bedrog gebouwd bleek, maar dat terzijde) Bij Hagemeyer is er geen sprake van een sterk verleden. Dit is typisch geen aandeel aandeel voor een man
als Buffett. Ik kan u dan ook niet aanraden iets in dit fonds te gaan doen.

Op deze pagina treft u een door ons gemaakte analyse aan. Voor u een belegging in wat dan ook overweegt moet u uw eigen research doen.

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *